Дрога ( Наркотични дроги )

Член од
24 мај 2010
Мислења
23
Поени од реакции
0
abe decki tuka ste ostavile dovolno materijal za kniga da se napise c c c aj sega nekoj da mi kaze kolku vreme stojat tablite vo krvta po zemanjeto i nekoj nacin za pobrzo cistenje nes da se zema - jade pie pojma nemam m?

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Ај у курац се... мака ми е да пишам сега,а и џабе ќе биди се !

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Ај у курац се... мака ми е да пишам сега,а и џабе ќе биди се !
Роба ? :nesum:

@pandee

MDMA ти останува во крвта околу 1 ден, во урина недела дена и 3 месеци максимум у влакната. За лек за побрзо чистење појма си неам, едино да ти кажам да не праиш таблети пошо се срање али и онака ич не ти чуе за тоа :tv:

T

Tetro

Гостин
@Manga> Шо убав потпис имаш. :)

На темата, за оние кои ги мрзи да листаат неколку страни назад

...........

2. Екстази (некој мислеше дека е добро да земе една?)

Екстази обично се зема орално во форма на пилула, таблета или капсула.
Земање повеќе од една за поостро дејство, обично се нарекува „судирање“. Екстази е синтетичка (направена од човекот) дрога, направена во лабораторија. Производителите обично ја мешаат со дрога по свој избор, како кофеин, амфетамин, па дури и кокаин. Екстази е нелегална дрога и има ефекти слични на халуцинатори и симуланти. Пилулите се со различна боја и понекогаш се обележени со сликички. Мешањето на екстази со алкохол е екстремно опасно и може да биде смртоносно.

Стимулативните ефекти на дрогата како екстази го онеспособува корисникот да игра за подолго време, а топлите услови или гужвите можат да доведат до екстремна дехидратација или деструкција на срцето или бубрезите.

Краткорочни ефекти

Намалено расудување,конфузија,депресија,проблеми со спиењето, параноја, повраќање,вознемиреност и др.

Долгорочни ефекти

Продолжената употреба може да предизвика долготрајни или пермаментни оштетувања на мозокот,влијаејќи на расудувањето на луѓето и способноста за размислување.

„Екстази ме полудуваше, еден ден ја гризнав чашата, исто како што би гризнала јаболко. Требаше да имам полна уста со стакло за да сфатам што се случува со мене.“

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Ја би зимал Ayahuasca али само во присуство со шаман домородец во амазон.

Член од
24 мај 2010
Мислења
23
Поени од реакции
0
epa Kviki fala ti mnogu malku me zacudi informacijava zs mislev deka ako jointot stoi eden mesec mislam deka ne se lazam ova logicno mi bese da stoi podolgo no ako ti taka vikas ti veruvam! patem fala i za sovetot pozz!

S

smart ass

Гостин
Туу ја па сум крпа моментално(уште пред најавување)-башка шо пушев на јавно место-рајата толерира марихуана али пак е глупа раја!!:coffee:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Туу ја па сум крпа моментално(уште пред најавување)-башка шо пушев на јавно место-рајата толерира марихуана али пак е глупа раја!!:coffee:
Ало бре, си ги надувал гарант..пасивно ти е боље :eek:jea:

S

smart ass

Гостин
Да бре и тоа баш кај фонтана и клупи-место каде мине раја:)

Ама видете да бидеме реални МВР не знае,барем ја така мислам најсериозно за марихуаната не толерираат а знаат кои паметњаковичи/чки се:)

Они сакаат дилер да фатат.

Kajgana Shop

На врв Bottom