Европа не смее да ја изгуби Грција

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Ако грците како народ сакаат да се спасат од банкрот, треба да ги следат Исланџаните, таму владата прогласи банкрот немаше државна интервенција кај банките и еве после 3-4 години се опоравија колку толку, Европа не интервенира во Грција туку им дава пари на заем за исплата на моменталните долгови, што значи им го трупа нов долг само што времето за негова наплата уште не стигнал и така после Х години пак треба да враќаат пари и се така во маѓепсан круг, кој се крши со банкрот, кој наводно бил многу страшен да се случи на некоја земја, а никој не кажува што значи една земја да прогласи банкрот.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Шта речи? Коју глупост написати да би одговарала на темава?
:facepalm:

Не сакаат да ја изгубат Грција, оти им е милениче на европските сили since 1850.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.408
60% од европските стоки во Азија одат преку грчките територијални води, ЕУ нема интерес да ги изгуби грците, мора да кажат лепе за се и сешто, Грција нема да изгуби ништо од ЕУ,ама ЕУ може се да изгуби од Грција.
Заради тоа ако треба и 100 пати ќе им помагат на грците.

Што е бре антички лепотану?:tapp:
Да бе кружат транспортните бродови, за да навлезат во територијалните води на Грција, ебате. А ако излезе Грција од ЕУ, Европа ќе се уназади 100 години, ебате имбецилот.

S

Shellshock nam67

Гостин
Европа не смее да ја изгуби Грција
04.03.2012

Европа не смее да ја изгуби Грција, изјави во интервју за грчкиот весник „Катимерини“, претседателот на Европската инвестициска банка (ЕИБ) Вернер Хојер.
- Ако ја изгубиме Грција ќе ја вратиме европската интергација назад за неколку децении. Ние не можеме и не треба да ја изгубиме Грција, нагласува Хојер.
Во овие тешки денови за грчкиот народ сакам да верувам дека пакетот финансиска помош, одобрен оваа недела, бележи подобри денови за иднината, истакнува во интервјуто претседателот на ЕИБ.
Хојер нагласува дека експлоатацијата на природните ресурси може да придонесе за зголемување на економскиот раст и за создавање нови работни места.
Атина го финализира вториот пакет помош во вредност од 137 милијарди евра со Европската унија, Меѓународниот монетарен фонд, Европската централна банка и приватните кредитори.
Исплатата на средствата од земјите од еврозоната ги чека резултатите од преговорите со приватните кредитори за отпишување на дел од грчкиот долг, кој треба да биде постигнат идната недела.

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=DF42188A122CF34CA28F0A573540A0DC

sakale ili ne grcite se soocuvaat so najgolemata kriza i toa proizvedena od Turcite zamisli koga ekonomski ja kleknaa gcija sto bi se slucilo ako voeno interveniraa

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.923
ех да бе ЕУ не смеел да изгуби гејција поради поради територијални води во гејција ех ебате имбецилот,а што е со територијални води на Франција,Шпанија,Бугарија и останатите територијално води тие не вредат ништо ,а гејција вредат бре бре изгледа во ЕУ се педери и сакаат грчки шупчиња:tapp:

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Шо бе гркче среќен си што Гејчка нема да пропадне ? Со години ќе ги враќате парите и пак нема да ги вратите, се додека не ви ги земат островчињата :icon_lol:

B

Borg_Drone

Гостин
Ако Грција испадне од ЕУ за европските доверители ќе биде невозможно да си ги наплатат долговите.Затоа толку ја сакаат и и даваат нови кредити.Наредните 20 години Грција нема да дигне глава...или пак ќе си тера по старо :)
Ќе си ги наплатат, не се грижи.Прво, следува приватизација на државното земјиште.Откако ќе се заврши таа процедура, ќе видиш како гази германска чизма во Грција наредните дваесет години.

Jagger

м
Член од
24 ноември 2008
Мислења
322
Поени од реакции
5
Вештачки направен проект по име„Грција„ кој го направија државите кои сега ја подржуваат. Не паѓаат никогаш Јужниве. Ова е 10 пат кај што кризираат.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
А шо ме боли мене анакондава за Грција бе сине?
Те читам,ама ептен си занесен во Грциве, оди живеј таму, или сеа во економскава криза си седиш овде и јадиш витамини овде?
Ајт гитла :*

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
А шо ме боли мене анакондава за Грција бе сине?
Те читам,ама ептен си занесен во Грциве, оди живеј таму, или сеа во економскава криза си седиш овде и јадиш витамини овде?
Ајт гитла :*
Де бе чоек уште ли не сфаќаш дека е од Гејција ? :icon_lol:

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Со други зборови Катимерини бара; Европо ни требаш затоа што ние и понатака ќе си трошиме и ќе ги ј***ваме сите во мал мозок а ти и твоите земји ќе ги ни враќате долговите.:tapp:

Човече дај пресели со во Грција, и од таму да пишуваш на форумов нема да ми смета, оваа твоја љубов кон Грција ја надминува и романсата помеѓу Ромео и Јулија.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
60% од европските стоки во Азија одат преку грчките територијални води, ЕУ нема интерес да ги изгуби грците, мора да кажат лепе за се и сешто, Грција нема да изгуби ништо од ЕУ,ама ЕУ може се да изгуби од Грција.
Заради тоа ако треба и 100 пати ќе им помагат на грците.
--- надополнето: 4 март 2012 во 18:48 ---

Што е бре антички лепотану?:tapp:
Ako izleze Former republic of Yuninistan odma negovo mesto zazema Albanija i ona ima izlaz na more
Nisto nema das se smeni za evropa a Former republic of Yuninistan ke izgubi mnogu privilegii

D

D_NazGUL

Гостин
Па нормално дека не смее да ја изгуби. Со децении се лажат себе си и остатокот од светот дека се лулка на демократијата. Сега ако Грција пропадне, сето тоа лажење ќе искочи на виделина и сите ќе видат кој се и што се - циганарија (со извинение до Ромите).

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Грција е силна земја, а и геополитички се јаки, ЕУ неможе да си игра со нив, едноставно местоположбата на Грција не дозволува такво нешто.
:pos::pos::pos::pos: Аууу друже.. на кои дроги си ???? :tapp: мислам стварно.. немој толку да се филмаш лошо е.. кога ќе излезеш од тој филм може во депресија да западнеш :D

п.с. ја се извинувам за офтопикот али .. ова не се гледа секој ден :D

Kajgana Shop

На врв Bottom