Евровизија 2012

M

Moon Child

Гостин
Не ти текна дека може да е иронично
Не е иронично. Затоа што во посраната нивна емисија стои закачено Voice for Kaliopi. А овде пишува Voise.
Значи, и они се неписмени. Башка што Калиопи и не е толкав дудук, како што например беше Ѓоко. Гледајте ги интервјуата, не е тешко да се заклучи.
Многу ми е кеф што си залепија таква анти реклама.

Мене од песните ми се допаѓаа на Турција, онака интересна ми е. Шведска е убаво скоцкана со се настап и сето тоа. И многу ми е криво Словачка што не влегоа(n) Покрај нашата и на Словачка ми беше добра. Незнам како Естонија влегоа, мене серка ме фати од нив. Литванија исто.
Софи бе :pos: Софи ме изнесмеја вечерва :pos:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Знаеш убаво е чувството кога има и бетер од нас :icon_mrgr:
Ајде Џаро тргај по гласови! Ако ти не напраиш далавера нема кој во државава.
Ни треба нова (Универзална) сала очајно :)
Јас мислам дека нашите сонародници од другата страна на границата треба да ни подарат уште една Универзална.
Нека покажат де, колку си го сакаат истиот им народ, отаде границата.....

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Моќна изведба на Калиопи вечерва. Сосема заслужен пласман во финалето.

Ме интересира дали сценографијата за изведбата претставниците сами си ја плаќаат? Единствено нешто што не ми се допадна во изведбата е самата сценографија. Можеле далеку подобро и покреативно во тој дел. И самата песна нуди можност за тие WOW моменти во позадина

L

Ligeia

Гостин
Не е иронично. Затоа што во посраната нивна емисија стои закачено Voice for Kaliopi. А овде пишува Voise.
Значи, и они се неписмени. Башка што Калиопи и не е толкав дудук, како што например беше Ѓоко. Гледајте ги интервјуата, не е тешко да се заклучи.
Многу ми е кеф што си залепија таква анти реклама.

Мене од песните ми се допаѓаа на Турција, онака интересна ми е. Шведска е убаво скоцкана со се настап и сето тоа. И многу ми е криво Словачка што не влегоа(n) Покрај нашата и на Словачка ми беше добра. Незнам како Естонија влегоа, мене серка ме фати од нив. Литванија исто.
Софи бе :pos: Софи ме изнесмеја вечерва :pos:
Турците ме изнасмеаја со сценографијата но вокалот им беше катастрофа за разлика од моќниот тенор на дечкото од Естонија кој имаше тешка песна но во право си,жалопојка беше која за нас звучи досадно. :) A баш и јас сакав да искоментирам за Софи...царица бе!!! хахахахах! :D иако ми се допаѓа музиката но да беше со вокал на Nadia Ali да речеме...:D

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Баш ме интересира на кое место завршивме вечерва за да знаеме дали можиме да се надеваме на топ 5.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Молитва е на Владимир Граиќ и Саша Милошевиќ.
Грешка...
Мислев за Лане моје(2004), Оро(2008) на Јелена Томашевиќ и Лејла на Хари Мата Хари (2006) - нема потреба да кажувам колкав успех неговиве композиции доживеаја на Евровизија и општо...
И како изведувач исто...(y)
Со шљајм песни и излитени и патетични сценски настапи во организација на МТВ не се постигнува успех, па ако треба и Селен Дион нека не претставува...:)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Набрзина од мене:
Влеговме ние фала .!. време беше после којзнае колку време. Турците влегоа исто, фаворити за победа ми се (заедно со Опи фала богу).
Реално гледано имаме една од најубавите песни на Евровизијава, за во топ 5 имаме песна, е сега колку Европа ќе сака да гласа за нас тоа е веќе друга приказна.
Шведската пак ќе кажам ништо посебно, балада далеку од најдобра ми е. А и сценски настап ја пуштиле на сцена и и рекле да ги прави потезите што ги прави додека вежба карате.
Естонија влезе:tapp:Ќе сечеме вени во финале обавезно од нивната песна.
Жељко се знаеше од предвреме дека влегува, жал ми е Хрватите шо не влегоа, ама тоа значи повеќе бодови од соседиве за нас :)
Ќе се делат балканскиве бодови на 3......јас типувам 12ки од Србија и Хрватска, можда дури и од Албанија.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Ме интересира, не ми се баш јасни правилата...во Македонија можеше да се гласа за Калиопи ??? Ние збрцавме преку десетина смс гласови ..

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Ме интересира, не ми се баш јасни правилата...во Македонија можеше да се гласа за Калиопи ??? Ние збрцавме преку десетина смс гласови ..
Kaaaj si be Gorazd be, pocna da ni falis ovde :icon_lol:

Ne mozese :)

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
ај ако има клипче од МТВ кога влеговме во финале ????
сакам да ја осетам водителката :D

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Kaaaj si be Gorazd be, pocna da ni falis ovde :icon_lol:

Ne mozese :)
Таман работа...смешна сума кошта...ме дупчиш а ? к-15 како беше 10 долара ако треба ке дадам:pos: , само ме интересираше ...мислев дека само еднаш дека можеш да гласаш све додека не стигнаа повратни дека гласот е проследен.Евровизија не ме интересира многу јас сум по друга музика ама Каљопа беше топ.. да ти се накожи ежата;)

п.с.сега видов дека јанлаш сум ..мислев дека демек се фалам си ми пишал...нема Вардар да се фрлам нит мишомор да се отујам:pos:

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
калиопи лани го попљува својот сопствен народ - па си излижа све кога ја одбраа оваа година.
сите ја попљуваа калиопи колку е дволична - па си излижаа све кога влезе у финале.
да се изразам со зборовите на пени: you are pathetic! all of you!

нај мака ми е што калиопи дури сега ќе се дигне во небо и ќе се пува со финалето на сите страни; среќа што не гледам наши телевизии...

башка што сме станале медиокритети пар екселанс и ова се смета за не знам каков успех. како што рече некој: ај сега двокатен панорамски автобус и пречек на аеродром.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Како што кажав многу предходно на овој форум, Калиопи никогаш не ми била драга како личност (јавна), ниту нејзиното однесување во јавноста го сметам за прифатливо. Посебно заради статусот на искусен и квалитетен пејач кој го има.
Сепак, нејзините вокални способности е дури и глупаво да се коментираат. Затоа што самите постари песни на Калиопи зборуваат доволно.

Повеќе од задоволна сум од настапот и пеењето - а и самата песна е супер, како за промена, не сме ги заборавиле крајно моронската песна (и текст) на Каролина (Мојот свет), песната Life на Тоше (со сета почит кон него, и неговата изведба, песната беше срање во боја, а и што може да се очекува од Јован Јованов), и никако да не ја заборавиме epic изведбата (и песната) на XXL.
И да, според мене, најдобро на Евровизија не претставиле: Владо Јаневски, Елена Ристевска и Калиопи.

Секоја чест, и сосема заслужено влезе во финале!!

Kajgana Shop

На врв Bottom