"Европски вредности"

• Креатор на темата ФилипМакедон
  • Време на започнување
В

Вештерот

Гостин
Интересно е што една повраќаница од коментар на темава ко таа на Sussaro доби едно дузина лајкови и подршка, а ставот на leandra, кој совршено ја објасни темава и навидум дигна на едно напредно ниво, доби само од мене и од пумата лајк (подршка, согласност). Очигледно имаме доста голем број зелени дебили на форумов, па не ни знаат да препознаат мислење од квалитет, туку тој што ќе се исере најдрастично (без разлика каков гнаса од став имаат) ќе добијат подршка. Каде Македонијо, со вакви луѓе!? Каде!?
Ако некој нема исто мислење како тебе и поддржува друго мислење не значи дека е зелен дебил и има гнаса ставови. Впрочем ако навистина поддржуваше некои вредности кои се на ниво и хумани ти немаше луѓето да ги етикетираш како што ги етикетира само затоа што имаат различен став од твојот. Барем ти како подржувач на некои си вредности би требало тоа да го знаеш.

Инаку не би ги мешал двата постови за кои ти зборуваш бидејќи поентата во двата поста е различна. Можеби некои детали навистина не се најточни, но очигледно не ја сфати поентата на Сусаро. За да не откривам топла вода само ќе ти цитирам еден дел кој мислам дека е многу битен и се покажал многу пати како точен.

Бегајте од тие наметнувања на сумљиви европски вредности, бегајте од тие клубови што наметнуваат такви вредности, бегајте од тие божем кул простаци кои ќе пробат да ви шитнат некои замисли кои ако не ги профатиш си прост, фашист, заостанат. Пазете се нарочито вие младите од таа опасна стапица, токму најголемите куртони, најголемите манипулатори, најтешките педери и хипокрити се кријат токму под тие хуманистички идеи и организации кои немаат допирна точка со реалноста. Нека не ви продаваат ветер и магла колку год и да звучи дофатливо, се тоа е само холивудска бајка од која ќаруваат само поединци. Вашата толеранција, отвореност и непредрасуди ако немаат граница си штетите сами на себе бидејќи ќе ве ебе кој сака. .
Ако нешто многу ме нервира тоа е лицемерието на некои си либерали кои мислат дека ако некој има различно мислење од нивното е лош човек, заостанат. Само за споредба ќе го кажам следново. Во комунизмот ако некој сакал нешто да подобри, а комунистите не ја сакале таа промена од икс идеолошки причини они не давале аргументи против промената туку велеле дека тој што сака нешто да подобрува е фашист (и покрај тоа што човекот имал добра идеја и немал никаква допирна точка со фажизмот). Е денеска лицемерните либерали го користат зборот конзервативец или заостанат (и слични зборови) на ист начин на кој го користеле зборот фашист комунистите.
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 01:04 ---

Е сега да напишам за европските вредности нешто. Iако се е веќе напишано ќе пробам да напишам нешто што заборавивме. Многумина мислат дека либерализмот односно вредностите на таа идеологија се Европските вредности. Тоа мислам дека е погрешно. И конзервативните вредности се Европски затоа што конзервативизмот настанал во Англија, а колку што ми е познато таму конзервативната партија и често победува на избори. Значи Европските вредности се нешто поразлично од обичен либерализам. И работите не се така едноставни.
Инаку мислам дека медиумите и одредени организации веќе години и години пробуваат да ни сервираат свашта како европска вредност иако тоа што ни го кажуваат нема врска со Европа туку тоа го кажуваат за да си протуркаат некој закон или бизнис свој.
Истотака мора да се има на ум дека немаат сите луѓе еднакви вредности и не е возможно да имаат. Така да треба да се прави разлика помеѓу заеднички вредности, помеѓу вредности кои би сакале да ги има некој во иднина итн. А и гора на се и вредностите се менуваат со тек на времето.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Premnogu se meshaat poimite ......... konzervativizam i liberalizam, a i premnogu se demoniziraat i konzervativizmot, kako i liberalizmot !
Kako prvo povekjeto lugje ne gi ni razbiraat dovolno ovie dva poima .......... a i ima ogromni razliki pomegju konzervativizam i kvazi-konzervativizam, kako i razliki pomegju liberalizam i kvazi-liberalizam ............ zavisi koj kako kje si gi sfati i vrze vo glava(crpka)rabotite i kje si gi tera, mislejkji deka e vo pravo, a site drugi greshat, ama ne e bash taka !
Konzervativizmot, kako i liberalizmot se posebni nacini na zivot, posebni gledishta na rabotite, posebni stavovi po razno-razni prashanja ............. nema vrska toa so inteligencijata, obrazovanieto, klasata... na poedinecot koj e ednoto ili pak drugoto ............ no edno e sigurno shto i da ni se servira na nas sigurno deka kje bide shljam .......... t.e. neshto kvazi, ali ajt seedno i onaka odamna otrpnati sme na se !

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Интересно е што една повраќаница од коментар на темава ко таа на Sussaro доби едно дузина лајкови и подршка, а ставот на leandra, кој совршено ја објасни темава и навидум дигна на едно напредно ниво, доби само од мене и од пумата лајк (подршка, согласност). Очигледно имаме доста голем број зелени дебили на форумов, па не ни знаат да препознаат мислење од квалитет, туку тој што ќе се исере најдрастично (без разлика каков гнаса од став имаат) ќе добијат подршка. Каде Македонијо, со вакви луѓе!? Каде!?
Не бе пиле,тебе те боли што не си сигурен дали ја правиш правилната работа,бидејќи гледаш дека на повеќемина таа работа им се чини извитоперена,ненормална...да добиеше повеќе подршка постот на Леандра имаше да се укакаш од постови како тоа повеќето биле за тоа,ти си бил во право и сл и ке беше среќен и сигурен...затоа на вас педерите ви е толкава потреба за експонација,ако бидете подржани од повеќето ке се чувстувате сигурни во тоа што го правите...
Ти си педер го примаш и тоа те прави среќен ,ок,но не ги терај и другите да го примаат или тоа што ти го примаш да ги тераш другите да се среќни за тоа...иаку на крајот сите знаеме зошто природата си дала + и -
Туку за крај едно прашање,да постои партија во МК која ке се залага за легализирање на геј-браковите,дали би ги подржал??

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не бе пиле,тебе те боли што не си сигурен дали ја правиш правилната работа,бидејќи гледаш дека на повеќемина таа работа им се чини извитоперена,ненормална...да добиеше повеќе подршка постот на Леандра имаше да се укакаш од постови како тоа повеќето биле за тоа,ти си бил во право и сл и ке беше среќен и сигурен...затоа на вас педерите ви е толкава потреба за експонација,ако бидете подржани од повеќето ке се чувстувате сигурни во тоа што го правите...
Ти си педер го примаш и тоа те прави среќен ,ок,но не ги терај и другите да го примаат или тоа што ти го примаш да ги тераш другите да се среќни за тоа...иаку на крајот сите знаеме зошто природата си дала + и -
Филипе, мојот пост се однесуваше и за жените, феминизмот и етничките малцинства. Што кур ми се залепи мене и колегите педери? Или единствено тоа ти фати око од цел пост а?

Никој не тера никого да прави нешто против своја воља, а тоа дали сум сигурен дека ја правам правилната работа само јас си знам, и немаше да гукам така на темава, и да го направам тој пост да не бев сигурен. Тој што не е сигурен, ќе прифати срања од типот на Sussaro и твоите.

И не ми расправај математика. Во математиката има и нешто како - и - да дадат +.

Туку за крај едно прашање,да постои партија во МК која ке се залага за легализирање на геј-браковите,дали би ги подржал??
Ќе добиеш конкретен одговор кога ова нема да биде хипотетичко прашање, туку навистина ќе има политичка партија која би се залагала за такво нешто. Иако мислам дека ако таква излезе во јавноста, ќе биде ради тоа да добие плус гласови, ништо повеќе. Политичар си е политичар, не го боли за тебе, туку за твојот глас и како да го добие.

И да се појави таква партија од некаде, можно е да не гласам за неа и да не ги подржам, чисто од инает.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.089
Поени од реакции
25.250
Акрепе нема што многу да пишам, други место мене пишаа. Не си прв што го иритираат моите мислења, веројатно нема да си ни последен. На крајот на краиштата ставовите мои секогаш биле транспарентни дури и по цена да бидам пљукан, секако тоа не еднаш ми се има случено на форумов. Ама сум останал на нив затоа што сметам дека ако ставот ми е исправен, нема да отстапам дури и цел свет да е против мене. На неколку наврати ги имам спомнато либералите и таа нивна политика на лицемерие. Како што рече Инглориоус, сега нажалост сам си се намести да служиш како пример за тоа што сум го верглал и како функционира таа ваша толеранција, човекољубие и мирославие. Најдраго ми е што луѓето почнуваат да ја читаат таа игра и се дистанцираат од истата. Да бидам само читач на темите, и да не мора да бидам пишувач, бидејќи се што ќе пишам ќе биде или повторување или излишност на веќе постоечкото. Ако сум имал барем и најмал удел во сето тоа, вределе сите камења врз мене изминативе уште малце 7 години. Е тоа ми е најдраго.
Сега јас можам да ја користам темава и твоите постови на секое твое мислење кога осудуваш за нетолеранции, нехуманости и слично. И ќе ја користам. Не сум навреден или изнервиран (одамна отрпнав од тоа). Напротив благодарен сум ти што ми помогна и што ми излезе во пресрет. Знаеш има едно старо наравоучение за играње педерски и иде вака-Кој на другиот дупка му копа, самиот си ја пополнува.
Така драги мои, Чкорпијо ви презентираше лекција по Европски вредности и толеранција. Тапшај ги луѓето по рамо, кврцни им го ножот во грб. Европа, таа исконска курва Вавилонска.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Акрепе нема што многу да пишам, други место мене пишаа. Не си прв што го иритираат моите мислења, веројатно нема да си ни последен. На крајот на краиштата ставовите мои секогаш биле транспарентни дури и по цена да бидам пљукан, секако тоа не еднаш ми се има случено на форумов. Ама сум останал на нив затоа што сметам дека ако ставот ми е исправен, нема да отстапам дури и цел свет да е против мене. На неколку наврати ги имам спомнато либералите и таа нивна политика на лицемерие. Како што рече Инглориоус, сега нажалост сам си се намести да служиш како пример за тоа што сум го верглал и како функционира таа ваша толеранција, човекољубие и мирославие. Најдраго ми е што луѓето почнуваат да ја читаат таа игра и се дистанцираат од истата. Да бидам само читач на темите, и да не мора да бидам пишувач, бидејќи се што ќе пишам ќе биде или повторување или излишност на веќе постоечкото. Ако сум имал барем и најмал удел во сето тоа, вределе сите камења врз мене изминативе уште малце 7 години. Е тоа ми е најдраго.
Сега јас можам да ја користам темава и твоите постови на секое твое мислење кога осудуваш за нетолеранции, нехуманости и слично. И ќе ја користам. Не сум навреден или изнервиран (одамна отрпнав од тоа). Напротив благодарен сум ти што ми помогна и што ми излезе во пресрет. Знаеш има едно старо наравоучение за играње педерски и иде вака-Кој на другиот дупка му копа, самиот си ја пополнува.
Така драги мои, Чкорпијо ви презентираше лекција по Европски вредности и толеранција. Тапшај ги луѓето по рамо, кврцни им го ножот во грб. Европа, таа исконска курва Вавилонска.
Сузанче, драга, цитирај ми мислење каде без капка сомнеж сум рекол дека сум тежок либерал, па после јади гомна за мене.

Имам отворен ум и одредени либерални погледи, одредени се мисли за одредени работи. Никаде не сум рекол дека сум ултра-толерантен. Патем, како што минува времево, се повеќе и повеќе не сум, бидејќи гледам дека нема фајде од тоа, без разлика како настапувам, пак наидувам на накурчени и закоравени мозоци. Па ќе бидам и јас остар, и накурчен.

Особено кон таквите ко тебе.

И следното јадење гомна цитирај ме, да не морам да проверувам кој, што и дали пишал.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Сузанче, драга, цитирај ми мислење каде без капка сомнеж сум рекол дека сум тежок либерал, па после јади гомна за мене.

Имам отворен ум и одредени либерални погледи, одредени се мисли за одредени работи. Никаде не сум рекол дека сум ултра-толерантен. Патем, како што минува времево, се повеќе и повеќе не сум, бидејќи гледам дека нема фајде од тоа, без разлика како настапувам, пак наидувам на накурчени и закоравени мозоци. Па ќе бидам и јас остар, и накурчен.

Особено кон таквите ко тебе.

И следното јадење гомна цитирај ме, да не морам да проверувам кој, што и дали пишал.
Вкупно 7 казнени поени за овие две мислења. Особено за болдираното.
Лична навреда кон членот Сусаро, шерифување на тема, несоодветно однесување и несоодветна содржина. Мислењата нема да бидат избришани за да имате пример како не треба и за што се добиваат казнени поени.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Европски вредности: либерален фашизам?

Модерните временски рамки и новите сфаќања кои константно се нијансирани од влијанијата кои потекнуваат од различни етно – културни супстрати, следствено носат и поинакви, современи гледишта кои застануваат спротивно на сите логични впечатоци од историјата и целиот еволутивен пат на општеството и вкупните општествени норми.
Ако фашизмот слободно се толкува како вертикална општествена конструкција за која се тврди дека создава само негативна општествена енергија и ретроградно општествено однесување, со принципи на единствен ум и разбирања проектирани на видувањата на единка, што се коси со мнението и природата на толпата, односно мнозинството, и оди контра секој продуктивен и прогресивен општествен и природен никулец, тогаш таквата слика има разнобојна спротивност, пресликана во слободата и можноста за процут на секоја мисла и енергија. Ако наспроти фашизмот, односно наспроти секое општествено однесување кое може да се стави како приврзок на таканареченото „едноумие“ и општата подреденост (во зависност од историо – географските случувања и аспекти, подреденоста била етикетирана и како социјализам, комунизам, капитализам, и скоро секое општествено уредување со нагласен „изам“, па зависно од видувањата, дури и демократијата била етикетирана како „нус појава“ и грешно сфатен и протолкуван во пракса поим), тогаш слободното општество, односно либерализмот би требало да стои наспроти сите опресирачки општествени норми, во сооднос со природата на човекот и секоја човечка вистина и слобода. Така поставено, се’ изгледа сосема едноставно и логично: наспроти општество во кое се следат изборите и сфаќањата на поединец (поединци – елита), треба да стои општество кое ќе му налага на поединецот да си го идентификува својот „микрокосмос“ во макро случувањата. И сите да бидат среќни и задоволни, доследни на нивните сфаќања, толкувања и избори. Во општество каде што ќе „цветаат рози“ и либерализмот ќе биде општа опција. Но, како што историјата ни покажала дека скоро ништо од теоријата за општествата нема своја пракса, така и „слободоумството“ зафатило поинаков пат во „слободните“ модерни времиња.
Најпрво, треба да се напомене дека светот не е хомоген и еднаков, од било кој аспект: Ниту од природно – географски, ниту од социо – економски аспект. Ниту дели иста историја, ниту ќе има заедничка иднина. Процесите предводени од глобализацијата имаат задача да ги испеглаат таквите диференцијации, меѓутоа во меѓувреме различни општествени ареали наликуваат како да не припаѓаат на истата планета која константно е под притисок на „западниот ветер“. Па така, на простор од 5.000 километри квадратни се среќаваат разни начини, навики и обичаи, издејствувани од поинаквите основи кои се темелат на национализмот и религиите, двете основни препреки за создавање на слободен ум, а преку тоа и слободен свет.
Претходно спомнатиот „западен ветер“ ја има задачата да ги пренесе општествените вредности (исклучиво) кои се карактеристика на тој модерен, западен свет. Ако земеме здраво за готово дека западот е висока вредност и резултат на долгометражните перипетии и општествени турбуленции, и здрава основа за слободно општество, тогаш доста позитивно би било дејството на тој глобализациски ветер кон останатите општества кои се во различна мерка, грубо земено, заостанати зад западните норми и сеуште се дават во опресирачките принципи на претходно споменатите општества и подредености. Всушност, таквите принципи допрва имаат задача да ги рушат сите заостанати сфаќања и појави во остатокот од светот, кон крајниот резултат – хомогенизирање на светот, она што не е оправдано од никаков здрав и разумен заклучок базиран на научни вистини од географски, социолошки, психолошки, и историски аспект. Но, тоа е проблемот на глобално ниво, а солуцијата која ќе го реши глобалниот проблем најчесто е регионална, а напати и локална.
Проблем од поголем размер се јавува во таа западна општествена конструкција која одвреме навреме ја прелива преполната чаша од либерални и слободоумни вредности. Кратко кажано, општеството кое има тенденција да биде глобално и единствено, е либерално во претерана форма. Уште поедноставно кажано, модерните принципи и модерните сфаќања за слобода ја тотално ја промашиле поентата.
Како што сите општества кои биле конструирани по волјата на поединец, или поединци (елита), така и модерното, слободно доба започнува да наликува на изборот и сфаќањата за слобода на поединци, или некоја елита која ефективно и глатко се актуелизира на толпата, но сега, со позитивни вибрации. Наспроти слободата (модерните сфаќања за слобода и сите слободоумни идеи), во обратен смер се јавуваат поединци кои со негативна оценка гледаат на сите „слободни вредности“ на динамичното либерално општество. Ако поранешните општества ги маркирале таквите поединци како дисиденти и политички некоректни, само заради тоа што тие „дисиденти“ и „политички некоректни“ поединци имале поинакви гледишта за некоја вистинска одмерена слобода, тогаш модерното општество во доста брутален и директен начин ги обележува тие кои не се во полна мера либерални и со “слободен ум“. Тука се наоѓа чудната и иронична, меѓутоа за денешното време реална и сепак возможна спојка меѓу либерализмот и фашизмот.
Легендарниот музичар Фил Охс своевремено ја дијагностицирал секоја „болест“ на либералите и либерализмот со еден специфичен пример дека „либералите немаат ништо против црнците, се додека не им се соседи“, алудирајќи на двојните аршини во согледувањето на слободата, правата, и сите аспекти на слободниот ум. Така, денес сосема спротивно на минатото, презир се јавува кон секој поединец кој ќе застане во одбрана на некои морални и здрави вредности. Таму, носителите на слободното размислување со сета сила се обидуваат и успеваат да го наметнат својот „слободен резон“, што ја фаќа таа фашистичка, едноумна перспектива. Во денешното модерно општество, ако не си доволно слободоумен и отворен за се што ќе ти биде сервирано од „слободоумното“ општество, тогаш се наоѓаш во категорија на примитивното, закоравено и застарено размислување. А либерализмот, колку и да е нелогично, ја има целосната поента да го уништи секое мислење кое е поинакво од „бескрајната слобода“, Да поедноставам, либерализмот од денес налага човекот да прифати се’ што ќе му е сервирано. Како прилог за оправдание за „сервираното“, либералните принципи се идентификуваат како „модерни“, алудирајќи дека промените мора да бидат извршени, за да се дистанцираат од сивилото на минатото. Секој што ќе се посомнева во логиката на модерниот либерализам и сите новини на модерните времиња, може да биде етикетиран и обележан како човек со конзервативни, ретроградни и уназадувачки идеи. И тогаш, либерализмот со принципите на фашизмот и „едноумието“ се стреми да ги елиминира сите идеи и размислувања кои не се толку “слободни“.

И за крај може да се стави забелешката која ја поврзува човечката природа со природната околина и сите принципи на природата:
„Ако не конзумираш се’ што ќе ти биде сервирано, тогаш си конзервативна свиња.“. Меѓутоа, вистинскиот перцептивен одговор лежи во прашањето: на кое животно би наликувал човек кој прифаќа (конзумира) се што ќе му биде сервирано?

Такви вредности кити Европа.

Ама so soon it's gonna be blown away by Islamic melody of death metal ...:icon_mrgr:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Никој никого не тера со сила нешто да прифаќа ако не сака !
Па и тие Европски вредности колку и да се сервираат на маса, немора да се прифатат во целост, јас на пр. делумно ги прифаќам тие западни вредности, секогаш со доза на претпазливост, по голем број на прашања(да речеме 60-70%) да сум либерален, но за некои прашања 30-40% знам да бидам и доста конзервативен, со самото тоа неможам да бидам ниту ултра-либерален, ниту пак ултра-конзервативен !
Ниедна идеологија не треба да се зема здраво за готово и да се прифаќа во целост, секогаш треба да се има одредена доза на претпазливост, позитивните работи прифати ги, негативните одбиј ги !
Во секоја идеологија има позитивитети, но и негативитети, секој што ќе рече дека Либералната идеологија е 100% добра е во голема грешка, исто како што и Конзервативизмот доколку се претера не е добар како идеологија !

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Филипе, мојот пост се однесуваше и за жените, феминизмот и етничките малцинства. Што кур ми се залепи мене и колегите педери? Или единствено тоа ти фати око од цел пост а?

Никој не тера никого да прави нешто против своја воља, а тоа дали сум сигурен дека ја правам правилната работа само јас си знам, и немаше да гукам така на темава, и да го направам тој пост да не бев сигурен. Тој што не е сигурен, ќе прифати срања од типот на Sussaro и твоите.

И не ми расправај математика. Во математиката има и нешто како - и - да дадат +.

Ќе добиеш конкретен одговор кога ова нема да биде хипотетичко прашање, туку навистина ќе има политичка партија која би се залагала за такво нешто. Иако мислам дека ако таква излезе во јавноста, ќе биде ради тоа да добие плус гласови, ништо повеќе. Политичар си е политичар, не го боли за тебе, туку за твојот глас и како да го добие.

И да се појави таква партија од некаде, можно е да не гласам за неа и да не ги подржам, чисто од инает.
Немам коментар,последно што ке ти кажам е дека таквите појави од типот истополен секс,со животни,со деца и слично било и ке си остане само перверзија ништо повеќе,без разлика колку и да сакате да го издигнете тоа на повисоко ниво,што повеќе се обидувате,толку повеќе народот ке се гнаси од вас...за да ти биде појасно што сакам да ти кажам еве ти полесно ,замисли си сите машки да се геј(што претпоставувам дека ти е желба),која е поентата,ке се е.еме сите во газ 50-60 години, И ?? што потоа?ке останат само животни и растенија, нема поента...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Немам коментар,последно што ке ти кажам е дека таквите појави од типот истополен секс,со животни,со деца и слично било и ке си остане само перверзија ништо повеќе,без разлика колку и да сакате да го издигнете тоа на повисоко ниво,што повеќе се обидувате,толку повеќе народот ке се гнаси од вас...за да ти биде појасно што сакам да ти кажам еве ти полесно ,замисли си сите машки да се геј(што претпоставувам дека ти е желба),која е поентата,ке се е.еме сите во газ 50-60 години, И ?? што потоа?ке останат само животни и растенија, нема поента...
Истополов секс во иста реченица со зоофилија и педофилија, би те дополнила со хомофобија. Истите методи за лечење на болеста хомосексуалност треба да се применуваат и на болните од хомофобија електрошокови и хормонска терапија. Резултатите ќе ги почекаме, дали болеста ќе се развива или ќе оздрави пациентот.
Нема што да се сака или да не се сака, издигнато е на повисоко ниво, вметнато е во многу закони, останува само прашање на време за остатокот на земјите. Полека полека земја по земја ќе ги дозволи. Никој не се брза, нема потреба од форсирање, се тоа ќе дојде спонтано. Тие што се гнасат нека идат нека се лечат со методите кои ги нудат (да ги искористам твоите зборови ):)
И да сакаме неможеме сите да бидеме геј, што после 50/60 години? Исто како и денес бидејќи постои од секогаш па не довела до изумирање на човековиот род. Јас можам да станам црнец? Не, така и ти , пере и столе нема да станете педери и така натаму.
Од друга страна никој со сила неможе да наметне прифаќање, тоа може да предизвика револт. Контрапродуктивни се и парадите, предизвикуваат гнев. Според последните статистики токму парадите предизвикуваат опаѓање на поддршката за оваа група. Ако во догледно време не прекинат со овие паради во земји како Балканот ќе си ја затворат вратата која моментално е отворена. Македонија, Албанија и Хрватска на ова поле имаат голем прогрес, најмалку поддршка имаат во Косово, разбирливо они се новокомпонирана држава и треба да се развиваат. Недостигаат јавни фаци во целава приказна. Некои кои го имаат инструментот за гласање грицкаат семки во шкаф и се молат никој да не дознае зошто во спротивно ќе ги сменат од функција. И тоа ќе се промени има време.
На темава сепак би сакала да зборувам за позицијата на жената, хомосексуалноста има посебна тема која се вергла со години наназад.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Истополов секс во иста реченица со зоофилија и педофилија, би те дополнила со хомофобија. Истите методи за лечење на болеста хомосексуалност треба да се применуваат и на болните од хомофобија електрошокови и хормонска терапија..
Каква глупост... Па секако дека сите три спаѓааат во иста категорја на однесување, зошто сите три се поврзани со секс, и сите три се гнасни и одвратни. А хомофобија е нормална реакција на маж кој има нормален мозок и нормално ниво на хормоните кои го прават да биде маж, и нема врска со другото. Сеа не сум за да се бесат педери на плоштад, далеку од тоа, ама преку курац ми е од тоа што сакаат да се афирмираат како нешто нормално, кога не се. Природата не за џабе не направила двополни, инаку ќе бевме сите хермафродити. Едноставно од кој агол и да гледам, гнасно ми е. Не заради религиски или социјални предрасуди, едноставно не ми е природно.
Неможам да гледам на човек, маж, кој се понаша како жена, и уште е горд на тоа, како нормален. А и целава фама со права и такви срања е уствари политичка игра, зошто како и да е и педерите/ лезбејките се гласачи, и на секој политичар секој глас му е добредојден, без разлика дали педер или не педер гласал. Исто е и во ЕУ, немојте да мислите дека нешто таму педерите сите ги сакаат. Разликата е што таму политичарите се по искурназени, и не ги боли стап кој гласал за нив. А кај нас некој политичар јавно да каже дека целосно ги подржува, ќе му се смее цела држава и ќе го направат педер. Се е политика, менталитет и лов на гласови.

ПС

Само чекам кога некрофилите ќе излезат од шифоњерот и ќе почнат да прават некро-паради. Тогаш ќе ве прашам вас отворените умови што имате да кажете. :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Каква глупост... Па секако дека сите три спаѓааат во иста категорја на однесување, зошто сите три се поврзани со секс, и сите три се гнасни и одвратни. А хомофобија е нормална реакција на маж кој има нормален мозок и нормално ниво на хормоните кои го прават да биде маж, и нема врска со другото. Сеа не сум за да се бесат педери на плоштад, далеку од тоа, ама преку курац ми е од тоа што сакаат да се афирмираат како нешто нормално, кога не се.
Ах со овие дефиниции на нормално и ненормално. Ако за мене е нормално да се качам на кров и да викам на цел глас, за тебе не е, ако за мене е ненормално да има врби во Вардар од 80 000 евра, очигледно за некои е, тоа е субјективно. Значи дефиниција на што е нормално нема, таа секогаш се протуркува за оној кој не е во согласност со нашиот став и начин на живеење. Претежно е дефиниција која изразува големо лицемерие, бидејќи секогаш се користи за да се наштети на некој друг, иако својот двор е прљав. И мене ми е преку курац од многу работи па живеам, истото и за тебе важи.

Kajgana Shop

На врв Bottom