Европскиот суд ја осуди Бугарија за ОМО Илинден

Член од
31 јануари 2006
Мислења
53
Поени од реакции
1
A ako Makedoncite soberat 5 000 dushi da si napravat partija? So shto togash ke se vadat bugarmanijacite, bash sakam da vidam. Ili pak ke go krenat pragot na chlenovi za registracija na partija i ke se pravat mutavi. Vo 1990 g. beshe 50, vo 1998 g. stana 500 od lani e 5 000, pa vgodina mozhe i 50 000 da stane. Demokratija vo porast.
Abe ne sluchajno kaj nas se veli "bugarska rabota".

Член од
1 февруари 2006
Мислења
48
Поени од реакции
0
Carot na Pirinot напиша:
A ako Makedoncite soberat 5 000 dushi da si napravat partija? So shto togash ke se vadat bugarmanijacite, bash sakam da vidam. Ili pak ke go krenat pragot na chlenovi za registracija na partija i ke se pravat mutavi. Vo 1990 g. beshe 50, vo 1998 g. stana 500 od lani e 5 000, pa vgodina mozhe i 50 000 da stane. Demokratija vo porast.
Ej stvarno be, kolku dusi trebe ovde da se registrira partija?

Член од
4 април 2005
Мислења
123
Поени од реакции
0
Carot na Pirinot напиша:
нема да соберат...ама това не е пречка да участват легално во политиката, може и со независни пратеници без партиja. и тука пак истиот проблем - малку са Македонците, за независниот кандидат поддружван од ОМО през 2001 гласаа 700-800 души. за пратеник требат 20 000. проста математика

Член од
1 февруари 2006
Мислења
48
Поени од реакции
0
krakra напиша:
нема да соберат...ама това не е пречка да участват легално во политиката, може и со независни пратеници без партиja. и тука пак истиот проблем - малку са Македонците, за независниот кандидат поддружван од ОМО през 2001 гласаа 700-800 души. за пратеник требат 20 000. проста математика
Ama nie ke izmislime 220.000 ako treba, so dekret!
I ke receme beka vo Gorna Dzumaja ima 220.000 makedonci.
Tamu sekogas imalo 220.000 makedonci.
Ajde dokazi ni deka nema 220.000! A toa e dovolno za 11 dusi vo bugarskiot parlament!
Ha sega de?

Член од
4 април 2005
Мислења
123
Поени од реакции
0
Billabong напиша:
Ama nie ke izmislime 220.000 ako treba, so dekret!
I ke receme beka vo Gorna Dzumaja ima 220.000 makedonci.
Tamu sekogas imalo 220.000 makedonci.
Ajde dokazi ni deka nema 220.000! A toa e dovolno za 11 dusi vo bugarskiot parlament!
Ha sega de?
за декретот е jaсно, без декрет не може..ама требе да има и уште неколку условиja
- бугарската полициja и армиja да се изтеглат от Горна Джумаja
- сите бугарски партии во областта да бидат забранети
- да осигурите едно 1000 правоверни македонци од Светскиот македонски конгрес, кои да стоjaт во собите за гласанье и да укажуват на лугето коj е правилниот кандидат, по возможност без притисок аку може

и тогаш ке добиете 11 пратеници, како да нема 220 000 македонци

p.s. тоа значи и барем 2 пратеници-македонци во Европскиот парламент

Член од
1 февруари 2006
Мислења
48
Поени од реакции
0
krakra напиша:
за декретот е jaсно, без декрет не може..ама требе да има и уште неколку условиja
- бугарската полициja и армиja да се изтеглат от Горна Джумаja
- сите бугарски партии во областта да бидат забранети
- да осигурите едно 1000 правоверни македонци од Светскиот македонски конгрес, кои да стоjaт во собите за гласанье и да укажуват на лугето коj е правилниот кандидат, по возможност без притисок аку може

и тогаш ке добиете 11 пратеници, како да нема 220 000 македонци

p.s. тоа значи и барем 2 пратенци-македонци во Европскиот парламент
Pa sigurno, ete gledas li?
Samo da se dogovorime kako da napravime da 'albancite' ne bidat nezadovolni.
Slusaj KraKra...
Ova e okupirana zona a ne nezavisna drzava.
Kolku ima 'makedonska' vojska? (iako e pod albanska komanda)?
Kolku ima stranski trupi vo makedonija? - pod NATO komanda?
Odnosot e 1:4 vo ziva sila
Vo tehnika e uste mnogu po loso!
900te tenka koi vie ni gi dadovte, mesto da gi osovremenime, nie na baranje na t.n.'albanski politicki faktor' gi unistivme na voen poligon.
Nie nemame industrija, zemjodelstvo, turizam, finansii. Vojskata, makar i takva osakatena e pod albanska komanda a takva e i policijata.
Site ministerstva imaat ili minister ili zamenik minister Albanec.
Od policijata Albancite imaat spisoci, i koj makedonce zivee vo 'albanskite' naselbi, mu cukaat na vrata i baraat da si odi, za stan od 50.000 evra mu nudat 20.000 so preporaka da gi zeme oti inaku za dzabe ke mu go zemat. Siluvaat devoji, zeni, ama bidejki se od takanarecenite 'albanci' nikoj ne pomaga. Vo policijata, opstinata i nasekade tie se sefovi.
Sega razbra li ili uste ne ti e jasno?
Uslovite za otpocnuvanje na partizanska vojna se sozreani. Prasanje e dali nie ja cenime Makedonija dovolno da se borime za nea, oti ova ne e Makedonija tuku Albanija.
Ete.tolku od mene.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Факт е дека во секој поглед бугарското законодавство ги користи сите можни средства за да го отежне максимално секој вид организирање на национална основа.Тоа само покажува колкав страв владее од такви појави во Бугарија.

Член од
1 февруари 2006
Мислења
48
Поени од реакции
0
Mandrak напиша:
Факт е дека во секој поглед бугарското законодавство ги користи сите можни средства за да го отежне максимално секој вид организирање на национална основа.Тоа само покажува колкав страв владее од такви појави во Бугарија.
Mandrak, pogledaj poarno kakov strav vladee vo Makedonija! decata ne smeeme da gi pustime da si igraat, eeeej.
Duri i policijata da go fati storitelot i soucesnicite, sefot e Albanec i ke go pusti doma...
koncentriraj se na toa a ne na pravata na makedoncite vo Bugarija.
Ako pak si po pravata, poarno koncentriraj se na pravata vo Grcija, tamu ima poveke makedonci.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Billabong напиша:
Mandrak, pogledaj poarno kakov strav vladee vo Makedonija! decata ne smeeme da gi pustime da si igraat, eeeej.
Duri i policijata da go fati storitelot i soucesnicite, sefot e Albanec i ke go pusti doma...
koncentriraj se na toa a ne na pravata na makedoncite vo Bugarija.
Ako pak si po pravata, poarno koncentriraj se na pravata vo Grcija, tamu ima poveke makedonci.
Батка, за твоите деца не знам, ама моите најслободно секаде одат и играат, а инаку живеам во „азискиот дел” на Скопје.
Каде има повеке македонци воопшто не е битно, битно дека и дури само еден да има и тој еден има свои права, а се додека некого отпишуваме пред време и не водиме грижа за него на тој начин некому само помагаме во асимилацијата.
-А како што знаат сите засегнати за продажбата на Електростопанство да го блокираат сообраќајот во Скопје веќе три дена по ред, така ти и твоите истомисленици можете да се соберете и да си ги барате правата на ист начин.Инаку темата овде не е за тоа каде и како и колку твоите деца ќе играат, туку насловот е многу јасен!

11

Член од
1 февруари 2006
Мислења
5
Поени од реакции
0
Carot na Pirinot напиша:
A ako baba ti beshe dedo?

11

Член од
1 февруари 2006
Мислења
5
Поени од реакции
0
Mandrak напиша:
Факт е дека секогаш кога имаат страв од нешто, баш тогаш најпанично се бранат, напаѓаат, негираат без да избираат средства, а кога ќе се соочат со факти кои неможат да ги побијат, тогаш се обидуваат да ја завртат темата на друга страна.
-Рпублика Бугарија, колку тоа европски и демократски да звучи, во континуитет ги крши човековите права на македонците кои таму живеат! Дури и да се само 300, 600 или 800 души, нивните права се нарушени.-А тоа што треба една партија според законот за политички партии во Бугарија да биде регистрирана со членство не помало од 5.000 души само покажува колку е таа држава исплашена од партиите на националните малцинства кои во нејзе живеат.
Tochno!
I VEDNASH ve banirame i brisheme, da?

hahahahahahahahaha

Член од
1 февруари 2006
Мислења
48
Поени од реакции
0
Mandrak напиша:
Батка, за твоите деца не знам, ама моите најслободно секаде одат и играат, а инаку живеам во „азискиот дел” на Скопје.
Каде има повеке македонци воопшто не е битно, битно дека и дури само еден да има и тој еден има свои права, а се додека некого отпишуваме пред време и не водиме грижа за него на тој начин некому само помагаме во асимилацијата.
-А како што знаат сите засегнати за продажбата на Електростопанство да го блокираат сообраќајот во Скопје веќе три дена по ред, така ти и твоите истомисленици можете да се соберете и да си ги барате правата на ист начин.Инаку темата овде не е за тоа каде и како и колку твоите деца ќе играат, туку насловот е многу јасен!
Je li 'batka'
Pokraj azijskata adresa vo Skopje, gledam imas i azijski natalitet i azijska kultura.
Znaes sto? Smaceno mi e od takvite kako tebe, Mister "Batka" KOI SE OBIDUVAAT OD PETNI ZILI DA MI DOKAZAT DEKA OVDE SE E VO RED, RABOTITE SE NAJNORMALNI, SAMO USTE ZA MAKEDONCITE VO PIRISNKO DA SVRSIME I SE KE BIDE VO RED?
Ako sme makedonci, daj da go oslobodime ov ovaa tretina od Makedonija koja seuste ja imame, os siptarskata okupacija i ropstvo.
E togas ke zboruvame za Bugarija i drugite, a pred se za Grcija i pravata na makedoncite tamu, koi se na mnogu poloso odkolku vo Bugarija.
A ako ne sme makedonci, togas od kade tolku rasizam i omraza kon sosedite? (Bugarite)?
Moze da se sobereme, ama bidejki toa sobiranje ke bide na izrazito anti albanska osnova, ke ne pretepaat ljockite, a nie nema na kogo da se pozalime, oti makedonskiot politicki faktor ne se sekira mnogu-mnogu za nas, tuku za svoite dzebovi. Bez razlika dali e SDSM ili VMRO ili nekoj drug. Nie nemame zastita. I zatoa, del od Makedoncite, kako mene se nadevaat na pomos i zastita od Bugarija a pomal del od Srbija, samo sto Srbija zasega ne moze da pomogne.
Jas tvrdam deka treba da se otpocne so oruzeno vostanie protiv siptarskata okupacija.

Член од
31 јануари 2006
Мислења
53
Поени од реакции
1
Billabong напиша:
Je li 'batka'
Pokraj azijskata adresa vo Skopje, gledam imas i azijski natalitet i azijska kultura.
Znaes sto? Smaceno mi e od takvite kako tebe, Mister "Batka" KOI SE OBIDUVAAT OD PETNI ZILI DA MI DOKAZAT DEKA OVDE SE E VO RED, RABOTITE SE NAJNORMALNI, SAMO USTE ZA MAKEDONCITE VO PIRISNKO DA SVRSIME I SE KE BIDE VO RED?
Ako sme makedonci, daj da go oslobodime ov ovaa tretina od Makedonija koja seuste ja imame, os siptarskata okupacija i ropstvo.
E togas ke zboruvame za Bugarija i drugite, a pred se za Grcija i pravata na makedoncite tamu, koi se na mnogu poloso odkolku vo Bugarija.
A ako ne sme makedonci, togas od kade tolku rasizam i omraza kon sosedite? (Bugarite)?
Moze da se sobereme, ama bidejki toa sobiranje ke bide na izrazito anti albanska osnova, ke ne pretepaat ljockite, a nie nema na kogo da se pozalime, oti makedonskiot politicki faktor ne se sekira mnogu-mnogu za nas, tuku za svoite dzebovi. Bez razlika dali e SDSM ili VMRO ili nekoj drug. Nie nemame zastita. I zatoa, del od Makedoncite, kako mene se nadevaat na pomos i zastita od Bugarija a pomal del od Srbija, samo sto Srbija zasega ne moze da pomogne.
Jas tvrdam deka treba da se otpocne so oruzeno vostanie protiv siptarskata okupacija.
Eh Billabong, od kade najde pomosh da chekash, ti. Shto mislish da dojdat Bugarite poubavo ke ti bide? Ako sami ne si pomogneme ni Gospod nema da ni pomogne. Neli i Goce rekol deka "osloboduvanjeto na Makedonija e nejzino sopstveno delo"? A inaku ja pravish od ochaj istata greshka shto mnogumina nashi ja napravile vo minatoto - se nadevale so pomosh na Bugarite da ja oslobodat Makedonija, a samo pomognaa za nejzinata podelba. Pa za da im e ushte pogorchliva sudbinata denes za Bugari gi pretstavuvaat oti ja podkrepuvale Bugarija. Nema nadezh natamu brate, nema. Veruvaj mi sum zhiveal dosta vreme tamu i im ja poznavam politikata i mantalitetot. Tie poprvo so albancite ke se dogovorat za da ne podelat - pa i toa postojano go propagiraat: ke se otcepele Albancite pa tie ke go zemele ostatokot. Da bea na vlast tamu lugje kako prof. Kalchev naprimer, prvi drugari so niv ke bevme, ama dodeka tikvi kako B. Dimitrov mu se sovetnici na bugarskiot pretsedatel i VMRO BaNDa se tretira vo mediumite kako pozitivna i patriotska sila (da ne zborime za ultrashovinisti kako ATAKA) za sekoja pomosh krv ke plukame.
I ne e toa rasizam sprema Bugarite? Im odgovarame so toa so shto samite ne navreduvaat. Gi gledash deka se dojdeni na nash forum da ne ubeduvaat deka ne nema, deka sme izmisleni, deka sme veshtachki, rodoostapnici, maloumni, gi navreduvaat i nashite, pa gi i diskriminiraat. Saksash li tebe da te tretiraat kako nashite od OMO? Kako otpad, kako lumpen, kako budala, kako predavnik i toa samo zatoa shto si Makedonec? Da ne dava Gospod pak da ni dojdat Bugarite, oti ke zhalime togash i za Jaferi i za Ahmeti.
I treba li oti ovde ne sme dobro (a tuka si sosema vo pravo teshko e i toa kako!), da gi zhrtvuvame nashite tamu. Mislish deka e Bugarija dobro - ne e. Mnogu malku e podobra od nas po standartot. Ama ne samo sega, tuku i koga leb nemashe za svojot narod ne zapre da se grizhi za bugarshtinata i da bara Bugari duri i tamu kade shto gi nema.
Ne znam dali site sfakjame kolku se bitni za nas samite nashite vo Bugarija: dodeka imame tamu malcinstvo, bugarskata propaganda ne ke mozhe na golemo da vleta ovde kaj nas, zashto teshko nekoj ke ubedi kraj Vardarot deka e Bugarin (ili pak vo svetot deka Makedonska nacija nema) koga sred Bugarija ima Makedonci. Tie se nashata brana. Zatoa i tolku gi mrazat bugarive na forumov, pa i ne samo tie.
I ne sporime so Bugarite (ne samo jas, a kako shto chitam i ostanatite) za toa deka ovde kaj nas se e super, a tamu e losho - tuku deka kaj niv na malcinstvata prava ne im davaat skoro nikakvi, dodeka kaj nas - shto si e vistina si e vistina - malcinstvata imaat sekakavi prava. Toa e. A ekonomskata polozhba i tuka i tamu si e mizerna.
A shto se odnesuva do sporedbata so polozhbata na nashite vo Grcija i Bugarija - greshish. Ista im e situacijata, samo shto vo Egej standardot e povisok. Pa i kako nema da im e ista koga Bugarite i Grcite po mantalitet se vistinski brakja.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Billabong напиша:
Je li 'batka'
А да си отвореше една дискусија во врска ова што го пишуваш и да не олабавиш зашто тотално оф топик ти е муабетов?

Kajgana Shop

На врв Bottom