Евровизија 2010

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Турција би рекол, чисто ради црно-белите знаменца. Не дека они и останатата багра имаа везе.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.474
Поени од реакции
10.205
ејјј....евровизија....хахаха...........последната евровзија шо сум ја гледал беше таа кога настапуваше ТОШЕ.......од тогаш евровизија бљакш....а инаку ја ѕирнав така малку швабата и супер е бре не се заебавајте....и плус младичка...мммммм :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
ејјј....евровизија....хахаха...........последната евровзија шо сум ја гледал беше таа кога настапуваше ТОШЕ.......од тогаш евровизија бљакш....а инаку ја ѕирнав така малку швабата и супер е бре не се заебавајте....и плус младичка...мммммм :)
Последна евровизија што сум ја гледал цела беше кога пееја Т.А.Т.У.
Оттогаш наваму само ако има нешто што би можело да ми се допадне ко на пример Лорди кога настапуваа, ги чекав :)

п.с. избришав 4 мислења кај што се споменуваат деколтеа, 18години и курви и слични работи кои не се баш во допир со музиката.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.474
Поени од реакции
10.205
а ќе ми каже ли некој што истрескал Ѓоко на англиски ???????????

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Воопшто не ми се допаѓа овогодинешниот победник. Имаше мнооогу поубави песни. Ги кажав поназад.
Мислам дека до година веќе нема ништо да знам што и како има на евровизијава. Глупава ми станува. А и друго е кога Македонија е во финале. Имаш причина плус да гледаш. Вака, и онака не гледав, уште у финале не влеговме.
Здравје, до година:)

Член од
4 јануари 2010
Мислења
179
Поени од реакции
18
Не беше лоша германкана.. али сепак најдобри песни според мене беа Молдавиа, Кипар и Франција.. ама то е :toe:

Член од
12 март 2010
Мислења
389
Поени од реакции
42
Турција закон песна. Другото веќе видено и слушнато. Ленка е преслатка но тоа не би требало да е основен критериум за победа според мене. Годинава, нели и жири имаше удел во 50% од гласањето, па очекував повеќе да се вреднува квалитет и оригиналност, а не други критериуми. Друга работа што не ми е јасна е зошто лошо поминуваат денс песните. Оние што се слични со она што у ствари публиката го слуша. Песната од Франција има се што треба да има еден летен хит, а ваму бледо поминува на евросонг. Од друга страна има доста квази-АББА во 21 ов век. А тој стилч во дискографијата е напуштен уште пред 30 години. Но сеуште пулсира на евровизија. Исто така во финале нема никогаш место за р‘н‘б, хип хоп, соул и такви стилови, кои пак на топ листите доминираат. Што се однесува до гласањето и блоковите на гласања тоа не е ништо ново. Иако очекував годинава, поради присуството на жири тоа да биде помалку изразено. Сепак, тргнете од нас ние секогаш ќе им дадеме некој поен на екс ју земјите и тие секогаш ќе ни дадат нас. И секогаш ќе и даваме 12 на Албанија ако е во финале, си гласаат луѓето. Во многу земји има дијаспора која си гласа. Во многу земји има малцинства која си гласа за матичната држава. Многу земји се културно и јазично блиски па си гласаат затоа што имаат ист вкус. Тоа што ќе изберат Србите, гарнат ќе ни се допадне нас и на Бугарите, а тоа што че изберат Швеѓаните на Данците и Норвежаните. Нема тука политика. Постојана слушам политика политика. Политиката нема тука удел. Ако имаше Хрватите немаше ни поен да им дадат на Србија а секогаш 12 им даваат. Исто Грузија у Русија си разменија 12 ки а пред некоја година беа во војна.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Оваа година изгледа имаше најлоши песни до сеа на Евровизија...и незнам што толку у Македонија се дига прашина за оваа манифестација кога сите се зезаат и си пракаат што им стигне...за другата година јас би рекол К-15 да ги пратиме,ако ништо друго бар у финале ќе влезат...Иначе победничката песна ништо посебно...Турција каде каде имаше подобра песна и подобар настап...али тоа е..

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
за другата година јас би рекол К-15 да ги пратиме,ако ништо друго бар у финале ќе влезат....
Ова уште пред некоја година ми има дојдено ко идеја:)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Заради ова Шпанија морала да го повтори настапот

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
ииииииии ретарда хаха
Ај Ѓоко шо не изрезили пред тоа па ко по традиција веќе 3та година по ред никако да влеземе во финале, немаше многу добри песна годинава. Заслужна е победата на Лена, највеќе ми се свиѓаше иако потсеќа малце на Лили Ален нејзината цела појава, не песната, но повеќе ми се свиѓаше Шпанија и онаа со кајсиите, Ерменија ми се чини беше :)
Љубица одвратна ми стана, многу има мушки манири :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom