Европска Унија

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.592

Пак ќе шетаат под знамето со кукаст крст. Ајде ајде уште малце.
Нема поодвратна лицемерност од тоа Русија да предлага вакво нешто оваа година, кога врши злосторства скоро еднакви на нацизмот. Доста веќе глумеа "добри" ради тоа што било пред 80 години.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Нема поодвратна лицемерност од тоа Русија да предлага вакво нешто оваа година, кога врши злосторства скоро еднакви на нацизмот. Доста веќе глумеа "добри" ради тоа што било пред 80 години.
Русија не дека ја интересирало борба против нацизмот пред 80 години. Единствено се вмешале што Германија ги нападна, ама идеолошки сталинизмот и нацизмот се и двата фашизми. А сега ќе се преправаат дека Русија е главен идеолошки борител против нацизмот.

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.389
Поени од реакции
14.114
Што било пред 80 години?
Што е тоа лицемерно од Русија во моментов ?
Нацизмот се базира на тезата на супериорност на еден народ врз друг. Како што Ариевците биле супериорни во очите на сликарот од Австрија. Во моментов “Украинците” се супериорни врз Русите во Украина во очите на Бајден и учките. Далеку е ова од патриотизам. Имаш 40 милионска земја каде што мнозинството говори руски јазик, Повеќе од 60% се со било каква поврзаност со Русија и одеднаш ти текнува тебе дека редно е да се направи чиста Јукраина. Yeah right. Русија е лоша, лицемерна. Keep it going.
Автоматски споено мислење:

Поголема лицемерност нема од оваа.
Германија во резолуцијава гласала против . А дома на домашната политика АФД и све остали што е радикална десница се огрдува со звањето Наци во “демократските” медиуми како Билд, Шпигел и остала америчка жута штампа.
Збунувачки е. Затоа доста членови кантар не ги мери…

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.239
Поени од реакции
36.527
Почитувани @puno и @Dardan-ia што е ова што го слушам тука Албанија имала многу квалитетен кадар во бизнисот со кокаин?
Еве овие викаат дека ја водите Белгија по стапките на Западен Балкан.

Господинот Дритан Реџепи како достоен примерок на вашата раса им покажал како се води бизнис со кокаин, мислам дека дури и Ескобар може да му подзавиди за достигнувањата.

П.С го ставам во темава за ЕУ чисто да може да се потсетиме како се промени играта, наместо ние во ЕУ, тие ќе доаѓаат во Западен Балкан да си купат брашно.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Почитувани @puno и @Dardan-ia што е ова што го слушам тука Албанија имала многу квалитетен кадар во бизнисот со кокаин?
Еве овие викаат дека ја водите Белгија по стапките на Западен Балкан.

Господинот Дритан Реџепи како достоен примерок на вашата раса им покажал како се води бизнис со кокаин, мислам дека дури и Ескобар може да му подзавиди за достигнувањата.

П.С го ставам во темава за ЕУ чисто да може да се потсетиме како се промени играта, наместо ние во ЕУ, тие ќе доаѓаат во Западен Балкан да си купат брашно.
Ни твојата мајка не знае каква поемта имаш со постов, а таа те растела.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
820
Поени од реакции
1.002
Odma ti meshas majki sakas tuka vo konflikt da vllagash vo sabota naveçer ccc

Ajde davaj koment dalli osuduvas shverc na droga ili çe go menjame tema ili çe se pravime na podrum deka je nash oo vlla

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Odma ti meshas majki sakas tuka vo konflikt da vllagash vo sabota naveçer ccc

Ajde davaj koment dalli osuduvas shverc na droga ili çe go menjame tema ili çe se pravime na podrum deka je nash oo vlla
Борба за албанството е ова, секакви мерки подржувам, мораме да и вратиме на Европа за вековните неправди кон нас, а и искача некоја пара за купување имоти.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.239
Поени од реакции
36.527
Каква борба бре пуњиша, кој смее да се бори со вакви поштенчини?

Поентата ми е да се јавите и да ги осудите опулените Белгијци што ве спомнуваат во ваква негативна смисла, не смее ова да помине така.

Џубрињата ви лепат атрибути кои не се карактеристични за вас.
Еве јас ве знам како добар и мирољубив народ кој не: војува, тероризира, убива невини деца оти се каури, шверцува дрога, шверцува оружје, шверцува органи, бело робје, зема државна плата а не оди на работа, краде струја, малтретира народи со различна религија и националност, се однесува како дивјак што не видел цивилизација итн.

И не мешај мајки шајки, бидејќи јас како добар сограѓанин само се грижам да не бидете лошо претставени пред европскиот народ.
А ако имам троа повеќе слободно време и ќе се погрижам да ве запознае светот во вистинско светло.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.929
Поени од реакции
25.442
Што е толку чудно? Стана јасно што Русија подразбира под „нацизам“: се што не му одговара на Путлер.
Борбата против нацизам денес е иста со борбата против Русија.
ako de... kaj i da e ke vi go udrat pikot pederski koga togas. obicno koga nemozes da se izzivuvas so drugi cistis doma pogodi koj ke im bide prv na listata?

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.389
Поени од реакции
14.114

Иднината изгледа очигледно црвено комунистички. Колку се развиени и каква трансформација во последните 20 години доживуваат тоа е болест. Доволно е само железничкаѕа мрежа на брзи возови како ја имаат исплетено.

Заостануваат Западните земји зад нив и секако САД.

Ме интересира што политика имаат кон хомосексуалците Кинезиве? Општо познато е дека пример советите немале проблем со тој правец на сексуалноста. Патем во Британија кога била забранета и се сметеала за психичка болест Советите така регрутирале шпиони кои обработувале за нив од внатре.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.929
Поени од реакции
25.442

Иднината изгледа очигледно црвено комунистички. Колку се развиени и каква трансформација во последните 20 години доживуваат тоа е болест. Доволно е само железничкаѕа мрежа на брзи возови како ја имаат исплетено.

Заостануваат Западните земји зад нив и секако САД.

Ме интересира што политика имаат кон хомосексуалците Кинезиве? Општо познато е дека пример советите немале проблем со тој правец на сексуалноста. Патем во Британија кога била забранета и се сметеала за психичка болест Советите така регрутирале шпиони кои обработувале за нив од внатре.
nema bas nekoj oficijalen stav. narodot ne go odobruva, 90% od pederite/lezbejkite im studiraat u stranstvo i posle ostanuvaat tamu.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.674
Поени од реакции
22.513

Вистина бе ова @Staufer ?
Што ме прашуваш кога знаеш односно што ти е поентата? Ја сум за да продолжат Зелените така па на следни избори да се вратат од каде што дошле.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.389
Поени од реакции
14.114
Што ме прашуваш кога знаеш односно што ти е поентата? Ја сум за да продолжат Зелените така па на следни избори да се вратат од каде што дошле.
Ќе продолжат. Еден токму немаат меѓу редови.
Јас веќе ги гледам конзервативците пак на власт. Само со Содер како премиер.

Долго време си во Немачка.
За кого гласат Турците ? Претежно за Социјалистиве?
Ама потфрлија некако и тие, ко изгубени делуваат после стабилниот период на платформата на Меркел и конзервативците.

ФДП мене ми се интересни, млади и доста прогресивни во поглед на економија и за Германија важнп дигитализација, поле на кое Германија заостанува. Ама последниве рејтинзи и нив не им се сјајни.
АФД знаме дека се радиклна десница, и освен тоа што галамат за добри односи со Русија друго ништо нудат. Иако бележат пораст во рејтинзите.

За зелните се сложувам дека сега и никогаш повеќе не треба да се најдат на политичка сцена. А добра платформа нудеа пред изборите. Сега 3 години ќе треба да ги трпат.

ЦДУ/ЦСУ + ФДП е според мене наредна гарнитура.

Какво е твоето размслување на оваа тема?
Иднината на политичката сцена на Германија.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.531
Поени од реакции
4.366
Борба за албанството е ова, секакви мерки подржувам, мораме да и вратиме на Европа за вековните неправди кон нас, а и искача некоја пара за купување имоти.
"Вековни неправди"
Да бандитсвото и платеништвото ви е вековна неправда
Единствената правда за вас е постоењето да ви се сведе на 3600 секундно 24 часовно 365, 25 дневно јадење пендрак и само пендрак некои 2000 години. Со тоа да се излекува платеништвото, мафијаштвото, забуштанството, идиотизмот, вандализмот итн итн.

Kajgana Shop

На врв Bottom