Евровизија '09

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Какво фијаско за Србија. Мислев дека имаат толкава дијаспора што во име на патриотизам се ќе изгласа, ама ни Србите не се толку глупави. Песничката не им беше за Евровизија.

Денешното полуфинале беше многу подобро од првото.

O

Out Boy

Гостин
1.Азербејџан
2. Хрватска :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp:
3. Украина
4. Литванија
5. Албанија :tapp:
6. Молдавија
7. Данска
8. Естонија
9. Норвешка :back:
10. Грција

Коментаторката на РТС1 остана да плаче “Знамо, драги гледачи, да су гласали 6 земаља бивши ССР-а... ето, Србија није у финале“ :bip:

Штета за Словенија, Словачка:back: и Ирска.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
ФАК!!!Мило ми е за Цукров, во финале навивам за Азербејџан:smir::vozbud:
Чудно ми е за Србија со толкава дијаспора, али и они си згрешија, што не ги исптарија Операција Триумф:vozbud:

Абе луѓе нели гледате дека ставија пола жири пола гласоови од телефон. Па како иначе ќе влагаат сите скандинавски земји?

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Памет и за Србија за идната година што се бира, а ете и памет за нас дека македонска модерна песна не поминува, мора да се има тој македонски мелос во песната, колку толку, бар во финале да сме :smir:
Зар пак Сакис ќе го гледаме во финале, педерот ќе биде меѓу првите, а пустиот згоден е

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Шест од десет погодив:tapp:
Не верував дека ке влезе Хрватска.Од кај излезе Азербејџан?!Од кај па Естонија мегу десетте најдобри?Ме чуди како Србија не велзе со огромната си дијаспора?!
Зарем лугево оглувеле па не можеа да ја препознаат убавинаа во песните на Полска и Кипар?!Зошто Словенија ја нема?!
Мудро мудро и доста чудно.Чуден е вкусов на Европејциве, нема заебанции со нив:pos2:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
1.Азербејџан
2. Хрватска :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp:
3. Украина
4. Литванија
5. Албанија :tapp:
6. Молдавија
7. Данска
8. Естонија
9. Норвешка :back:
10. Грција

Коментаторката на РТС1 остана да плаче “Знамо, драги гледачи, да су гласали 6 земаља бивши ССР-а... ето, Србија није у финале“ :bip:

Штета за Словенија, Словачка:back: и Ирска.

Ама во право е бе дечко! заради истата причина што не можеше србија ил ихрватска да гласа з анас ние сега не сме во финале а таму се сите руски и сите скандинавски земји.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
Данска и Норвешка моите фаворити за вечерва си влегоа... :pipi: Цукров срање беше... И Србија не беше ништо посебно...

Едит: А да, штета за Ирска...

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Лелеееееее Полска не влезеее ау ауауауауауау. Невидена работа жими све. Исто сакав да влезе Србија од лични причини :baeh:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Штета за Словачка, Полска и Ирска.

Какво срање човече, СССР кич + Скандинавиан гејс.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Ајде Срби, нема финале, викајте следниот пат БЈРМ.:bip:
Оваа Евровизија веќе станува бесмислена со билдање на гласови, давање на гласови помеѓу пријателски држави. Ова не е повеќе натпревар за песна на Евровизија, туку натпревар на тоа која држава колкава дијаспора има надвор, натпревар на тоа која држава со колку држави има највеќе воспоставено добри односи.
Генерално, EUROSONG BECAME BULLSHITSONG!

Е што ако си погодил, кога не си се кладел :)

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Најпрво, ГОЛЕМО БРАВО за шоуто и за Македонското оро шо го изиграа Русите :back:

Кратка анализа на финалистите:

- Азербејџан: Очекувано, супер песна, супер настап и НАЈСУПЕР пејачка. Лична е пустата :back:. Еден од моите фаворити
- Хрватска: кадеее бе Цукро бе, ќе ти пукни гласот тебе :uvo:
- Украина: то Светланоооооо :vozbud:. Топ настап, топ песна. Еден од моите фаворити
- Литванија: онака лежерно песниче, ама не требаше да влези.
- Естонија: ме потсеќа малце на Апокалиптика. Можи до мене е, ама сепак... Не ме импресионираше многу
- Молдавија: ја немав досега слушнато песната, ме изненади. Браво :)
- Албанија: исто и оваа песна ја немав слушнато, ама ми се бендиса. Само едно не ми е јасно, шо барат Џокер(ите) и Спајдермен на сцена :uvo:
- Данска: батето некако се изгуби во песната, ама му е гајле, важно си влезе во финале. Еден од моите фаворити :)
- Норвешка: Се е више кажано :). Еден од моите фаворити
- Педерленд: Тууууф, се израдвав дека нема да влези, ама ништо, ја немаме таа среќа. :(

Жалам за Словенија шо не влезе, песната е супер, ама ЈБГ :(. За сметка на то ќе продолжат некој Ж земји ;)

Член од
30 март 2009
Мислења
251
Поени од реакции
20
Не верував дека ке влезе Хрватска.Од кај излезе Азербејџан?!Од кај па Естонија мегу десетте најдобри?Ме чуди како Србија не велзе со огромната си дијаспора?!
Зарем лугево оглувеле па не можеа да ја препознаат убавинаа во песните на Полска и Кипар?!Зошто Словенија ја нема?!
Мудро мудро и доста чудно.Чуден е вкусов на Европејциве, нема заебанции со нив:pos2:
Каков вкус кога се е местенка, од далеку се гледа.
Мене највеќе ми се допадна песната на Ирска...
Може не ја избраа зш 7 пати имаат победено на евровизија...
А по се изгледа шветскиов ѕвер пак не заеба...
исто како лани
ама ај ке видиме за два дена...

O

Out Boy

Гостин
Најпрво, ГОЛЕМО БРАВО за шоуто и за Македонското оро шо го изиграа Русите :back:
Аааааа, па на РТС рекоа Бугарско и Грчко оро имало додека беа глупавите реклами за виршли :tapp:

Навистина имаше македонско оро? :vozbud: :back:

Член од
27 декември 2005
Мислења
153
Поени од реакции
179

Кратка анализа на финалистите:

- Азербејџан: Очекувано, супер песна, супер настап и НАЈСУПЕР пејачка. Лична е пустата :back:. Еден од моите фаворити
- Хрватска: кадеее бе Цукро бе, ќе ти пукни гласот тебе :uvo:
- Украина: то Светланоооооо :vozbud:. Топ настап, топ песна. Еден од моите фаворити
- Литванија: онака лежерно песниче, ама не требаше да влези.
- Естонија: ме потсеќа малце на Апокалиптика. Можи до мене е, ама сепак... Не ме импресионираше многу
- Молдавија: ја немав досега слушнато песната, ме изненади. Браво :)
- Албанија: исто и оваа песна ја немав слушнато, ама ми се бендиса. Само едно не ми е јасно, шо барат Џокер(ите) и Спајдермен на сцена :uvo:
- Данска: батето некако се изгуби во песната, ама му е гајле, важно си влезе во финале. Еден од моите фаворити :)
- Норвешка: Се е више кажано :). Еден од моите фаворити
- Педерленд: Тууууф, се израдвав дека нема да влези, ама ништо, ја немаме таа среќа. :(

Жалам за Словенија шо не влезе, песната е супер, ама ЈБГ :(. За сметка на то ќе продолжат некој Ж земји ;)
А го кажаја дека е бугарско.

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Аааааа, па на РТС рекоа Бугарско и Грчко оро имало додека беа глупавите реклами за виршли :tapp:

Навистина имаше македонско оро? :vozbud: :back:
Да бе, Руско, МАКЕДОНСКО, Грчко и Словачко (Украинско) :)
Цимерката одеше 10 години на играорна, ако не знај таја... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom