S
stefi
Гостин
А да и ЕВН не креваат слушалка
А да и ЕВН не креваат слушалка
дали вака или така,пак ќе ги дадеш парите,што претходно на темава тврдеа дека е поевтино на дрва... и мене ми е топол гзот ако гледаме така,зашто еве после сите заебанции,скоро пола година немаше прекин на струја....
ме нервира само што можат барем по телевизии да платат за реклами,на пример на пола саат да иде известување каде ќе се гаси струја и колку време ќе нема...вака и електрика се расипува,и трошкови се прават...прееска со упалена свеќа,помислив н гробишта сум ебтате...се црно само јас и свеќата...али тоа е што ќе правиш
знаеш што ме нервира...додека беше есм ми беше убаво некако....а дојдоа педериве Австријциве,се се заеба...со есм барем парите у држава ни беа...вака којзнае каде идат...иначе кај другарче,летоска на одмор додека бил,му влегле дома да мењаат саат...и коа се вратил со неговите што да види,обиена врата...и начекал писмо..викнале полиција,џандарите им рекле „а па тоа се нормални работи,мораат луѓето да сменаат броила“...така да незнам што ќе се деси..само знам дека кај и да е тоа педерчето ќе заѕвони за да прочита струја,ама верувај нема да бидам на десна нога станат тој ден... а за тие што крадат,џабе е се...се додека не им искључи цела струја,па да се испотепаат меѓу себе,нема да најдат чаре...za
za toa se rasipani.........еднаш на еден комшија му ја исклучија додека беше на одмор...без предупредување и дома се се расипало............ги тужеше и зема отштета ама не е тоа тоа се влечкаше човекот...........после го заебаваа за други глупости...каа немаме држава и систем што го штитат народот да му ибм мајакта.........како се нервирам........а бе коа и фирма да е.....знаиш ли шо е најтрагично..............у пресметките на новата цена влегуваат и загубите у наводници тоа се кражбите шо ја и ти мора да ги платиме..............и фамозното 33% тоа било демек за каа ке биде преоптоварена мрежата да бидеме сигурно.........такво некое објанување имат.......и со бензините и со струјата не сме држава...........а со парното истотака врзани раце има државата законот дозлволува да те оптоваре ако комшијата се откаже или ако дома уше некое тело грејно има.............некни иамше емисија кај роберт у канал 5 иск зеро...........џаба е............не соголеа
10 пати вртев,на 10 пат ми кренаа,изгледа им станав досаден...иначе намерно некреваат и те остава да уживаш во музиката,додека они си пијат кафенце и си уживаат...само ако,ќе им се врати и на нив еден ден...само што ние македонче ко македонче,за се и сешто ќутиме...недај боже да им спомнеш да с епобунат,одма ќе почнат ладно ова она....А да и ЕВН не креваат слушалка
насекаде каде што има луфта,они КРАДАТ...јасно е ко ден тоа...само на кого да кажеш ??? мислиш некој се заинтересира?Албанците и вода не плаќаат 90% од нивите им се наводнуваат и на нив грб други потрошувачи плаќаат и секако летно време и вода нема! Што се однесува до струјата дискриминација е на малцинство кое е обесправено да му исклучиш струја. Плус едукација.
А која населба брат, ме мрзи да барам ако имаш пишано!.. xD!0 саати мојата населба немаше струја денес...од 10 ипол до сега(19:50)...наслушнав дека следна била некоја друга населба...дали некој знае нешто????
Мислам дека Тафталиџе кажа.А која населба брат, ме мрзи да барам ако имаш пишано!.. xD
Плодна почва... Среќа кај мене е мирно иначе и така во последно време со мене практикувам да носам и нож, не се знае.. Градот е непредвидлив!Мислам дека Тафталиџе кажа.
Инаку, надвор е измислено за крадци, манијаци, рекетари.
ако снема струја ни ти ни тие ке ги вршите секојдневните обврски НО ти ке бидеш измрзнарт зашо се грееш на термо ( исто ко и јас ) а тој на дрва ке биде ем згреан ем ке може да си напраи ручек да не умре за јадење. кога се вика ПОЕВТИНО е на дрва не се мисли само на пари. никој жив неможе да ме убеди дека на струја било поевтино греење отколку на дрва - ова апсолутно се докажало 100 пати дека е поевтина и поисплатлива варијанта на дрва.размислуваш дека можеби некој нема услови за камин ??/ сипомислил на тоа? дека не се сите куќи исти ? во новиве згради ретко во која има отвор за оџак...кај ќе иинсталира машина? и да сугурно у 22 век си,сеа уште кола на вода што иде да купиш и топ си...и зашто да плаќам поскапа струја?зашто трошам многу ? дај размисли што збориш.... и на дрва ВЕРУВАЈ не се враќам...зашто коа ќе најдеш дрва да купиш и да ти издадат потврда,сметка ќе правиме муабет..се до тогаш ти помагаш црни бизниси....извини,ама има и нормални во Македонијава што почитуваат закони и се..
--- надополнето: Feb 15, 2012 8:58 PM ---
јануари 2011-сметка од 7 000 денари
јануари 2012-сметка од 12 000 денари
што повеќе да ти кажам ???
знам дека е скапо и се,ама човек без струја неможе
ме интересира само овие на дрваш што се,што викаат дека биле по евтина варијанта...доколку им снема струја,они со помош на дрвата пак ќе гги вршат секојдневните обврски ???