Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Рики сега ме разочара и ме увреди тешко, а толку пати го подржувам твојот музички избор

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Да дадам свое мислење на темава еве, се надевам ќе цените што се трудам.

Двете се за нигде, значи има две можни ситуации кај што би пуштил ваква музика: Да слушнам колку е срање; Да покажам на некој колку е срање. Како и да е, мојот глас ќе оди за Мизар. Причината е тоа што иако не ми се свиѓа ова на Мизар, не ми ни префрлува негативни чувства. За разлика од нив, музиката на Архангел ме тера да помислам дека доколку ги слушам, треба да се соберам со уште 5 пријателчиња - љубители на нивната музика, за да бидеме 3 машки и 3 женски. Ќе формирање нова религија, односно ќе станеме секташи, па ќе изнајмиме куќа кај што ќе праиме оргии. Откако секој со некој ќе се опне, обавезно го полива другиот со бензин. Кога чинот ќе заврши, сите ќе запалиме по една цигара и ќе гориме во името на вечната пропаст и заборавот.
Кој ги слуша овие треба сериозно да застане пред огледало, да се погледне и да размисли малце.
Те послушав Рики брат. Застанав пред огледало, се видов и размислив. Заклучив дека сум задоволително убав , носам маица црна со натпис I'm only here for the beer! (со вонземјанин кој држи пивска чаша) демек се спремам за пивофест, а и тро паметен сум, можи Госпо не дарил eптен бистра интелигенција, али зато кристалната пробувам да ја развивам колку можам, а та се развива преку учење и читање :)

И во иднина пази кому покажуваш колку е срање, зш можи салам да ти се изнасмеј в сурат :D

Последно уредено:
Член од
6 мај 2014
Мислења
647
Поени од реакции
1.184

Двете се за нигде, значи има две можни ситуации кај што би пуштил ваква музика: Да слушнам колку е срање; Да покажам на некој колку е срање. Како и да е, мојот глас ќе оди за Мизар. Причината е тоа што иако не ми се свиѓа ова на Мизар, не ми ни префрлува негативни чувства. За разлика од нив, музиката на Архангел ме тера да помислам дека доколку ги слушам, треба да се соберам со уште 5 пријателчиња - љубители на нивната музика, за да бидеме 3 машки и 3 женски. Ќе формирање нова религија, односно ќе станеме секташи, па ќе изнајмиме куќа кај што ќе праиме оргии. Откако секој со некој ќе се опне, обавезно го полива другиот со бензин. Кога чинот ќе заврши, сите ќе запалиме по една цигара и ќе гориме во името на вечната пропаст и заборавот.

Кој ги слуша овие треба сериозно да застане пред огледало, да се погледне и да размисли малце.
Рики душо, кога делеле вкус за музика, тебе твоите те заборавиле во клозет. Види, не е срамота да си толку опериран од смисла за естетика, но срамота е тоа неуморно да го покажуваш.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Само три увредени :(

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Само три увредени :(
Не бе какви увредени :D
Пробуваме со дискусија да измрдаме некои работи, ама потребна е волја и отвореност. Инаку зачекав еден ептен убав статус на фејсбук пред некое време, кај еден батка. Че го цитирам ко шо беше оригинал, во латиница.

Tažen si? Ke pomine.
Srekjen si? Ke pomine.
Slušaš loša muzika? Toa nema da pomine.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Не бе какви увредени :D
Пробуваме со дискусија да измрдаме некои работи, ама потребна е волја и отвореност. Инаку зачекав еден ептен убав статус на фејсбук пред некое време, кај еден батка. Че го цитирам ко шо беше оригинал, во латиница.

Tažen si? Ke pomine.
Srekjen si? Ke pomine.
Slušaš loša muzika? Toa nema da pomine.
Стај си го у потпис :D[DOUBLEPOST=1405470030][/DOUBLEPOST]За сам да се потсетиш, не за друго :P

Последно уредено:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.299
Заебан дуел, али добро одбран. Архангел ги бирам, повеќе ги имам слушано, Вртев на секако е од позначајните луѓе на нашата сцена. Во други околности дуел помеѓу Падот на Византија и Мизар ќе беше подобра варијанта, штета што првите имаат мал рок на траење на сцената, со тоа отпаѓаат од шанса за споредба.

П.С. Рики, бензинот е скап не заебавај :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Заборавив иначе на темата, Архангел дефинитивно, Мизар ми се некако претешки за мој вкус.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Рики иде са главум низ ѕид шо се вели..

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
да не беше рики, немаше да се изнасмеам на темава. :pos:
рики друже, заради некои други минати работи ја имаш толеранцијата од членовите, но тоа не значи и да ја злоупотребуваш. сепак покажи малку почит и кон нас, а и кон уметниците кои оставиле голем белег на македонската музика. ај да беше за лајбах и ќе премолчев (пошто нели се странци).

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
да не беше рики, немаше да се изнасмеам на темава. :pos:
рики друже, заради некои други минати работи ја имаш толеранцијата од членовите, но тоа не значи и да ја злоупотребуваш. сепак покажи малку почит и кон нас, а и кон уметниците кои оставиле голем белег на македонската музика. ај да беше за лајбах и ќе премолчев (пошто нели се странци).
Навредив некој член?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Навредив некој член?
конкретно НЕ, а со тоа несе прекршени ниедни правила. али еве пошто сакаш појаснување ќе ти посочам каде се обидуваш да го направиш тоа на културен начин, а нема потреба од таквото нешто на оваа убава тема. едноставно тие коментари си имаат свое место на други теми.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
конкретно НЕ, а со тоа несе прекршени ниедни правила. али еве пошто сакаш појаснување ќе ти посочам каде се обидуваш да го направиш тоа на културен начин, а нема потреба од таквото нешто на оваа убава тема. едноставно тие коментари си имаат свое место на други теми.
Тука те чекав (не тебе конкретно, али очекував ваква реплика). Ќе ми простат модераторите, се извинувам што ќе направам мала дигресија, али морам да се одбранам.

Види друже, ова е проблемот. Ми збориш мене за толеранција и непокажување почит. Ќе ти посочам само од тука да прочиташ, да не се мачиш да ја читаш цела тема. Оваа страна читни ја од мојот пост надоле. Кажано ми е to shut it, пошто такви се правилата. Ги почитувам сегде и ништо не престапив, ниту се бунам за истото. Само што за разлика од мојов коментар кој предизвикува бурни реакции од толпава, јас на секоја тема за музика кај што си ги дискутирам моите омилени, ми се појавуваат вакви луѓе кои на ист начин ме пљукаат мене, само пошто тоа што ја го слушам е општо прифатено како контроверзно и се збираат лајкови за секое серење на мојата омилена музика (значи не е ова единствен пример, ги има многу). Дури не ни пробуваат да го скријат тоа, буквално ме прават мене (и некои ретки истомисленици), морон. Ја секако си трпам и враќам како што ми личи, а си иам разбирање барем со Турви, со кој иако иаме тотално различни вкусови, бар го поштувам пошто е фер и не е нееднаков у критериумите при модерирањето. Али кога ја ќе го напраам истото (во случајов еве, не сите, али си има некои), они мене ми рипаат ко да сум напраил нешто невидено. Разгледај малце низ подфорумов, читни ми ги постовите, види како се однесуваат со мене некои членови за тоа што јас од душата си го сакам, па после врати се и збори ми за давање и примање почит. Некои личности од форумов кои ги познавам и во живо ја изгубија мојата почит ради овие размислувања, па нема за тоа да се потресувам. Само разледај па види кој е стварно жртвата тука, па после ќе дискутираме за злоупотреба, белези и слично.

Толку, продолжете, нејќам да ја нарушувам темава со терање на дискусијата у погрешна насока :)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Тука те чекав (не тебе конкретно, али очекував ваква реплика). Ќе ми простат модераторите, се извинувам што ќе направам мала дигресија, али морам да се одбранам.

Види друже, ова е проблемот. Ми збориш мене за толеранција и непокажување почит. Ќе ти посочам само од тука да прочиташ, да не се мачиш да ја читаш цела тема. Оваа страна читни ја од мојот пост надоле. Кажано ми е to shut it, пошто такви се правилата. Ги почитувам сегде и ништо не престапив, ниту се бунам за истото. Само што за разлика од мојов коментар кој предизвикува бурни реакции од толпава, јас на секоја тема за музика кај што си ги дискутирам моите омилени, ми се појавуваат вакви луѓе кои на ист начин ме пљукаат мене, само пошто тоа што ја го слушам е општо прифатено како контроверзно и се збираат лајкови за секое серење на мојата омилена музика (значи не е ова единствен пример, ги има многу). Дури не ни пробуваат да го скријат тоа, буквално ме прават мене (и некои ретки истомисленици), морон. Ја секако си трпам и враќам како што ми личи, а си иам разбирање барем со Турви, со кој иако иаме тотално различни вкусови, бар го поштувам пошто е фер и не е нееднаков у критериумите при модерирањето. Али кога ја ќе го напраам истото (во случајов еве, не сите, али си има некои), они мене ми рипаат ко да сум напраил нешто невидено. Разгледај малце низ подфорумов, читни ми ги постовите, види како се однесуваат со мене некои членови за тоа што јас од душата си го сакам, па после врати се и збори ми за давање и примање почит. Некои личности од форумов кои ги познавам и во живо ја изгубија мојата почит ради овие размислувања, па нема за тоа да се потресувам. Само разледај па види кој е стварно жртвата тука, па после ќе дискутираме за злоупотреба, белези и слично.

Толку, продолжете, нејќам да ја нарушувам темава со терање на дискусијата у погрешна насока :)
затоа и кажав дека таквите коментари си имаат свое место на дадени теми. овде не се дискутира за определен артист, овде се бира помеѓу два артиста, да дадеме свое мислење зошто за едниот а не за другиот. се' друго е сувишно/непотребно. тоа ми беше замерката. но ај, се разбравме така да навистина нема потреба од понатамошно труење на темава. (y)

Член од
6 мај 2014
Мислења
647
Поени од реакции
1.184
Рики, оди бе пишувај срцепарателни постиви за мачиња и за Бамбер Бриџ, не се бламирај. Срамота е, не си веќе дете.

Kajgana Shop

На врв Bottom