Евровизија '09

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
За догодина, да се повтори дуетот Есма и Адриан. Може не ги бива кој знае колку за пеење, ама пак затоа се од друга националност, со што би придобиле повеќе гласови. Како пример ќе наведам, сега брзо ја слушав Есма на една телевизија, и зборуваше дека оваа година нема да влезиме, и тоа се погоди, и зборуваше зошто Марија Шерифович победила. Таа победила затоа што е пола ромка, е затоа. Оваа година колку-толку променивме нешто, песната беше различна од претходните години, ама пак ништо не направивме. Треба шоу за евровизијава, да пратиме некоја откачена песна, од некојси непознат пејач, кој на сцена би правел чуда. Тоа треба да го извадиме на Евровизија, па тогаш може да зборуваме за повисок пласман.
Да де, сите што гласаа за неа знаеа дека е пола ромка. Знаеме каква беше работата со Косово, и дека ниедна сериозна држава не го сфаќа ова натпреварување сериозно. Затоа секоја година има некои пациенти на сцена.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Ништо, многу неочекувани учесници влегоа, но тоа е
Но ќе се запамети добриот настап и тоа што повеќето од вас што претходно зборуваа лошо за Некст тајм, сега гледам дека ги пофаливте за настапот.
Инаку ми се допадна настапот на Тату и рускиот оркестар, а посебно тој розовиот тенк и авиончето, Русите ако не знаат да направат, кој знае:salut:

Чекај допрва во финалето што ке биде , Русите можат да направат поголемо шоу и од Јапанците и Кинезите... финалето 100% ке биде нешто спектаклуларно !

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
И пак после секоја Евровизија кубење коси, трескање од земја, сечење вени, прогласување на морални победници бла бла бла.
Ок, не влеговме.Рилекс.До година, да сме здрави и живи подобро.
Замислете што ке се десеше ако влезеа во финале.Па Џеј Џеј и Елвирчо ке шетаа по Скопјево ко да се ослободители и ко којзнае шо да напраиле.Вака може е подобро.Може ке си чукнат тоа тиквите да сфатат дека во Европа љубовни лимонади со исти содржини не проагаат.
А реков, уште на самиот почеток дека ако не влезат во финале најверојатно толку ке биде од кариерата на момците.Идеа нагоре идеа идеа грабаа и газеа се пред себе, Евровизија им беше врв, епа толку е.Кај се залетаа толку?Зарем така лесно се гради кариера.Нека осетат малку тоа задниците нивни како е да се справиш со пораз.Нека се повлечат малку нека одморат, па со нови сили пак.

Што се однесува до финалистиве никако да сфатам што бара мегу нив Ерменија.:tapp:

Ivka

Алхемичарка
Член од
1 февруари 2007
Мислења
300
Поени од реакции
4
Е дечкиве од Некст тајм ептен искулирано настапија...алал да им е...какво такво песниче добри беа. Од авион се гледа дека чиста намештаљка е се не сакаат веке источни земји да победуваат затоа се се скандинавски отидоа и некој безвезе...а бре што тупиме мозок нели само голема забава е Шитовизијав:kesa:

Lucy in The Sky

A girl with kaleidoscope eyes
Член од
8 март 2009
Мислења
304
Поени од реакции
34
Која корист од тоа битно да се учествува?!? Дали ние бевме доволно спремни и подготвени за тоа учество и што ново и понудивме на Европа?
Па.. никој не понуди нешто ново...
Женските ја емитираат Елена Папаризу, машките - Сакис, таа од Малта веќе мислам дека 3та година настапува и цело време исти песни (да, има глас, али досадна е веќе), баладите- веќе чуени, БИХ - мешавина од Жељко и Хари Мата Хари.... се е веќе видено :toe:

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
политика
а на русите одамна му изгоре џигеро за нас
сепак нашите беа добри
јас незнам зошто воопшто учествуваме
ама ај
то фиром кошмар на сите да му биди :vozbud:
сленг можи ќе поминеја :smir:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Се е политика..Португалија и Ерменија влегоа па треба да се убиеш а Македонија и Црна Гора со 100 пати поубави песни не влегоа тоа ти е..:toe:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
И пак после секоја Евровизија кубење коси, трескање од земја, сечење вени, прогласување на морални победници бла бла бла.
Ок, не влеговме.Рилекс.До година, да сме здрави и живи подобро.
Замислете што ке се десеше ако влезеа во финале.Па Џеј Џеј и Елвирчо ке шетаа по Скопјево ко да се ослободители и ко којзнае шо да напраиле.Вака може е подобро.Може ке си чукнат тоа тиквите да сфатат дека во Европа љубовни лимонади со исти содржини не проагаат.
А реков, уште на самиот почеток дека ако не влезат во финале најверојатно толку ке биде од кариерата на момците.Идеа нагоре идеа идеа грабаа и газеа се пред себе, Евровизија им беше врв, епа толку е.Кај се залетаа толку?Зарем така лесно се гради кариера.Нека осетат малку тоа задниците нивни како е да се справиш со пораз.Нека се повлечат малку нека одморат, па со нови сили пак.

Што се однесува до финалистиве никако да сфатам што бара мегу нив Ерменија.:tapp:

Извини, али кариерата на момците допрва доаѓа, после ова се многу повеќе сакани и обожувани, претпоставувам најмногу од младата генерација. Како и да е, имаат одлуичен албум зад себе, одлични љубовни поп рок песни и се надевам допрва следува нивното време

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.226
Поени од реакции
954
Може ли некој да го постави настапот на Тату од вечерва?
Нешто ме заебава YouTube.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
И најубава песна да пратиме, во што чисто се сомневам, секогаш сме потфрлувале на полето на сценскиот настап. Премногу обични, секојдневни настапи имаме бе... Ете денес, Next Time испеаја добро, не фалшираа, немаа трема, ама токму тука и завршува доброто за нив... Дојдоа, испеаја и си отидоа... А впечаток на публиката со ништо не оставија.:toe:

Како не оставија впечаток на публиката? па не слушна какво викање имаше откога заврши песната?

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Па.. никој не понуди нешто ново...
Женските ја емитираат Елена Папаризу, машките - Сакис, таа од Малта веќе мислам дека 3та година настапува и цело време исти песни (да, има глас, али досадна е веќе), баладите- веќе чуени, БИХ - мешавина од Жељко и Хари Мата Хари.... се е веќе видено :toe:
Основната разлика меѓу НАС и НИВ е во лобито. Ние сеуште трагаме по значењето на тој скапоцен збор. Која промоција, кои финансиски средства ги потрошивме за да ја презентираме нашата песна и нашата земја? Гласовите ги чекавме како поклон од Турција, Швајцарија, Бугарија и други пријателски настроени земји. Гласовите не се чекаат на поклон, треба истите да ги привлечеме, односно достојно да ги заслужиме преку арогантна кампања и маркетинг.

Член од
3 февруари 2007
Мислења
293
Поени од реакции
30
Nekoj bese rekol politika, ne e se politika, ima moze mal udel so glasovite od sosedite so si davaat, ali sekogas pobeduva pesna so zasluzuva. Koja politika, Malta vleze, a ostrovska zemja, nema nieden sosed, Armenija na pr ne e nekoja mokna drzava itn... Ne treba opravdanie deka se e politika zatoa sto nie sme so los plasman. Realnosta e deka ne prakame asalni pesni. Srbite kolku mokna pesna ispratija, em na niven jazik, em Marija ne bese zgodna cura,pa da pagaat u nesvest, a Dima Bilanbese sovrsen, od nastap, do peenje, do pesna. Veke mu e zdosadeno na narodot i od cirkuzi, i od pesni tralalajki sto vleguvaat vo uvo. SE bara kvaliteten pejac i kvalitetna pesna, ostanatoto e sporedno. Kaj nas so glas i pesna na izborot sto bese moze da se izdvoi Vlatko Lozanovski-Blisku do mene, e toa e kvalitet. P.S. Jas sum za Norveska i na Slovenija mi se sviga, ali .... go Norway!!!:smir:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Извини, али кариерата на момците допрва доаѓа, после ова се многу повеќе сакани и обожувани, претпоставувам најмногу од младата генерација. Како и да е, имаат одлуичен албум зад себе, одлични љубовни поп рок песни и се надевам допрва следува нивното време
Да се надеваме дека грешиш.
Да се надеваме дека ова е крај на нивната бедна кариера.
Дечките дојдоа од никаде , навлажнија тинејџерки и оп на Евровизија. Па чекај бе , кој патлак некој дечиња на евровизија ќе праќаме ? Башка Елвир и Геј Геј зад нив стојат , уште полошо.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192

Ооо Дијаманте виситаната е толку сурова што за нивната кариера освен напалените тинејџерки од 13 до 17 години и никој друг незнае.
И после неуспех на Евровизија а можда и ке се прослават уште повеке.Тие што влегос во финале од нашиве не забележаа некои успеси по вракањето дома не па овие.И ако продужат да работат со ЈЈ и Елвирчо ке ги изгубат и напалените тинејџерки.

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Нека се е*ат сите со таа Еурошитија нека си ја пикнат в г*з :nerv:

Инаку освен нашата од останатите песни ниедна не ми се допадна освен БиХ. А онака интересни и певливи ми беа Романија, Турција, и... не знам не ги запамтив сите, имаше уште некоја сигурно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom