Духови, сеништа (сенки)...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.473
Поени од реакции
87.293
Пред некое време во с. Брњарци мислам дека човек се враќал навечер накај дома и наеднаш пред него се појавиле цела топла духови. Во тој момент колата му се изгаснала и нејкела да запали, а духовите пред неговата кола заиграле оро. По неколку минути гледање човекот земал да запали цигара и од светлината што се создала од пламенот на упаљачот ги снемало духовите. Потоа колата запалила и си се вратил човеков дома.
Старо е оваа приказна, мислам дека е веќе пишувана на форумов

Член од
25 март 2014
Мислења
12
Поени од реакции
1
абе ако ви е страв не гледајте хорор филмови

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.210
Поени од реакции
1.252
не знам каде бил претходно ама се враќал накај дома
Е видиш, тој дел од приказната е доста битен, на тој начин можеме да определиме каков "тип" на духови видел човекот.

D

Daedalus

Гостин
Пред некое време во с. Брњарци мислам дека човек се враќал навечер накај дома и наеднаш пред него се појавиле цела топла духови. Во тој момент колата му се изгаснала и нејкела да запали, а духовите пред неговата кола заиграле оро. По неколку минути гледање човекот земал да запали цигара и од светлината што се создала од пламенот на упаљачот ги снемало духовите. Потоа колата запалила и си се вратил човеков дома.
Ја мислам дека татко му на Лаксус умешал прсти.

Член од
30 јануари 2010
Мислења
101
Поени од реакции
17
Јас пред извесно време размислував за замка како да ги приклештиме но треба да се проба ке ги ставиме на еднонасочен напон од 22 киловолти или народски по нашки кажано 22 илјади волти.Не е пробано но сакам да пробам.Напонот ке биде од високонапонско трафо од телевизор некое појако од некоја 72-ка телевизор за да го ошамари салам ке се постави ситна метална мрежа за мушички на вратата од другата страна на касата и ке се поларизира со високонапонското трафо а минусот ке биде ке се залепи алуминска фолија за печење по цела врата и таа ке се врзе за антената на тв то. и кога ке дојде да ја отвори или проба да ја отвора вратата ке дојде помеѓу мрежата и касата на вратата која е минус тогаш да се стартува тв то и ке има пржење.

Член од
7 март 2013
Мислења
149
Поени од реакции
41
Јас пред извесно време размислував за замка како да ги приклештиме но треба да се проба ке ги ставиме на еднонасочен напон од 22 киловолти или народски по нашки кажано 22 илјади волти.Не е пробано но сакам да пробам.Напонот ке биде од високонапонско трафо од телевизор некое појако од некоја 72-ка телевизор за да го ошамари салам ке се постави ситна метална мрежа за мушички на вратата од другата страна на касата и ке се поларизира со високонапонското трафо а минусот ке биде ке се залепи алуминска фолија за печење по цела врата и таа ке се врзе за антената на тв то. и кога ке дојде да ја отвори или проба да ја отвора вратата ке дојде помеѓу мрежата и касата на вратата која е минус тогаш да се стартува тв то и ке има пржење.
ја гледаш Supernatural а? :D

Член од
30 јануари 2010
Мислења
101
Поени од реакции
17
Види тоа го размислував зашто и тоа сениште -демон има енергија ама негативна а јас малку ке го ошамарам малку со позитивен напон нема да биде на одмет нели? ;) . Ако делува на него ке биде интересно.Или малку по лудо ако тоа делува би ставил во таа соба апарат за правење на димна завеса - пареа воздухот да биде влажен прст пред око да не се гледа, а на сред соба ке ставиме метална топка со висок напон и кај и да биде преку густиот проводен воздух има да прскааат лакови на висок напон (како кај теслиниот трансформатор) насекаде ке го споржи тоа е како второ што му спремам.;)

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.014
Поени од реакции
871
Види тоа го размислував зашто и тоа сениште -демон има енергија ама негативна а јас малку ке го ошамарам малку со позитивен напон нема да биде на одмет нели? ;) . Ако делува на него ке биде интересно.Или малку по лудо ако тоа делува би ставил во таа соба апарат за правење на димна завеса - пареа воздухот да биде влажен прст пред око да не се гледа, а на сред соба ке ставиме метална топка со висок напон и кај и да биде преку густиот проводен воздух има да прскааат лакови на висок напон (како кај теслиниот трансформатор) насекаде ке го споржи тоа е како второ што му спремам.;)da ne si piel nesto rasipano?:)

Р

ракија и мезе

Гостин
Напијте се од мојот магичен напиток.
Ја пред два дена се борев против Каиџу, а и против Годзила.

А пред една недела глумев у Braveheart филмот шо е сниман у 1995 ако незнае некој, ја бев тиа со мечот.

Член од
25 октомври 2013
Мислења
108
Поени од реакции
70
Пред неколку години кај мене во влез во подрум се обеси човек ја не знаев за тоа и си се вракав од град на кај дома и беше касно беше 00:12-20 не се секавам точно и се качувам по скали ја и ги гледам лугево излагаат од подрум 10 души и го носат човеков и никому нишо узминав и си одам дома си отклучувам и си пуштам компјутерот си легнав си пуштив филмче и легинам сеа и едно време само што сум заспал нешо ми го трга ќебето прво мислев дека ја насакјки сум го турнал со нозете се покрив ама одма после 10 секунди пак ми го тргна нешо ќебето и се подисплашив малку станав и пуштив струја и одеднаш сите врати во станот се удрија траснаа толку силно шо душата ми излезе и спиев така со стујата вечерта и појке ништо не ми се деси другиот ден му кажувам на моите ама не ми веруваа и вечерта татко ми ме буди во 2 саат и ми вика абе не си лажел ти бе ене и мене ми го трга нешо кебево и отидовме кај некоја баба таа ни даде некое шише полно си нешо незнам со шо беше и ни рече другиот ден да го закопаме и да не се отвара појке и јас другата ден го земав го однесов и се асвалтираше една уличка близкѕ ископав дупка да не ме видат мајсторите и го закопав па сега е асвалтирано незнам шо беше во шишето ама течноста после вечерта црна се имаше направено и не ми се повтори тоа веке :D

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Затоа што секој нормален човек кога ќе види дух, прво помислува на запалување цигара.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Еден пар што бил во туристичко разгледување на Алкатраз, тврди дека снимил дух во една од затворските ќелии.

Член од
17 јуни 2012
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.438
Пред 2 години така си седам на ПЦ незнам што правев и си легнав,после 10 минути почна нешто да бучи и мене ме фати страв,тоа да ти бил Пц-то само ми се упали,веројатно од вируси.И сега си го гасам дирекно од напојување.

Kajgana Shop

На врв Bottom