Не се донесуваат заклучоци на база на едно искуство. Посебно не од период кога сме помали и позелени. Ако беше така, кај ќе ни беше крајот.Кога бев средно, учев во средина каде што повеќе доминираа девојки отколку машки, па затоа тогаш стекнав доста другарки со кои од некои од нив останав доста близок. Со една од нив доста ми идеше муабет, па така со тек на време станавме навистина добри другари и стекнав доста доверба кон нејзе. Потоа продолживме заедно на факултет, и продолживме да бидеме блиски какви што сме биле во средно, но со тек на време од моето друштво (а можда и од нејзиното) се пуштаа разни трачеви дека јас ја свиѓам и сл. (иако на мене и да ми се допаѓаше и да не ми се допаѓаше, повеќе сакав да останеме другари). Ние си останавме другари, но после така подолг период, почна некако да избегава да прави муабет со мене поради икс причини, и кога ја викав да излеземе заедно со уште некои што заедно ги познаваме, почна да ме одбива со различни причини. Сега малце глупо е да давам заклучок, но мислам дека ради тоа што некој и кажал дека јас ја свиѓам, она некако почна да ме избегава. Па така со тек на време сфатив некои работи:
Девојка и дечко може да бидат блиски другари, но само определен период, бидејќи после или прераснува во љубов, или поради слични ситуации како мојата тоа другарство не дека исчезнува, но нема да биде такво какво што било.
Браво. Токму вакви содржајни постови ги разубавуваат и надополнуваат темите. Значи браво уште еднаш!Ми го има една другарка, па пак си останавме другари
Верувај ќе биде.Не верувам дека другар ти ќе биде премногу одушевен да ја чуе реченицава .
Верувај ќе биде.Не верувам дека другар ти ќе биде премногу одушевен да ја чуе реченицава .
Верувај дека ќе биде. Добро го познавам. Тоа што вие не верувате е бидејки никогаш не сте имале пријателка во вистинска смисла на зборот. Мене ми е малку чудно тоа, ти да си и неа другар а истовремено да и меркаш облини ваму - таму. Иако не велам не. Ве има такви случаеви, тоа е добро прифатено на денешно време, за жал.Не верувам дека другар ти ќе биде премногу одушевен да ја чуе реченицава .
Што треба да му кажам?Ти па после година дена уште му немаш кажано?
А и обратното не е баш најдобра ситуација. Ми се има случено неколку пати до сега девојка која ја сметам за другарка да се заљуби во мене. И не си замислувам, една дури собра храброст да ми каже в лице.Најлошо нешто-да се заљубиш во најдобра другарка
Постои,но многу ретка...доколку одговара и на физички изглед,нема шанса да има другарство.Барем јас,не се дружам со луѓе кои што не ми одговараат карактерно,како за машки,така и за женски.Па,ете,нажалост,една од нив,која ми беше најблиска,а со тоа значи ми одговарала најмногу,ми одговара и физички па...и се отворив,али ништо
Многу ми помогна со последново ејА и обратното не е баш најдобра ситуација. Ми се има случено неколку пати до сега девојка која ја сметам за другарка да се заљуби во мене. И не си замислувам, една дури собра храброст да ми каже в лице.
Не е лесно да најдеш во таква ситуација. Не те привлекува, ја сметаш за другарка, не сакаш да си го расипеш другарството, не сакаш да и ги повредиш чувствата....
Добар совет што еднаш го добив на темава е: немој да се секираш дека ќе го растуриш другарството. Кога едниот се заљубил во другиот отишло другарството во неповрат.
Ова постот од пред една година .Верувај дека ќе биде. Добро го познавам. Тоа што вие не верувате е бидејки никогаш не сте имале пријателка во вистинска смисла на зборот. Мене ми е малку чудно тоа, ти да си и неа другар а истовремено да и меркаш облини ваму - таму. Иако не велам не. Ве има такви случаеви, тоа е добро прифатено на денешно време, за жал.
Е мило ми е.Многу ми помогна со последново еј
не е дека не ја привлекувам друже,далеку од тоа...само уште не е созреана,и незнае што сака...
инаку,и јас така и кажав,како иначе...во лице све..
You don't say?Ова постот од пред една година .
Можеш ти да мислиш дека добро го знаеш ама во машки мозок не влегуваш ни за 1000 години, освен се разбира ко не се родиш како машко . Често слушам како вие сѐ знаете како машко размислува а во најголем број случаи поим немате .
Нема машко што ќе се одушеви од таква реченица освен ако не си најгрда и најнепривлечна жена на светот па и нему да му ужасно да се замисли со тебе во кој случај ќе биде равнодушен што и да му кажеш .