ЕВН почна да гаси струја!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Oh wait... имаат заговор против тебе и твојата населба и намерно не ви пуштаат струја. Штом ти рекле дека до 8 треба да добиеш струја и како што гледам, си добил, што имаш потреба да паничиш? Пред добри 10 години кај мене се случуваше Нова Година да ја поминеме во мрак и под ќебиња.
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 20:29 ---

Oh wait... имаат заговор против тебе и твојата населба и намерно не ви пуштаат струја. Штом ти рекле дека до 8 треба да добиеш струја и како што гледам, си добил, што имаш потреба да паничиш? Пред добри 10 години кај мене се случуваше Нова Година да ја поминеме во мрак и под ќебиња.
Хаха, а кај нас тоа си е традиција, секоја Нова Година да си немаме струја, па така и оваа која пројде, пред нова година и после нова година вкупно 5 дена немавме струја од период 17-22 часот порано/подоцна. Така беше и со Есм, така продолжија и Евн.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Хаха, а кај нас тоа си е традиција, секоја Нова Година да си немаме струја, па така и оваа која пројде, пред нова година и после нова година вкупно 5 дена немавме струја од период 17-22 часот порано/подоцна. Така беше и со Есм, така продолжија и Евн.
Којзнае колку паника ќе дигне човеков ако тоа му се случи и него. Ќе ги бара неговите права во Стразбур.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Кај тебе дома нема дефект, а во трафото? А јачината на струја која треба да стигне до кај тебе? Знаеш ли дека има апарати во домаќинството кои можат да прегорат ако струјата си игра со нив уклучи - исклучи. Сакаш да ти поебе се по дома или да немаш струја десет саати? Значи последен пост во кој сакам да ти укажам дека не си жртва на намерно гасење, туку жртва како и останатиот дел од твојата населба на некој дефект. Дај размислувај нормално, не забегувај со тероии на заговор.
ако не ме сфатиш сега,ќе ти нацртам жими се да видиш како беше ситуација..како прво од цела улица моја....еве нека биде долга 700 метра....500 метра немаа стурја,али останатите 200 има најнормално...улица позади мојата исто така повеќето немаа,мал процент имаа.. така да сигурно не е дефект...друго нешто..измрзнав ко пингвин пред трафостаница,испушив кутија цигари,али од евн ни трага ни глас....така да искрено,квар немале.....намерно се гаси струјата
ЦЕЛО ВРЕМЕ САКАМ ДА ОБЈАСНАМ ДЕКА ДОКОЛКУ ИМА РЕСТРИКЦИИ,ДЕН ДВА ПОРАНО ДА ИЗВЕСТАТ....да знае човек кога да изгаси се дома..пред неколку години така од мајтап ми се запали кутијата у двор со бушно,мигови беа у прашање да неизгори цела куќа...така да ќе сфати некој (се надевам) што сум изнервиран

T

The Cryptkeeper

Гостин
Кај тебе дома нема дефект, а во трафото? А јачината на струја која треба да стигне до кај тебе? Знаеш ли дека има апарати во домаќинството кои можат да прегорат ако струјата си игра со нив уклучи - исклучи. Сакаш да ти поебе се по дома или да немаш струја десет саати? Значи последен пост во кој сакам да ти укажам дека не си жртва на намерно гасење, туку жртва како и останатиот дел од твојата населба на некој дефект. Дај размислувај нормално, не забегувај со тероии на заговор.
Meне фрижидерот ми се расипа прошлиот месец од шо си играа со струјата, цела недела го поправаа трансформаторот. Прилично нов фрижидер, пашлаци глупи.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Meне фрижидерот ми се расипа прошлиот месец од шо си играа со струјата, цела недела го поправаа трансформаторот. Прилично нов фрижидер, пашлаци глупи.
еве ти сеа ќе ти кажам....куќа запалена,од евн нема никој да изгаси струја за да може пожарна да гаси...глупаци невидени беа...дојдоа вечерта у 2 саат само за да ми кажат дека одсабаљето ќе дошле да поправаат,а таа вечер врнеше,па покривавме со дрва лимови најлони да не прокисне нешто,па пак да се запали,зашто ропаците после се пак ја пуштија струјата....
иначе
фрижидер тогаш горење,недела дена стар,го снема..бојлер пепелосан..телевизори испорасипани...ниту некој штета плати,ниту донираа нешто за куќата зашто мораше да се извади тој мал дел запален и да се изѕида поново...кретени се и затоа ги мразам..

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
ако не ме сфатиш сега,ќе ти нацртам жими се да видиш како беше ситуација..како прво од цела улица моја....еве нека биде долга 700 метра....500 метра немаа стурја,али останатите 200 има најнормално...улица позади мојата исто така повеќето немаа,мал процент имаа.. така да сигурно не е дефект...друго нешто..измрзнав ко пингвин пред трафостаница,испушив кутија цигари,али од евн ни трага ни глас....така да искрено,квар немале.....намерно се гаси струјата
ЦЕЛО ВРЕМЕ САКАМ ДА ОБЈАСНАМ ДЕКА ДОКОЛКУ ИМА РЕСТРИКЦИИ,ДЕН ДВА ПОРАНО ДА ИЗВЕСТАТ....да знае човек кога да изгаси се дома..пред неколку години така од мајтап ми се запали кутијата у двор со бушно,мигови беа у прашање да неизгори цела куќа...така да ќе сфати некој (се надевам) што сум изнервиран

ohh the pain, the suffering...Ајде одиме од почеток со мрежата на приклучоци кон едно трафо кое не може да ја издржи цела улица (збориме за просечните, они на тротоари шо ги местат). Прибидејќи сте приклучени на него неколку куќи кои баш тогаш немале струја, автоматски доаѓаме до решението дека не ве мрази ЕВН, ниту ви прави рестрикција, само е се неспособни и неажурни да го средат проблемот за брзо време. Или едноставно ги мрзи и ги боли дали ти ќе смрзнеш. Појасно од ова, стварно не можам пошо и јас толку се разбирам во овие струјаџиски муабети.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Исто и во Охрид, на 31.12 и 1.1. последниве две години во отприлика тој период 18.30- 23, барем во мојата околина :mad:

А вчера немавме улично осветлување,денес да...
Ме интересират на кого му е обврска покривање трошоци за наем на фирмите чии светлечки реклами се угаснати заедно со уличното осветлување по поголемите улици?Би требало да е ЕВН или да им намалат на дел од следните сметки?

А и можат да најават кога ќе им се рестрикциите !

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
ohh the pain, the suffering...Ајде одиме од почеток со мрежата на приклучоци кон едно трафо кое не може да ја издржи цела улица (збориме за просечните, они на тротоари шо ги местат). Прибидејќи сте приклучени на него неколку куќи кои баш тогаш немале струја, автоматски доаѓаме до решението дека не ве мрази ЕВН, ниту ви прави рестрикција, само е се неспособни и неажурни да го средат проблемот за брзо време. Или едноставно ги мрзи и ги боли дали ти ќе смрзнеш. Појасно од ова, стварно не можам пошо и јас толку се разбирам во овие струјаџиски муабети.
на една кутија (надворешна) има 3 куќи...така да пак нема објаснување..знам што сакаш да кажеш,квар дека е,ама верувај не е... имам и комшија од евн,го прашувам што е и како е (на иста улица сме,и он немаше струја) и ми вика појма немам,ни мене не ми кажале ништо денес...така да верувам дека се рестрикции,али барем да кажат..

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Ете сме, тој верува дека се рестрикции што не значи дека е точно.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
http://www.evn.mk/mk/evnmazedonien/skopje_prekini.asp

Само ова го даваат како објаснување, но никаде не е споменато дека прекинот ќе биде 10 саати...
Фала на разбирањето...конечно некој да разбере дека 10 саата се премногу...ме заболе за Југославија по колку биле,сега сме 21 век,Република Македонија сме,до толку да дозволуваме да не е*е некој Австријец.....
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 21:36 ---
Ете сме, тој верува дека се рестрикции што не значи дека е точно.
па нема друго објаснување за тоа.... што би било причина за прекин на струја ??? квар-НЕМА,дефект-НЕМА.....

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
па нема друго објаснување за тоа.... што би било причина за прекин на струја ??? квар-НЕМА,дефект-НЕМА.....
Слаб напон на струја, кој како што ти напоменав погоре, може да доведе до сериозни компликации со компјутер, телевизор, шпорет, фен, машина за перење и слично.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Нема многу фајде ама си можел да пријавиш одма на 089012345 па после мајсторот да прегледа, напише потврда што е квар и од што е и поднеси им пријава нека ти исплатат.
Реков нема фајде, оти се идиоти, јас многу претрпев неправдина од нив, 3 напајања, 1 графичка, едно 3-4 пати менуваа кондензатори на матична плоча, 1 панел за греење делталукс, 2 нео радијатори по 3 пати сервисирани осигурачи, 1 тлачна склопка на хидрофор, 1 упс расипан (ова е последното). Имав струја од 158-190 волта максимум се до април 2011(сега е 200-225 скоро секогаш) кога ставија бетонски бандери и нов дебел кабел од трафо до последната бандера кај мене, на крај сум на улица. Секогаш во недела беше околу 150-160волти. Упс по цел ден пишти. Можам да замислам што ќе беа деловите во пц без упс, испржени. Замислете кварцна грејалка и нејзините цевки кога ќе жарат само, НЕ грејат воопшто, ете таква струја имав. Микробранова смрдеше и како да виеше кога работи.
Кога ми цркна тлачна склопка од снемување и доаѓање на струја, пријавив одма вечерта, утредента дојдоа проверија, кажаа викни мајстор, нека ти ја поправат или купи нова, донеси фискална ќе ти ја плати евн. Однесов сметка, ми побараа точно датум и час кога точно се случило снемувањето на струја. Не знаев точно и не потполнив пријава поради тоа, велеа НЕ можеме да знаеме ние кога снемало? Дојдов дома вртев на евн да ги замолам да видат таму во снимени повици кога сум вртел, вика не можеме. И останавме на тоа, бидејќи не сум памтел кога ми снемало струја.

И така кога се расипа упс-от ми пукна веќе филм, после редовно пријавување за слаб напон и НИкаква реакција од евн и неисплаќање на тлачната склопка, пријавив во евн за упс-от, рекоа однеси го долу во Кец Куманово ќе го прегледаат ќе ти исплатат отштета. Го однесов па ме шетаа(а тежок е упсот сигурно 5-6кг) носи го по мајстори, го носев рекоа поправка ќе чини околу 2-3000ден, некои интегрални кола бла бла бла. Им пишав на евн, ги потсетив дека сум пријавувал слаб напон, ме отфрлија, како немало причина за одштета. И покрај долгогодишно пријавување за слаб напон и прегорување на куќни апарати, за нив(за тој Ѓоко Тасевски) немало причина. ВО декември 2010 година им пишав писмо на австријанците, одма ми одговорија да си се обратам до евн македонија. Австријанците направиле препраќање на писмото до нашиве лоповски евн и тие уште едно препраќање до мене со одговор на англиски со истите ветувања, се работи на проект бла бла бла со месеци лажење.
Бев во план во пазарна да одам, но ми требаа вештаци за упс и грејалките а немав пари за фрлање во ветер, бидејќи НЕ верував дека ќе успеам против евн нешто.
Верувате ли, уште за нова година одма почнаа да местат бандери и да работат на подобрување, сигурно сум ги пецнал кај најмногу ги боли: Евн Австрија.

Поука, ако нешто ти се расипе од снемување струја, запиши кој ден, колку часот, ќе ти треба за идиотиве.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom