"Европски вредности"

• Креатор на темата ФилипМакедон
  • Време на започнување

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Не се согасувам со многу работи од твојот пост, како на пример зошто жените бараат права. Јас не гледам зошто жените би биле лишени од нешто?
Не може да бидеме рамноправни зошто вас не може да ви излезе дете од пенисот а ние сами не може да се оплодиме, ама не знам зошто нешто би ми било забрането само затоа што имам вагина.

Ова морав да ти го цитирам за да те поттсетам дека хетеросексуалните парови имаат орален и анален секс кој е непродуктивен, и општо имаат секс кој е непродуктивен со години и години.
Има многу спречувачи на бременост во денешно време.
Зависи кој како ги гледа работите ............. на пр. хомосексуалците имаат анален секс, да речеме и орален ............. од друга страна пак и хетеросексуалците имаат покрај вагинален исто така и анален и орален секс ............ за да дојде до бременост клучен е вагиналниот секс, значи кај хетеросексуалците, меѓутоа и вагиналниот секс доколку е со заштита/кондом е исто толку баук и непродуктивен како и аналниот секс(без разлика машко-машко или машко-женско) и исто како оралниот секс(машко-машко или машко-женско) ........... потребно е само да се собере 2+2 и работите се многу јасни .......... пр. рандом партнери(маж и жена) имаат секојдневен секс(вагинален, анален, орален) меѓутоа и вагиналниот секс им е со кондом, така да пак неможе да дојде до бременост, тоа е само чист ќејф, исто како што на хомосексуалците им е ќејф тоа да го прават анално ............ но аналниот и оралниот секс го има и кај хомо и кај хетеро-сексуалците, така општо земено се е ќејф, еден маж и жена ќе направат 1-2 деца, а замислете да речеме имаат редовен секс со години/децении ..... доколку не би користеле заштита/кондоми за тој период би направиле ХХХ деца, ама сепак сексот има две насоки, едната насока е нели продолжување на видот, а другата насока е ќејфот, е сега денеска тоа што сексот е сведен само на втората особина т.е. за ќејф, тоа е веќе прашање на долга дискусија !

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Интересно е што една повраќаница од коментар на темава ко таа на Sussaro доби едно дузина лајкови и подршка, а ставот на leandra, кој совршено ја објасни темава и навидум дигна на едно напредно ниво, доби само од мене и од пумата лајк (подршка, согласност). Очигледно имаме доста голем број зелени дебили на форумов, па не ни знаат да препознаат мислење од квалитет, туку тој што ќе се исере најдрастично (без разлика каков гнаса од став имаат) ќе добијат подршка. Каде Македонијо, со вакви луѓе!? Каде!?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.175
Интересно е што една повраќаница од коментар на темава ко таа на Sussaro доби едно дузина лајкови и подршка, а ставот на leandra, кој совршено ја објасни темава и навидум дигна на едно напредно ниво, доби само од мене и од пумата лајк (подршка, согласност). Очигледно имаме доста голем број зелени дебили на форумов, па не ни знаат да препознаат мислење од квалитет, туку тој што ќе се исере најдрастично (без разлика каков гнаса од став имаат) ќе добијат подршка. Каде Македонијо, со вакви луѓе!? Каде!?
Си слушнал за идеолошки разлики? Ставовите на Сусаро и Леандра се типичен пример за тоа. Јак либерал си, различното мислење, иако добро елаборирано, го накити со „одлични“ епитети. А и поддржувачите на тоа. Толку од либерализмот и почитувањето. И после го бараш од нас на други теми...

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Си слушнал за идеолошки разлики? Ставовите на Сусаро и Леандра се типичен пример за тоа. Јак либерал си, различното мислење, иако добро елаборирано, го накити со „одлични“ епитети. А и поддржувачите на тоа. Толку од либерализмот и почитувањето. И после го бараш од нас на други теми...
Со шовинизиам и идиотизам не сум либерален :)

Сузарото не го елаборираше добро своето мислење, туку сереше. Има разлика. Ваљда воочлива за некои, за други исто им се фаќа.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.175
Со шовинизиам и идиотизам не сум либерален :)

Сузарото не го елаборираше добро своето мислење, туку сереше. Има разлика. Ваљда воочлива за некои, за други исто им се фаќа.
Исто како некои со хомосексуалноста. :)

Штом изнуди реакција во која се гледа колку всушност „либералите“ се либерални одлично елаборирал.

А

Антоние

Гостин

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Исто како некои со хомосексуалноста. :)

Штом изнуди реакција во која се гледа колку всушност „либералите“ се либерални одлично елаборирал.
Значи неговата дефиниција за либерали е точна, а мојата дефиниција за шовинисти и идиоти е неточна?

Oh my, колку сте непристрасни :D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.175
Значи неговата дефиниција за либерали е точна, а мојата дефиниција за шовинисти и идиоти е неточна?
Тој нема дефиниција за либерали, тој има став за либералите. Сосема легитимен и како што гледаш по тебе, и сосема точен.

Твојот став за шовинисти можеби е точен, ама за некого е многу поприфатливо да биде шовинист од лажен либерал. Идиот е навреда и е многу субјективно.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Златна средина му е мајката само ...... ниту претеран конзервативизам, ниту претерана либералност, само тоа е лекот ........... јас на пр. по некои прашања(70%) сум доста либерален, ама пак од друга страна по некои прашања(30%) знам да бидам и ептен љут конзервативец, дури и пољут од рандом конзервативците ......... така да се си зависи до индивидуата, што ќе прифати, а што не .......... секој си има сопствен начин на живот, сопствени сфаќања, различно домашно воспитание, различна средина... !

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Тој нема дефиниција за либерали, тој има став за либералите. Сосема легитимен и како што гледаш по тебе, и сосема точен.

Твојот став за шовинисти можеби е точен, ама за некого е многу поприфатливо да биде шовинист од лажен либерал. Идиот е навреда и е многу субјективно.
Добро де, легитимно. Негов став - мој став. И јас се најдов увреден од неговиот пост, па не екскламирав и потенцирав (до сега, колку да ја покажам мојата поента), но сепак јас кога критикувам нечие ниво на размислување на група како идиотски, тогаш е дефинитивно навреда? Не, ќе важи за двајцата.

А ти остани си непристрасен, далеку полош си од мене ако така тераш :)
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 22:07 ---
Заеби лајкови,поддршка, туку образложи зошто мислиш дека е п

?
Треба да му го цепкам сега постот дел по дел и да посочувам? Пак нема ништо да постигнам ако некој има паралелни сфажања ко него, само ќе трошам плсу време на нешто безпотребно.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.175
Добро де, легитимно. Негов став - мој став. И јас се најдов увреден од неговиот пост, па не екскламирав и потенцирав (до сега, колку да ја покажам мојата поента), но сепак јас кога критикувам нечие ниво на размислување на група како идиотски, тогаш е дефинитивно навреда? Не, ќе важи за двајцата.

А ти остани си непристрасен, далеку полош си од мене ако така тераш :)
Јас немам проблем да бидам етикетиран. Не бегам од етикети. Не ми смета да бидам нарекуван фашист, глуп, сељак, заостанат, идиот... Од едноставна причина затоа што припаѓам на мнозинската група по повеќето прашања. Ама чувствувам одговорност кога некој ќе каже различен став, што не е согласен со мојот да го истолерирам. Затоа што тие либерални групации, кои се малцински често се чуствуваат навредени кога им се лепат етикети.

Е сега, кога од истите либерали, ќе видам ставови во кои толеранцијата, на која толку силно повикуваат, испарила, се прашувам дали вреди да се биде општествено одговорен или е подобро едноставно да се замолчат. Не затоа што сум навреден, туку затоа што сум изнервиран од лицемерието.

Да сумирам, јас немам проблем да бидам полош од тебе. Проблем е што ти пробуваш цело време да покажеш дека си подобар од тие како мене. И со вакви ставови на крај покажуваш дека се тоа било демагогија.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.175
Бидејќи мнозинството е секогаш во право, нели? :tapp:
Не, туку бидејќи мнозинството го има аргументот на силата. Многу моќна работа. Единствена причина зошто не го користи секогаш е општествената одговорност. И ако го изнервираш доволно или само му дадеш повод, може да заборави на тоа. Е тогаш се случуваат срања.

Kajgana Shop

На врв Bottom