Евровизија 2010

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Победничката Лена им пее на сите оние на кои не им се допаѓа нејзиниот англиски акцент :)

i sekako nezamenliviot stefan raab na sekoja evrovizija

--- надополнето ---

Nie voopsto ne trebase da glasame vo polufinale za Grcija...

Takvi turbofolk idioti nema da dobijat nisto (Stankovic i toj Grkot)...

Patem luge,Grcija se povlekva od Evrovizija slednata godina.

Trebase da se razglasi na TV da ne se glasa za Grckite pederchista pred da se odrzi Evrovizijata...Tie sakaat da ni smenat ime na drzava,pa kamoli nie da mu davame poeni...toa e bezpotrebno...
pa ne i dadovme poeni na grcija

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Германија си победи заслужено но не мрчете :) иако сакав да победи Турција :) Тие ми беа фаворити.

А, еве како јас би гласал

1 point goes to Denmark
2 points goes to Israel (многу добро испеа дечкото)
3 points goes France (навивачка песна :) )
4 points goes to Belgium
5 points goes to Albania
6 points goes to Armenia :)drk:)
7 points goes to Russia

8 points goes to Cyrpus
10 points goes to lovely Lena - Germany (симпатична девојка плус симпатична песна = погодок)
and 12 points goes tooo........... Turkey!

Би му дал и некој бод и на нашиот јужен сосед да не беше песната од таму :)

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
Секоја година исто, демек политика, па светски пардон европски заговор против Македонија, веќе смешно е, никако да се прифати Евровизија како забава, а дека секоја година имаме тапа песна, но добар настап тоа имаме...каква политика, Германија победува втор пат во 50 и нешто години, секогаш е на дното како и Велика Британија, Шпанија и Франција без разлика колку се силни политички мрднуваат погоре само кога имаат добра песна, за која сите гласаат без разлика која е државата и колку е силна, па Русија има само една победа, а Србија колку е силна политички тоа да не правиме муабет, соседско гласање има и ќе има, но тоа на влијае којзнае колку на победничката песна, која секоја година е една од подобрите еве Германија за мене не беше нај нај ама е ОК песна се е тоа субјективно, фаворит ми беше Ерменија. Најсмешни беа Азербеџан, толку потрошени пари и толку рекламирање не можеше да ја исфура :pos2: песната, која не е којзнае што, лани истото беше со Белорусија.
BTW каде е циркусот кај Лена, ајде кењајте за неа или не може, нема глупирање, а победи, види чудо, но тука се уште има кутри луѓе кои се идентификуваа и сакаат боки, драганче и слични дегени да ги претставуваат како држава, застрамете се ! ! !
1000 пати е подобро да имаме солидна песна која достојно ќе не претстави и може ќе испанде (а може и не, некој заборава дека три пати влеговме во финале и тврди дека се додека вака се гласало никогаш нема да одиме во финале) во полуфинале отколку да ме претставува некој фрик кој на сите ќе им служи за потсмев и кој сигурно нема да го помине полуфиналето.
P.S. Кореографијата и симултаното играње од повеќето земји и публиката во салата на крајот беше супер :vozbud:

Р

~~РубинРед~~

Гостин
nasata najobicna...sekoja godina isti pesni prakame...mozeme preku godinata 20 neobicni pesni koi ke stanat hitovi da napravime...a za evrovizija najobicna...:S:S
takva treba kako germanija ili na francija...
Eпа јас до сега тоа го зборев:D,а освен добра песна ни е потребно и добар сценски настап а не две манекенки кои се вртат околу изведувачот на песната...ова е стандарно веке...затоа и не ја толку пратам евровизијата последниве неколку години...кога се сетам дека ги беа пратиле едно време XXL со 100% те љубам па и сценскиот настап ми се иде да врисмнам на сет глас.

В

Вори

Гостин
Според мене тиња победник годинава.Се гледаше дека апла наместено е.Плус фаворит беше Германија во сите обложувалници низ светот.
Турција,Ерменија и Грузија имаа стопати подобри песни одколку оваа германскава.
Лоша шминка,килав англиски акцент....разочаран сум.

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
Ерменија, најубава песна и пеачка

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Добро, интересна беше песничката на Германката. Ама...

Мене многу ме потсеќа на Риана и Пон де Риплеј:

Е

експерт

Гостин
кога ќе се врати миланка рашиќ тогаш ќе влезиме во финале, а за германија - заслужено - беше мој фаворит, а беше и единствена земја која има пари за да може да си дозволи да организира евровизија

Член од
20 јануари 2009
Мислења
658
Поени од реакции
544
Во глобала, песните беа катастрофа, ниту една песна не ми остави некој впечаток, или па без здив. НО УЕЈ.

А Германија шо победе... хмм, ништо посебна песна, како шо кажав, ама гледајќи па дека е дел од „Големата четворка“ и учествува од самиот почеток на есц (1956) а ова им е втора победа, а по трет пат ќе бидат домаќини... нека се радват

организацијата просечна, ништо не можи да се спореди со лани, русите напраја спектакл, годинава ми се бендиса од ко завршија со гласање, кога кажваја од сите градој како играт во ритамот на песната :)

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
глеам сеа откако заврши Советиве испратиле све хукерки :)

Азербеџан,Ерменија,Украина,Молдавија,Грузија.

Кипар,Србија и мртвациве долниве, гееви ко и обично...

поз од Ремо Сан.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
Европејците не сакаат муслимани... тоа е факт! И наместоследната година во Берлин, во Истанбул да си беше Евровизијата... ама нема...

Не бе нема врска,Турција во 2003 го освои првото место со Сертап Еренер..

http://www.eurosong.com.mk/graphics/istorijat/2000-2003.html

Sertab Erener-Everyway That I Can

Kajgana Shop

На врв Bottom