Европскиот суд ја осуди Бугарија за ОМО Илинден

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Bugar напиша:
Ne sum pismen be. Jas sum nepismen bugar.A ti sto ne zemes da me opismenis? Taka ke i sluzis na dolgata tradicija na opismenuvaci na nepismenite!

Posto sum bugar, poarno mi e da se kritizira Grcija odkolku Bugarija, pa neli sum bugar?
Имаш право. Имам еден линк овде за тебе, кликни го, мислам дека е како створен за тебе:http://members.shaw.ca/spudnewt/sierranaked.jpg/badluck.swf

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Па темата е веројатно од голема важност што впрочем го покажува и нејзината посетеност, а и бројот на постови напишани во нејзе. Значи постои интерес. Затоа што сметав дека постои интерес ја отворив и испадна дека не сум се излажал. Тоа што на моменти дискусијата застранува од темата па оди на југ и север наместо да се држи на исток не е моја грешка туку на оние што или неможат или не сакаат(не им е во полза) да размислуваат слободно и неоптеретено од големата братска љубов кон источниот сосед.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Колку и да се оптеретуваме нема да постигнеме ништо со пишување по форуми.Оние кои се во позиција да сторат нешто не се оптеретуваат,а нам ни останува да лаеме како кучиња и да се надеваме на подобро.
Кучињата лаат,караванот си врви.
Ама еден ден македонецот ке се избори за себе насекаде,а тој ден брзо ке дојде

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ајде, назад на темата да не мавнам банови.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
strumics напиша:
Колку и да се оптеретуваме нема да постигнеме ништо со пишување по форуми.Оние кои се во позиција да сторат нешто не се оптеретуваат,а нам ни останува да лаеме како кучиња и да се надеваме на подобро.
Кучињата лаат,караванот си врви.
Ама еден ден македонецот ке се избори за себе насекаде,а тој ден брзо ке дојде
Така е, но ако молчиме тоа може да се протолкува дека се согласуваме со таквата политика. Јас никогаш нема да молчам макар и на само еден македонец да му биде загрозено било кое право во било која земја од светот.

Член од
1 февруари 2006
Мислења
48
Поени од реакции
0
Mandrak напиша:
Така е, но ако молчиме тоа може да се протолкува дека се согласуваме со таквата политика. Јас никогаш нема да молчам макар и на само еден македонец да му биде загрозено било кое право во било која земја од светот.
Eve, Mandrak, jas ziveam vo Makedonija i mene mi se zagrozeni nekolku prava. Pravo na organiziranje i zdruzuvanje,, na nacionalna, ili verska ili anti arnautska osnova, pravo na dvizenje niz site mesta vo mojata drzava, pravo na sloboda na govor, pravo na sigurnost i bezbednost, pravo na otvaranje svoja firma..itn. da ne nabrojuvam.
Kako mozes ti da pomognes, odnosno kade ke zboruvas koga veke nema da molcis?
Ili, samo ke zboris, se dodeka ne gi navredis arnautite?

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Billabong напиша:
Eve, Mandrak, jas ziveam vo Makedonija i mene mi se zagrozeni nekolku prava. Pravo na organiziranje i zdruzuvanje,, na nacionalna, ili verska ili anti arnautska osnova, pravo na dvizenje niz site mesta vo mojata drzava, pravo na sloboda na govor, pravo na sigurnost i bezbednost, pravo na otvaranje svoja firma..itn. da ne nabrojuvam.
Kako mozes ti da pomognes, odnosno kade ke zboruvas koga veke nema da molcis?
Ili, samo ke zboris, se dodeka ne gi navredis arnautite?
Арен ли си машко со умот ти? Читај се бе што си напишал, види го болдираното.
А заправо темата овде воопшто не се твоите права дома, ако имаш потреба да ги решаваш, отвори си дискусија, не се шлепај на оваа тема и не прикачувај друга тема, форумов има некои правила. Толку не си способен тема да си отвориш?
-Инаку твоите права овде дома ич не ме засегаат. Бидејки си во матичната држава каде сигурно имаш подршка од твои истомисленици ќе ти советувам да си ги бараш правата кои мислиш дека се загрозени. Имаш Хелсиншки Комитет за човекови права па повели, поднеси пријава дека ти се некои права нарушени.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
elibeauty напиша:
Ne znam kakvo svobodi imate, kakto mi trurdeha nekoi forumci, no o4igledno edna ot teh ne e svoboda na slovoto. Vsi4ki moi komentari beha iztriti. pove4e ot 20. Ot kakvo se strahuvate? Ami da, ima ot kakvo!! ot istinata:)
Според ова: http://forum.kajgana.com/announcement.php?f=39&a=2
Прекршуваш 3 правила на форумот

4) Членот се согласува дека нема да се служи со материјал кој е лажен, клеветнички, злоупотребен, вулгарен, полн со омраза (расна, национална, сексуална, културна или лична), вознемирувачки кон другите членови и материјал кој ја повредува приватноста на членовите.

10) Основен јазик на форумот е македонскиот, а препорачливо е користење на кирилица.
Сите пораки напишани на странски јазик ќе бидат избришани, а членовите ќе бидат опоменати дека ги прекршуваат правилата.

12) Банираните членови, односно членовите со забранет пристап на форумот (привремено или трајно) не смеат да отворат ново членство.
Доколку тоа се случи, тие ќе бидат трајно банирани или избришани.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Интересна вест, ми се допажа што македонците независно од властите на Р. Македонија се обидуваат да си се изборат за своите малцински права во соседните држави на Р. Македонија, со ова се остварува нешто што јас го кажав порано дека стратешки подобро е тие да се организираат и отвроено како етничка група да си ги бараат своите малцински права, без да се меша Р. Македонија, со што се гледа дека целата работа нема никаква позадина за менување на граници и територии.
Канал 5 напиша:
Македонија
ОМО Илинден: Бугарија по влезот во ЕУ интензивно работи на задушување на македонскиот идентитет
На денешната средба, организирана од граѓанската иницијатива за национално и културно духовно обединување на македонскиот народ, членовите на ОМО Илинден се жалат дека Бугарија, по влезот во Европската унија, интензивно работи на задушување на македонскиот идентитет. Тврдат дека со новата стратегија, Бугарија има намера да ја растури Македонија.

Од друга страна, членовите на македонската алијанса за европска интеграција во соседна Албанија, забележува на притисоците и заканите на владата и демократската партија на Сали Бериша врз македонскиот гласачки електорат за време на локалните избори..

Македонците од Грција, пак не го оспоруваат правото на премиерот Караманлис да се декларира како Македонец. Нивен приоритет е како да добијат радио на македонски јазик во Грција.

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
За Македонците од Бугарија е неприфатливо именувањето на Димовска

За ОМО „Илинден” е неразбирливо што македонската Влада ја именува Доста Димовска за директор на Македонскиот културен центар во Софија. „Што праќате такви луѓе од Македонија кои работат на уништување на македонската култура и на македонската нација. Зошто Бугарите не пратат во Македонија Македонец кој ќе работи за македонските интереси”, додава Костадинов Иванов. Според Божидар Киријанов, исто така член на ОМО „Илинден”, со влезот на Бугарија во ЕУ, Македонците уште потешко ќе ги остваруваат своите права. „Сега ние на плеќите ќе ја поднесуваме големата европска неправда. Една е тежината на Бугарија, друга на цела Европа”, вели Киријанов.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
46
Поени од реакции
1
tomislav1978 напиша:
За Македонците од Бугарија е неприфатливо именувањето на Димовска

За ОМО „Илинден” е неразбирливо што македонската Влада ја именува Доста Димовска за директор на Македонскиот културен центар во Софија. „Што праќате такви луѓе од Македонија кои работат на уништување на македонската култура и на македонската нација. Зошто Бугарите не пратат во Македонија Македонец кој ќе работи за македонските интереси”, додава Костадинов Иванов. Според Божидар Киријанов, исто така член на ОМО „Илинден”, со влезот на Бугарија во ЕУ, Македонците уште потешко ќе ги остваруваат своите права. „Сега ние на плеќите ќе ја поднесуваме големата европска неправда. Една е тежината на Бугарија, друга на цела Европа”, вели Киријанов.
само едно не е јасно, какво обшто има македонскија културен цент'р с т.нар. омовци...предназначението на един културен цент'р е да пропагандира културата на с'ответната страна, а не да се меша в'в в'трешнија полически живот на д'ржавата, в којато се намира

Член од
31 јануари 2007
Мислења
46
Поени од реакции
1
Oliver^^ напиша:
luge dosta so rasisticki sranja vie be bugari treba da naucite kako se pravi kompromis:)
Ако е за компромиси, на ОМО-Илинден се прават много такива..ник'де не е позволено национален герој на дадена д'ржава да се слави като човек от друга националност. Имам впредвид Сандански, б'лгарин като всички останали дејци на ВМОРО, а омовците го слават като неб'лгарин и с това провокират своите с'граждани от Благоевградска област и останалите б'лгари.
Да се објави Сандански, че не бил б'лгарин, а и се бил борил против б'лгарите си е чиста дивотија и самите омовци го знајат много добре. Ама не, македонец бил, не бил б'лгарин.

Такова нешто нема никаде, само в Б'лгарија го има. А и полицијата пази омовците да не ги бијат хората на Каракачанов.

Kajgana Shop

На врв Bottom