Евровизија 2011 - Дизелдорф, Германија

Статус
Затворена за нови мислења.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Естонија имаа интересна песна.. Заслужуваа повеќе поени, но никогаш неможе да се измери точно.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Естонија имаа интересна песна.. Заслужуваа повеќе поени, но никогаш неможе да се измери точно.
И нас не фалија како имаме интересна песна на твитер ама еве нe влеговме...Им требало повеке поени,ма дај...може имале повеке ама исчезнале.:toe:

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Македонија доби 36 поени, кои беа доволни само за освојување на 16. место во конкуренција на 19 учесници. За нас гласаа: Босна и Херцеговина (10 поени), Словенија (8), Белорусија (7), Украина (7), Израел (3) и Молдавија (1).
:nenene:

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Мене песната на Бугарија ми се допадна. Ама па они не ни влегоа во финалето. Како нас.

И на Грузија онака...

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
И нас не фалија како имаме интересна песна на твитер ама еве нe влеговме...Им требало повеке поени,ма дај...може имале повеке ама исчезнале.:toe:
Не фалеа 0,2 проценти а тоа беше премалку... Песната ни беше катастрофа, додека Естонија имаа многу интересна песна.. Иако субјективниот фактор е преголем квалитетните песни воглавно влегоа во финале.. Ние не.:toe:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
30.978
Естонија беше една од моите лични фаворити. И е 100 пати подобра од победничката. Барем очекував дека ќе биде меѓу првите 10.
Тотална катастрофа е што на еуросонг победи песна што не е општ фаворит. Години наназад, на Марија Шерифович, Лорди, Лена, и така натака, скоро сите делеа 12ки.
Овде ко ради реда гласале луѓето или па за инат на многуте победи на Шведска гласале за Азербејџан и Италија.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Некој тебе да ти рече албанец сите почнувате групно да плачете и Принцот одма ќе дотрча за да подели банови, ама кога јадете гомна за Македонија тогаш никаде го нема Принцот. Мислам дека треба да се провери како се делат банови на форумов! Нема реципроцитет. Ти требаше ваков мизерен коментар на оваа тема?
Нема зашто да плачам ако некој ме нарече албанец. Јас сум чист македонец од татко и мајка макеонци :) Ај сеа со оглед на овој податок одговори ми на прашањето, или оди дркај дека рекле два пати макеоднија, можеш и тема да отвориш. сами себе се деградираме. Отвараме тема, леле на овој сајт не пишува македонија, ко да сме освоиле светско. Уживајте си во таков патриотизам.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.154
Поени од реакции
4.038
Нема зашто да плачам ако некој ме нарече албанец. Јас сум чист македонец од татко и мајка макеонци :) Ај сеа со оглед на овој податок одговори ми на прашањето, или оди дркај дека рекле два пати макеоднија, можеш и тема да отвориш. сами себе се деградираме. Отвараме тема, леле на овој сајт не пишува македонија, ко да сме освоиле светско. Уживајте си во таков патриотизам.
Комплетно се согласувам. И јас сум чист Македонец, но искрено мислам дека стварно сте за жалење вие што толку се радувате и си честитате ако на некоја страна некој не рекол Македонија а не фирм... Голем к**, ко боже тоа мења нешто или пак има некакво значење. Демек ако некој јавно на телевизија или на твитер кога пишал коментар не кажал како Македонија, тоа значи „готово, ги победивме Грците, види цел свет ја знае вистината и Македонија не вика“... Ептен сте очајни, жими се... Ко боже у странство некој се замара за нас и знае кое име е правилно и која е разликата, они не викаат како им е полесно или како им текне во моментот, и вие грефчињата одма се мочате од радост „леле овој од Германија или незнам си каде нас Македонија не кажа, звер браво“ незнам си што, ко боже има некаква врска како не нарекол и нешто значи...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
30.978
со оглед на ситуацијата што ја имаме со името, како сакаш да реагираме? шо патриотиште ќе беше пу пу машала кокошките да те серат.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Нешто друго си гледал ти баце. 1 девојка имаше и ресто пендраци.

Од 2006 наваму Евровизијава стана ко Биг Брадр. Се гејови,ши-мејлови и остали креации на западната цивилизација.

Иначе за момчето што не претставуваше немам нешто посебно да додадам. Песната крш,сценскиот настап исто...уште кога почна на руски на зборува. Крај. Едвај чекав да заврши песната...

Не доби шанса во финале да го гласаат Русите и Белорусите и да го почастат со по една 12ка :)
Имаш право... сега повторно ја пуштив на youtube да се уверам.. Од толко шо ме ареса и песна и настап за 2 саата сум го заборавил :)

H

HITCH

Гостин
Браво!

Ептен сте очајни, жими се...
Јас не сум очајна, туку вие сте очајни! Моравте да се јавите и да си какате на темава дали некој се израдувал што се спомнало името на нашата држава? Па и да се израдувал, не смее???

Смачено ми е да се јавуваат некои „европски“ расположени фацки и да плукаат по се` живо диво само колку да кажат нешто. Има работи за кои навистина заслужиле негативен коментар, ама има и работи кои заслужуваат пофалба. Сеедно што се случило некој од некаде мора да се јави и да плука. Очајни сте вие, дежурните плукачи. Темава е Евровизија и секој има право да си каже мислење, НО да не чепка стари рани, ама никако да сфатите. Доколку некој смета дека тоа што нашава рекла Македонија е супер зар вие ќе му кажувате дали да се радува или не? Кој вас ви дал право да му кажувате некому за што да се радува?

Мене Евровизија не ми се допаѓа како фестивал, ама како место за промоција е ОК. Нашата песна не беше најлоша! Имаше куп полоши песни, но ние секогаш имаме големи очекувања. Песните од јужниве подобри беа? Белорусија подобра беше? Зошто не ги проанализирате малку? Ете ви можност да плукате...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom