Европска Унија

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.472
Поени од реакции
9.966
Катар ќе затвара шибери за плин ако ЕУ не им игра како Арапите ќе свират

Покажете ми еден пример каде Русија условувала внатрешна политика на ЕУ на ваков безобразен начин?

Ќе го бараат Путин изгледа
Postirav za ova vo drugata tema

Prosta matematika im objasni bratot vo 5 minuti, za tie sho go izgubile kompasot.

Ne e nishto bezobrazno, im objasni bratot vo 5 minuti deka ne e na mesto regulativata.
Po taa nivna regulativa, kje treba toj em da gi snabduva em kazni da im plakja,
kje mu ispadne ziv minus od niv.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.361
Видете како сите наслови се се поврзани еден со друг, како приказна да раскажуваат :

Битно СЛАВА УКРАИНИ !!!
битно на интернет пишуе дека руската економија е на колена заради санкциите

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.510
Поени од реакции
9.189

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
ЕУ мора да сфати еднаш засекогаш дека безбедноста и стабилноста на континентот главно се должат на САД. Без американскиот штит, Европа би била ранлива на многу фронтови, од енергетска зависност до воени закани. Премногу често европските лидери се обидуваат да играат самостојно, но реалноста е дека нивната моќ е ограничена. Ако ЕУ продолжи да ги поткопува односите со САД, ќе се соочи со сериозни безбедносни и економски последици. Трансатлантското партнерство не е само опција, тоа е неопходност.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
363
Поени од реакции
605
ЕУ мора да сфати еднаш засекогаш дека безбедноста и стабилноста на континентот главно се должат на САД. Без американскиот штит, Европа би била ранлива на многу фронтови, од енергетска зависност до воени закани. Премногу често европските лидери се обидуваат да играат самостојно, но реалноста е дека нивната моќ е ограничена. Ако ЕУ продолжи да ги поткопува односите со САД, ќе се соочи со сериозни безбедносни и економски последици. Трансатлантското партнерство не е само опција, тоа е неопходност.
Да не беа САД, Европа до сега ќе имаше тесна соработка со РФ на економски и енергетски план. И не би имало потреба од никакви антиракетни штитови.
Не би рекол дека тоа е партнерство, повеќе ми личи на заробеништво.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
Да не беа САД, Европа до сега ќе имаше тесна соработка со РФ на економски и енергетски план. И не би имало потреба од никакви антиракетни штитови.
Не би рекол дека тоа е партнерство, повеќе ми личи на заробеништво.
Европа има многу повеќе корист од партнерството со САД отколку што би имала од каква било зависност од Русија. САД обезбедуваат безбедносен штит, технолошки напредок и стабилност во меѓународната трговија, додека Русија нуди само енергетска зависност и геополитички притисоци. Погледни ја ситуацијата со Украина, зарем мислиш дека Европа ќе беше побезбедна и посилна ако целосно зависеше од Руски енергенси и политички влијанија ? Партнерството со САД не е заробеништво, тоа е стратешка неопходност која ја гарантира безбедноста и економскиот просперитет на Европа.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
363
Поени од реакции
605
Европа има многу повеќе корист од партнерството со САД отколку што би имала од каква било зависност од Русија. САД обезбедуваат безбедносен штит, технолошки напредок и стабилност во меѓународната трговија, додека Русија нуди само енергетска зависност и геополитички притисоци. Погледни ја ситуацијата со Украина, зарем мислиш дека Европа ќе беше побезбедна и посилна ако целосно зависеше од Руски енергенси и политички влијанија ? Партнерството со САД не е заробеништво, тоа е стратешка неопходност која ја гарантира безбедноста и економскиот просперитет на Европа.
Сам си кажа дека работиш за невладина америчка. И затоа ти реков на друга тема дека пристрасно коментираш, што може да се види од цитираното.
Види, јас не заземам страни (иако на моменти изгледа така), јас анализирам информации. Во слободно време гледам преку телескоп и му мафтам на Бог.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
Сам си кажа дека работиш за невладина америчка. И затоа ти реков на друга тема дека пристрасно коментираш, што може да се види од цитираното.
Види, јас не заземам страни (иако на моменти изгледа така), јас анализирам информации. Во слободно време гледам преку телескоп и му мафтам на Бог.
Работењето во невладина организација не значи автоматски пристрасност, исто како што анализирањето информации не значи дека си непристрасен.Разликата е што јас отворено кажувам каде работам и настојувам да бидам реален во секој коментар, додека ти глумиш неутралност.
А за телескопот и мафтањето, барем ти е весело хоби. Продолжи да анализираш, можеби еден ден ќе видиш нешто што навистина вреди.;)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.202
Поени од реакции
34.791
Работењето во невладина организација не значи автоматски пристрасност.
Работење за непријателот автоматски значи пристрасност. Токму вака и цела ЕУ и цела Европа е покорена, после Втора Светска Војна. Со негување на систем на квинслизи преку параванот на „хуманитарсност“ на невладините организации.

Автоматски споено мислење:

Фицо најпаметен од цела ЕУ испадна, не е чудно што пробаа да го убијат

Инаку интересна прогноза на Вучиќ, вика Американците ќе го превземеле Северен поток и ќе препродавале гас на ЕУ :cautious:

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.074
Поени од реакции
27.550
Оооooo гледам дека те фати нервата, а? Вокабуларот ти е на ниво на ајвар од минатата сезона, а аргументите секогаш за било која тема ти се кршат како стаклени шишиња, изгледаат цврсти од далеку, ама на првиот допир се распаѓаат на илјада парчиња. Лесно е да се плука од тастатура кога немаш ни грам мозок и разбирање за ништо, а камоли нешто за повеќе... Гледај да не се задавиш во сопствената жолчка, земи длабок здив, и обиди се да составиш барем еден смислен аргумент. А до тогаш, остани си во својот свет на теории на заговор и евтина пропаганда. И не заборавај ги и апчињата, дечко. Очигледно ти треба двојна доза денес.
Ооооо оооо овците ти избегаааа.
Кој почиња реченица со О бе ? О ти ?!

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
Ооооо оооо овците ти избегаааа.
Кој почиња реченица со О бе ? О ти ?!
Ооо, изгледа ти се заглавила плочата на ‘О’. Ти ли ќе ми држиш лекции за почеток на реченица ? Ајде, собери си овците што ти се разбегаа низ мислите, па пробај повторно. Можеби овој пат ќе успееш да изградиш една смислена реченица, шампиону на граматиката !" :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom