ЕВН почна да гаси струја!

Статус
Затворена за нови мислења.
P

Princ

Гостин
Извинете што не можам да сочуствувам но малку сте ми смешни... после којзнае колку време еднаш немате струја 10 часа и буууу паника. Овој месец секој ден, по три пати на ден немавме струја, дел од Кондово (јас не спаѓам во тој дел фала богу) нема струја веќе 24 часа, уличното осветлување е исклучено од Мај 2011 а на сметки редовно се појавува (види сметка подолу) и редовно си го плаќам... така да све исто ми е.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Само што добив порака од Џени која се наоѓа во Ѓорче и нема струја вели: На ЕВН се по список до трето колено!
Дома ја имав цел ден, само улично осветлување нема, се шеташ надвор ко у Сајлент Хил, хорор филм атмосфера.
палете свеќи и читајте книги
пијте вода и каснувајте по малце
струјата е преценета
и да играме стриптиз како ретардиранана реклама на ЕВН за штедење струја, дека може да биде и забавно

Член од
11 ноември 2011
Мислења
202
Поени од реакции
235
Ова во цела Македонија се случува ...
Еве денес и во Штип 3-4 саати немаше струја (после кој знае колку време) .

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
Прочитав многу постови дека немало улично осветлување и дека биле темни улиците. Сакам да ви посочам дека обврската за улично осветлување е кај општините. Самите општини имаат ангажирано фирми за одржување на уличното осветлување. ЕВН нема никаква врска со тоа, единствено ЕВН ги наплаќа побарувањата за улично осветлување, и парите се слеваат во касите на општините. А за тоа дека нема струја по скопјево и по останатите градови и села, причината е тоа што е слаба ЕЕ мрежа. Долг период не е инвеситрано во обнова на ЕЕ мрежата, а од друга страна има нови корисници. Кривицата е кај ЕВН, но навистина се потребни огромни финансиски средства за подобрување на ситуацијата. А, околу различните проблеми со ЕВН не се криви вработените (читај обичните работници) туку раководителите, тие се оние кои ги менаџираат работите. И уште нешто околу дефектите, дежурните работници на терен се малубројни за да одговорат на потребите на корисниците, затоа толку се доцни со интервенциите. Не верувам дека се работи за рестрикции во снабдувањето, туку навистина се работи за дефекти.

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Наместо да оди таму ЕВН во Тетово и цела западна мак кај шо има неплаќачи, и по адинистрација да им воведи малку рестрицкии тие на цели населби им гасат сртуја каде шо поштено луѓето си водат сметка за потрошената енергија...оди влези таму по министерствата,заводи и така натаму...на секој шалтер има по една греалка пуштена на 6-ка да им се топлат нозете,оти се изводениле дур биле на пауза...денес влегов во централниот регистер сипањци вадеа таму од жешко шо беше

liana

ја знае вистината
Член од
10 август 2007
Мислења
687
Поени од реакции
46
Наместо да оди таму ЕВН во Тетово и цела западна мак кај шо има неплаќачи, и по адинистрација да им воведи малку рестрицкии тие на цели населби им гасат сртуја каде шо поштено луѓето си водат сметка за потрошената енергија...оди влези таму по министерствата,заводи и така натаму...на секој шалтер има по една греалка пуштена на 6-ка да им се топлат нозете,оти се изводениле дур биле на пауза...денес влегов во централниот регистер сипањци вадеа таму од жешко шо беше
Другар се слагам за првиот дел, али за ова второво морам да си влезам во одбрана бидејќи работам во една таква институција и верувај, можеби ти си бил загреан од пешачење, но јас седам скоро 7 саати во канцеларија и се смрзнувам....да не спомнувам дека бирото ми е веднаш до прозор кој фура од сите страни, а и греалката ми е пуштена на кец....:pipi:значи без генерализации

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
И јас имав слични проблеми изминатите зими, ради еден локален шериф тука што ни полицијата не успеа да му ги скроти ротвајлерите немавме струја и по два цели дена, по неколку пати месечно. А греењето на струја, нервози едно друго, ама летоска направија од ЕВН еден поголем зафат, премостување некое со нови кабли и се реши проблемот. Од тогаш навака нема некој поголеми прекини во снабдувањето. А искрено и ги разбирам до некаде ЕВН, сепак потрошувачката е ОГРОМНА деновиве и мораат да си го штитат системот од преоптоварување, а народов ич не се ни труди да заштеди. Да не ги спомињам чаирчани ради кој денес два саати патував со автобус, им текнало да блокираат главна улица ради тоа што прегорел трансформаторот и немале струја. Во традиција им прераснаа протестиве на улица изгледа.

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Другар се слагам за првиот дел, али за ова второво морам да си влезам во одбрана бидејќи работам во една таква институција и верувај, можеби ти си бил загреан од пешачење, но јас седам скоро 7 саати во канцеларија и се смрзнувам....да не спомнувам дека бирото ми е веднаш до прозор кој фура од сите страни, а и греалката ми е пуштена на кец....:pipi:значи без генерализации
ами преброј се колку ве има таму,и помножи ги греалките и ќе видиш колку трошите сртуја..ама дека мрзните таму лажиш.Ама добро можда дека тебе бирото ти ставиле до прозор да ти фура..оправдано,заслужуваш греалка и тоа на 2-ка(y)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ако не знаете зашто нема светла по улициве и зашто ви снемува струја по дома - прашајте си ги родителите или постарите по дома, што е тоа рестрикција.

По одговорот што ќе го добиете, вратете се на темава и видете што сте пишувале. Фала.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ако не знаете зашто нема светла по улициве и зашто ви снемува струја по дома - прашајте си ги родителите или постарите по дома, што е тоа рестрикција.

По одговорот што ќе го добиете, вратете се на темава и видете што сте пишувале. Фала.
Ама тогаш барем им кажувале кога и до колку ќе нема :sick: Знаеме дека ова се рестрикции :cenzura:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Извинете што не можам да сочуствувам но малку сте ми смешни... после којзнае колку време еднаш немате струја 10 часа и буууу паника. Овој месец секој ден, по три пати на ден немавме струја, дел од Кондово (јас не спаѓам во тој дел фала богу) нема струја веќе 24 часа, уличното осветлување е исклучено од Мај 2011 а на сметки редовно се појавува (види сметка подолу) и редовно си го плаќам... така да све исто ми е.

Абе тебе ќе ти е исто и стварно не е фер што немаш струја ако плаќаш ама комшиите твои што прават? Треба еден фин бунт да дигнете вие плаќачите против тие што не плаќаат сметки. Треба цела Македонија така. Заради тие серковци што не плаќаат струја ние немаме доволно струја за да се затоплиме во ладново.
--- надополнето: 16 февруари 2012 во 21:52 ---
Ама тогаш барем им кажувале кога и до колку ќе нема :sick: Знаеме дека ова се рестрикции :cenzura:
За време на рестрикции тогаш и сега има големи разлики. Сега Скопје не е 200 000 луѓе град, сега е скоро милионче, ако не и повеќе. Тешко е да се знае кој како ќе биде без струја, зашто и самите незнаат колку во моментот ќе има недостаток на струја па се прави тоа селективно во моментот. Барем така мислам јас, не мора да значи дека е тоа така...

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Во Ѓорче Петров имаше проблеми. Викаат дека во Диво Маало имало дефект па ја исклчучиле за да ја направат. И цел ден немаше интернет..
Ако има рестрикции нека го исклучат и крстот и џамијата во Нерези гледам светат..
Нека се приклучат и Верските заедници во заштедата на струја.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006

Не е лошо рестрикција да направат по администрацијава и банките,кај и да влезеш под јакна мора да имаш маица по кратки ракави инаку се засмрде на пот па после оди на некој да му смрдиш во автобус

O

Orion.

Гостин
Апсолутно станува збор за рестрикции. Вчера снемав струја во 12 сабајле а стигна во 8 навечер, денес исто. Сами се издаваат, бар да им текнеше денес малку покасно или порано да ја уклучат:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom