Европска Унија

Член од
23 јуни 2015
Мислења
201
Поени од реакции
362
Нешто не гледам медиумите на западот да известуваат за ова, али кога се случат вакви работи во Москва тогаш први се да критикуваат и плукаат по Кремљ. Исто важи и за буткачите на режими со пенкало, кога ке плукаат по Путин нека се сетат на овие снимки од Немачка и Француска.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.862
Поени од реакции
35.859
^^ Полициска држава, тек ќе гледаме циркуси. Посебно кога ќе им удри во глава на граѓаните дека нема нафта, нема ништо, и им се дешава деиндустријализација.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.862
Поени од реакции
35.859
САД им е влезена до балчак и ги плеска како евтина курва (што и се), Путин само сеир гледа.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.387
Поени од реакции
14.094
@Staufer Игорче прашање до тебе.

Зошто го направи ова владеачката гарнитура на Германија?

Со оглед на зелените кои се навидум проамерички ориентирани, и со оглед на тоа на се поагресивната реторика на САД кон Кина. Дали им одат контра на тие планови. Дали ова е поврзано со веста дека хемиската индустрија од Германија се село во Кина поради ефтините ресурси.
Имено веќе неколку Германски гиганти ги шират своите производствени капцитети во Кина.

Пример само

BASF, BMW и Volkswagen се само неколку од гигантите кои ќе се шират во Кина.

Дали со влезот на Кинезите во пристаништето во Хамбург се олеснува логикстика?

Препукувања на страна, ме интересира тоа што мислиш.

Во фармацисков логистички гигант(германски) кај што сум. Речиси 60% од производите што ги добиваме се од Кина. Од маски, брзи корона тестови или пример ибупрофен и парацетамол се од Кина. Секако тоа се производи на Баерн, А1 фарма или Ратиофарм.

Дали поради се ова Германија се казнува од САД тивко, со најверојатно оштетувањето на гасоводите. И со повеќе инвестиции Амерички во Полска него во Германија? А и веќе подолг период Полска оди контра Германија на секое поле.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.672
Поени од реакции
22.469
Уствари лично Шолц се залагаше од само нему познати причини. За другото не знам да ти кажам ми изгледа како шпекулација односно едното со другото нема врска. Германските компании од секогаш повеќе инвестирале во Кина него обратно. Тоа има и врска со тоа ако сакаш пристап во нивниот пазар, мислам Германија е меѓу тие кои најмногу профитираа од тој пазар.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.387
Поени од реакции
14.094
Уствари лично Шолц се залагаше од само нему познати причини. За другото не знам да ти кажам ми изгледа како шпекулација односно едното со другото нема врска. Германските компании од секогаш повеќе инвестирале во Кина него обратно. Тоа има и врска со тоа ако сакаш пристап во нивниот пазар, мислам Германија е меѓу тие кои најмногу профитираа од тој пазар.
Да само мене и ова со хемискиов гигант ме збунува малце. Плус и Баербок се спомнува во дилот односно со нивни амин на зелените се случува се ова , нели таа пред некое време даваше изјави за подршка за Тајван и тн. Да не играат на медиумски за САД и подешка за Украина а позади си тераат бизнисите во интерес на Германските фи

За Шолц читав и јас дека инсистира за дилот. Многу чудни потези, додека сите сме фокусирани на Украина одат во позадина.

Инаку многу хемија се добива од Кина. Додека бев во една компанија што произведуваше огноотпорна пурпена и огнотпорни пурпена производи. Се што употребувавме за да ги добиваме тие производи беше од Кина. Зборам за вреќи од по 10 тони хемија и течни хемикалии. Секоја недела имаше достава на матерјал со
После само на германска технологија, машини одеше мешање или производство. И на крај полнење на пената во тоа тубите. И гледај етиките после имавме од различни компании. За Würth, Fischer, OBO, ZappZimmerman овие беа некои за Германски и Еу пазар. За САД беше 3M брендот на етикетите. Интересен и многу исплатлив бизнис. Од еден лонец од околу 700 кг се добиваше околу 700 туби. Секоја беше 40 евра.
Дневно од 6 до 14:30 околу 5000 туби се полнеа. Секој ден преку 200.000 евра производ, колку беше нето добивка за компанијата, неможам да знам. Ама беа доста богати, и доста добро ги плаќаа работниците со околу 2000-2200 нето :) Компанијава беше средна да кажеме. Околу 30 во производство и уште 50 во администрација. Германско семејство во сопственост.

Малце оффтопик.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.387
Поени од реакции
14.094

Пак ќе шетаат под знамето со кукаст крст. Ајде ајде уште малце.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043

Пак ќе шетаат под знамето со кукаст крст. Ајде ајде уште малце.
Што е толку чудно? Стана јасно што Русија подразбира под „нацизам“: се што не му одговара на Путлер.
Борбата против нацизам денес е иста со борбата против Русија.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.387
Поени од реакции
14.094
Што е толку чудно? Стана јасно што Русија подразбира под „нацизам“: се што не му одговара на Путлер.
Борбата против нацизам денес е иста со борбата против Русија.
Кој рече дека е чудно? Мене ми е позната таа реторика што ја тераат.
Прво беа ундерменш Словени и остали племиња, после беа Советите зли или комунисти како сакаш наречи ги. Сега се Русите и Чеченците зло. Без разлика како ќе ја крстиме, еве биди ти кумот кажи Путинизам. Само да беше умен да објаснеше каква поврзаност има Пушкин и Путинизамов :pos: Нејсе сите тие идеологии се базираат на некоја си супериорност на западните фели, све остали е смет и козојебачи. Така и Ото вон Бизмарк мислел за Балканските племиња (додуша не бил далеку од вистината нашите Албанози светски познати се по Зоофилија).
Суштината е во тоа ,се што ви се сервира е идеологија базирана на злоб и хејт.
Дали било тоа борба против Кина или Русија.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.531
Поени од реакции
4.366
Кукаст крст во бел круг и или црвена позадина, мајн камф, цитати од гебелс, поздравот на џамбаски....околутни симболи и што и да користи азовстал.
Антисемитистичка идеологија.

А да , и еве ви зошто не треба да им се верува-бенелукс и франција прават хегемонија. Не дека ме брига за вулгарните или за вампирите туку дека им е во интерест да не дупчат. Како што е актуелниот тренд.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Кој рече дека е чудно? Мене ми е позната таа реторика што ја тераат.
Прво беа ундерменш Словени и остали племиња, после беа Советите зли или комунисти како сакаш наречи ги. Сега се Русите и Чеченците зло. Без разлика како ќе ја крстиме, еве биди ти кумот кажи Путинизам. Само да беше умен да објаснеше каква поврзаност има Пушкин и Путинизамов :pos: Нејсе сите тие идеологии се базираат на некоја си супериорност на западните фели, све остали е смет и козојебачи. Така и Ото вон Бизмарк мислел за Балканските племиња (додуша не бил далеку од вистината нашите Албанози светски познати се по Зоофилија).
Суштината е во тоа ,се што ви се сервира е идеологија базирана на злоб и хејт.
Дали било тоа борба против Кина или Русија.
Ни се сервира идеологија да ги мразиме фашистите. Зошто мислиш дека таква идеологија е лоша?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom