Дрога ( Наркотични дроги )

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Ако сака некој да ја остави дрогата, нека ја остави кај мене

T

Tetro

Гостин
4. Инхаланти

Инхалантите се хемикалии кои се наоѓаат во некои продукти од домаќинството како аеросолни спрејови, течности за чистење, лепак, боја, ацетон и др.
Тие се шмркаат или се внесуваат со вдишување при испарување.

Инхалантите влијаат на мозокот. Кога супстанциите или пареата се вдишува преку носот или устата, можат да предизвикаат пермаментно физичко или ментално оштетување. Му го одземаат кислородот на телото и го присилуваат срцето да чука нерегуларно или забрзано.
Луѓето кои користат инхаланти можат да го изгубат сетилото за мирис, да имаат главоболки и повраќање, крварење од носот и може да дојде до проблеми на црниот дроб, бубрезите и белите дробови. Постојаната употреба може да предизвика намалена мускулна маса, глас и сила. Инхалантите може да ги онеспособат луѓето да одат, зборуваат и мислат нормално.Многу штета може да се предизвика на мозокот кога токсичната пареа ќе се вдише директно во синусот.

Краткорочни ефекти

Инхалантите можат да ја убијат личноста со срцев удар или од гушење кога вдишената пареа го зазема местото на кислородот во белите дробови и централниот нервен систем. На некои луѓе инхалантите им предизвикуваат ненадејно екстремно насилно однесување.

Долгорочни ефекти

Може да доведе до загуба на мускулната маса, гласот и силата. Може пермаментно да ги оштети телото и мозокот.

S

smart ass

Гостин
Абе нек ме замараат со такви муабет и 3 дена ако саакат, само неќам ректален да ми праат за да ми најдат..
Да си знам евентуално ако носам фиљанче со мене и тргнат претрес да ми праат, да го извадам и да кажам ЕБЕ ТЕ СЕ МАМАТА ВАША ПАНДУРСКА! не, да им кажам дека е декриминализирана ил што ти ја знам... ? о_о
Ехх ти па-преглед ќе извршат не верувам претрес-ќе се резилат со уште еден кец ипол откриен...хех..

И де ќерата ни ги пцуј МВР мислам нашава полиција СЕПАК е толерантна кон травјарите т.е кон корисниците на ганџа а чат пат некој дилер паѓа за да фатат и друг некој:)

Ама останува фактот не се глупи МВР и генерално они не знаат(травјари:)) но како што кажав не толерираат.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.747
Поени од реакции
12.207
Абе најефтино, што ќе давате пари -лепаче за 20-30 денари и едно ќе се за замрзнувач ... и најлесно :)

L

Liberation

Гостин
Наркоман си го исече пенисот , увото на татко му и главата на 1 овца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=672042
Баш пред малку читав за ова во еден лондонски весник. На крај го дрмнала струја и сега се бори за живот.

Изгрејао е мјесец сунце му јебем да му јебем!
Rane rulz!

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
...........

2. Екстази (некој мислеше дека е добро да земе една?)

Екстази обично се зема орално во форма на пилула, таблета или капсула.
Земање повеќе од една за поостро дејство, обично се нарекува „судирање“. Екстази е синтетичка (направена од човекот) дрога, направена во лабораторија. Производителите обично ја мешаат со дрога по свој избор, како кофеин, амфетамин, па дури и кокаин. Екстази е нелегална дрога и има ефекти слични на халуцинатори и симуланти. Пилулите се со различна боја и понекогаш се обележени со сликички. Мешањето на екстази со алкохол е екстремно опасно и може да биде смртоносно.

Стимулативните ефекти на дрогата како екстази го онеспособува корисникот да игра за подолго време, а топлите услови или гужвите можат да доведат до екстремна дехидратација или деструкција на срцето или бубрезите.

Краткорочни ефекти

Намалено расудување,конфузија,депресија,проблеми со спиењето, параноја, повраќање,вознемиреност и др.

Долгорочни ефекти

Продолжената употреба може да предизвика долготрајни или пермаментни оштетувања на мозокот,влијаејќи на расудувањето на луѓето и способноста за размислување.

„Екстази ме полудуваше, еден ден ја гризнав чашата, исто како што би гризнала јаболко. Требаше да имам полна уста со стакло за да сфатам што се случува со мене.“

Жив сум, и не ми фали ништо

Ако човек сака да проба, ништо не можи да го премисли, но кога сакам и никој не може да ме натера да земам екстази...

Тоа ти е самоконтрола... Немам земено веќе година, година и пол, и не планирам....

Поздрав, и запамтете, дрогата не штети на здравјето, Вие си штетите....

T

Tetro

Гостин
Жив сум, и не ми фали ништо

Ако човек сака да проба, ништо не можи да го премисли, но кога сакам и никој не може да ме натера да земам екстази...

Тоа ти е самоконтрола... Немам земено веќе година, година и пол, и не планирам....

Поздрав, и запамтете, дрогата не штети на здравјето, Вие си штетите....
Не, не, нее :nenene:

Не реков ништо за тебе за да се пронајдеш во тие неколку реда за таблетчињата.
Болдираното ти е на место баш. Значи, причината е јасна, лекарствата или дрогата си го прават своето. Наш е изборот дали да земаме природна или синтетичка.

Kajgana Shop

На врв Bottom