Вчера беше еден од оние мечеви каде имаш многу играчи на терен што можат да направат разлика, дел класа сама за себе, и апсолутно никој од нив не се истакна, мала беше веројатноста за тоа али ете се деси.
Ако од некој ако сум разочаран тоа се Феликс и Бруно, делуваа ко исфрустрирани папаци на терен зашто не го започнаа натпреварот од старт, точно 0 разлика направија а поседуваат и те како квалитет да го сменат текот на натпреварот, овие целосно потфрлија. И оној Караско на крајон што праеше, скрати сигурно барем еден асален зицер за гол, се понашаше ко 100 минути да е на терен а влезе 15 мин до крај на меч, така нешо. Проблем ќе е за Белгија ако КДБ не се оправи за Италија, презависни се од него, не постоеа после неговото излагање, исто и Хазард се пожали на повреда ама импактот на првиов е неспоредлив со тој на Хазард, предесеткувани ќе се ако не е во комбинација КДБ, едно 40-50% се послаби без него.
Да се навратам кај португалциве, вина за ова има и тренерот, го извади максимумот од генерација која е многу послаба од оваа на претходното ЕП и освоија али тоа беше тоа, после тоа следеа две големи натпреварувања каде они потфрлија, и резултатски и со игра, според имиња и искуство они имаат страшно добар тим во моментов и создаваат генерација спремна за атак и на СП, кој кур, али прашање е дали и 50% од потенцијалот им се извади на ова ЕП, се знае каде треба да се лоцира вината за ваквко нешто.
За Холандија точно 0 изненадување за мене, Мурињо у 2-3 реченици го опиша Де Бур дур беше тренер у Палас, а и ебаниот му брат пред ЕП кажа дека Кројф се превртуе у гроб ради формацијава на Холандија, очекување беше ваков резултат со него, да беа у малце појака група ќе доживееа дебакл уште таму, у Атланта во ебаната Америка славеле играчите кога го отпуштија а беа актуелни прваци таму со Тата Мартино, нешто слично и играчите на Интер правеа. Штета и за нас али неискуство и стратег кој е некадарен за вакво ниво на фудбал си го направија своето иначе не е дека бевме без шанси, или па дека истите ни беа микроскопски мали у таква група.
Да не испадне дека го хејтам Мрмињо кој кај мене доби 1 тон респект за све што направи за земјава, општо гледано у земјава немаме тренер што е кадарен за едно вакво високо ниво на фудбал, тоа е реалноста у моментов.