Европскиот суд ја осуди Бугарија за ОМО Илинден

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
11 напиша:
Tochno!
I VEDNASH ve banirame i brisheme, da?

hahahahahahahahaha
Смеј се колку сакаш, ама штом Европскиот Суд за Човекови Права носи пресуда како што е приложено во самиот почеток на првата страна од оваа дискусија, кога и како и да е, Бугарија ќе мора, сакала или не, да го смени поведението кон националните малцинства!

Член од
2 февруари 2006
Мислења
53
Поени од реакции
0
Mandrak напиша:
Смеј се колку сакаш, ама штом Европскиот Суд за Човекови Права носи пресуда како што е приложено во самиот почеток на првата страна од оваа дискусија, кога и како и да е, Бугарија ќе мора, сакала или не, да го смени поведението кон националните малцинства!
mandrak, a zosto sudot ne ja osudi Grcija za istite tie povedenija?
Da ne kazam uste mnogu pogadni, kako na primer, na mali deca mienje usta ako izgovorele makedonski zbor?
Ili seto toa sega ke go zaboravime, neli, vo interes na 'dobrosusedskite' odnosi so cenetata clenka na EU?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Bugar напиша:
Da ne kazam uste mnogu pogadni, kako na primer, na mali deca mienje usta ako izgovorele makedonski zbor?
Ili seto toa sega ke go zaboravime, neli, vo interes na 'dobrosusedskite' odnosi so cenetata clenka na EU?
Мислам дека „Виножито„ добија таков спор против Грција.

Член од
31 јануари 2006
Мислења
53
Поени од реакции
1
strumics напиша:
Мислам дека „Виножито„ добија таков спор против Грција.
Tochno. Lani na 20 oktomvri, za nasilstvata shto gi napravija Grcite pri prviot obid Makedoncite da go otvorat kulturniot dom vo Lerin. Nekade nad 30 000 evra oshteta dobija.

Член од
31 јануари 2006
Мислења
53
Поени од реакции
1
Bugar напиша:
I STO STANA SO KULTURNIOT DOM, GO OTVORIJA LI?
Мислам дека уште се на суд за тоа,ама не сум сигурен. Пресудата од 20 октомври беше за насилството што е извршено над нашите при обидот за отварање - попот во црква повикал на одбрана на грцизмот и расправа со непријателите, па и општината се замешала, некои наши биле тепани. Ме мрзи да го најдам линкот сега, доцна е. Објавена е пресудата на официјалниот сајт на Европскиот суд за човекови права под тој датум. Мислам дека беше во пакет со пресудата за ОМО Илинден ПИРИН и ОМО Илинден.
А тоа што сигурно знам за судските маки околу домот е следново - еднаш веке Страсбург пресудил во корист на Виножито и кога заедно со пресудата нашите се обиделе пак да го регистрираат домот, грчкиот суд ги одбил со јакиот аргумент дека не станувало збор за истиот Културен дом како во пресудата во Страсбург, бидејки при вториот обид за регистрација имало измена во името???
Сега мислам има второ дело во Страсбург за тоа.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Bugar напиша:
Бугар, писмен си? Читај го насловот на дискусијата, не правиме овде муабет за Грција туку за Бугарија!:lud:

Член од
4 јуни 2005
Мислења
13
Поени од реакции
0
Mandrak напиша:
Нјама да си го смени, б'лгарскија етнически модел е сочен за пример на Балканите, и от ЕС, и от САшт, а и от нај-многобројното малцинство в Б'лгарија - турците.
Като нешто е добро, не се променја.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
katja напиша:
Нјама да си го смени, б'лгарскија етнически модел е сочен за пример на Балканите, и от ЕС, и от САшт, а и от нај-многобројното малцинство в Б'лгарија - турците.
-Ај те молам ако сакаш преведи ми што сакаш да кажеш?

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Ги чадат, ама гас маски носат, не ги фаќа чадот со тој ментален склоп што им е всаден од мали нозе.

Член од
31 јануари 2006
Мислења
53
Поени од реакции
1
katja напиша:
Да, да! Ептен е добро. Затоа пресуди како круши ви врнат на главата!!! Моделот Катја е успешен, не добар. А успешен е затоа што малцинствата се мирни, не прават проблеми. Ај позајмете ги Албанците и дајте им ги правата што ги давате на малцинствата па да видиме војна до бескрај.

Член од
2 февруари 2006
Мислења
53
Поени од реакции
0
Mandrak напиша:
Бугар, писмен си? Читај го насловот на дискусијата, не правиме овде муабет за Грција туку за Бугарија!:lud:

Ne sum pismen be. Jas sum nepismen bugar.A ti sto ne zemes da me opismenis? Taka ke i sluzis na dolgata tradicija na opismenuvaci na nepismenite!

Posto sum bugar, poarno mi e da se kritizira Grcija odkolku Bugarija, pa neli sum bugar?

Kajgana Shop

На врв Bottom