Дрога ( Наркотични дроги )

S

smart ass

Гостин
Аманте, па многу се курчите ебаве. Знаеш, и сакаме да знаеме и ние, ако сакаш објасни, ако не има и други кои се расположени за објаснување.

Во викс инхалерите го имаш оној послабиот изомер Л-дезоксиефедрин или Л-метаамфетамин и то во еден инхалер 50мг,но истиот е врзан со нитроген и може да се оддели,инаку инхалерите исто така го олеснуваат дишењето,а добро е пред џоинт(за подобра апсорпција на ТХЦ) мада и не мора.

Минт имаш покрај во инхалерите(викс-за нос) и во течност која се раствара во вода па треба да се инхалира,но се разбира доколку немате проблеми со дишењето минтот во течност не е потребен,а башка има етанол,значи при орална администрација ќе те направи крпа!!

Инаку викс инхалерите се добри за зимно време-полесно се диши,а фактот што ма Л-дезоксиефедрин врзан со нитроген значи дека НЕ Е Наркотик и не делува така!!

Инаку има минт "сапунч"е-кој и не е така добар т.е со него секоја цигара можете да ја направите ментол,имено откако ја палите цигарата го доближувате минтот овој веќе е течен и само ја "галиш" цигарата со "сапунчето"....но ако премногу ја галиш цигарата глава боли:toe:

Јас у 7-мо одделение имав такво сапунче од пазар си го купив и лаки страјк ги правев ментол:)-оттогаш немам сретнато нигде.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Мене пак, друго ме интересира...
Ја, на пример, имам 17 години, имам прилично големо познавање околу дејството и сајд ефектите, и имам пробано трева, практикувам, по еднаш или два пати месечно. Поради тоа што ми е убаво, интересно, а и знам дека ќе терам докај 30 години, се понатаму за мене е премија.

Што една осмоодделенка - металка од прилично мал град во Источна Македонија, одлична ученичка и примерно девојче го натерало да земе ЕКСТАЗИ и во секој втор форумски пост да се кае затоа што пробала екстази? Океј, си пробала еднаш, не ти го сфаќам филмот. И кој кур ако си пробала? Од еднаш ништо нема да ти биде. Ако се навлечеш, тогаш си го ебала ежот. Ама од еднаш...?

Ист случај. Имам другарка што се на се има 3 пати дувано. И тие 3 пати и беа доволен материјал да се фура низ градов како она е највечи џанак у маало, како дечко и најголемиот наркоман (ради него пробала), како она дува и само она дува а ние незнаеме како и било, како она идеше у школо надувана и неможеше да перцепира, како трипала и имала халуцинации...

Добро луѓе, што е со вас?
Добро де, шо сакаш да кажеш? Дека ти иако дуваш редовно 2-3 пута месечно дека не се фалиш а овие се фалат. =] Некако ми нема поента постов. Овие се фејкери дрогираши а ти си не си фејкер зш не се фалиш или не кажуваш дека дуваш? =] Све дур обраќате пажња на другите за банални тие ќе си го тераат филмот затоа dont feed the troll.

T

Tetro

Гостин
кориандер со јогурт, има некој искуство?
афродизијак е, колку што знам, + и нема лош вкус

Кориандерот (coriandrum sativum) е билка. Лисјата, плодовите и семките од оваа билка се користат во кујна, особено во Азија, Латинска Америка и во Медитеранот. Се нарекува и арапски магдонос. Најчест составен дел од зачинот кари.
Плодот на кориандерот е округол, наликува на бибер но се разликува по бојата која е светло кафена. Во Алжир, на пример се меша со лук и се користи за многу јадења.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Добро де, шо сакаш да кажеш? Дека ти иако дуваш редовно 2-3 пута месечно дека не се фалиш а овие се фалат. =] Некако ми нема поента постов. Овие се фејкери дрогираши а ти си не си фејкер зш не се фалиш или не кажуваш дека дуваш? =] Све дур обраќате пажња на другите за банални тие ќе си го тераат филмот затоа dont feed the troll.
Дали јас тоа што го правам во приватноста го истакнувам во секој ебан пост?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Јас пушам трава од 2001 па навака.
Како прво трава е светска работа и полека полека ке се легализира насекаде у свет. Бидејќи некогаш со дилерот мој пушиме заедно па уз седенки он си продава на луѓе, сум видел доктори, стоматолози, дечки што работат одговорна работа да купуваат марихуана. Тоа значи сите конзумираме само не кажуваме меѓусебе зашто законски се води као нелегално. А ние сме примерни граѓани нели?
Е сега ај тргни на страна тоа тревата гола вода... Него што имам исто така доживеано 2003 - 2005 година додека бев у скопје дечки 23-30 годишни, средени, на факултет одлични, пицнати, возат нови коли, на прв поглед ке кажеш злато од девојка/дечко, кои шмркаат све што ке им ставиш на маса, и после се ебат на лице место. Мислам оние девојки кои вие ги опишувате како шмизли или курви, нема да ти дадат пичка толку брзо, додека овие интелектуалки што се облакаат елегантно во панталони палто, марама, неразголени, оние за кои никој ама баш никој не би помислил дека би направиле такво нешто... на нив само една црта им дај од што и да е, и за 2 мин имаш блоуџоб. Иначе тоа си го прават они редовно по седенки кај некој дома што живее сам, после некое афтерпарти.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Дали јас тоа што го правам во приватноста го истакнувам во секој ебан пост?
Само што истакна јавно на цел форум дека дуваш неколку пати месечно. =] Затоа ти викам дека не треба да се замараш со другите што прават и како прават и колку ти си различна од другите или подобра од нив. Едноставно искулирај си, ти у секој „ебан“ пост истакнуваш колку се разликуваш од другите. Ќе зеем пример од порано што сум те читал за црните хеланките демек ти од порано си ги носела но сега се во мода, или па дека слушаш метал и не се фалиш или носиш конверси. Не бидите хипокрити.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Јас пушам трава од 2001 па навака.
Како прво трава е светска работа и полека полека ке се легализира насекаде у свет. Бидејќи некогаш со дилерот мој пушиме заедно па уз седенки он си продава на луѓе, сум видел доктори, стоматолози, дечки што работат одговорна работа да купуваат марихуана. Тоа значи сите конзумираме само не кажуваме меѓусебе зашто законски се води као нелегално. А ние сме примерни граѓани нели?
Е сега ај тргни на страна тоа тревата гола вода... Него што имам исто така доживеано 2003 - 2005 година додека бев у скопје дечки 23-30 годишни, средени, на факултет одлични, пицнати, возат нови коли, на прв поглед ке кажеш злато од девојка/дечко, кои шмркаат све што ке им ставиш на маса, и после се ебат на лице место. Мислам оние девојки кои вие ги опишувате како шмизли или курви, нема да ти дадат пичка толку брзо, додека овие интелектуалки што се облакаат елегантно во панталони палто, марама, неразголени, оние за кои никој ама баш никој не би помислил дека би направиле такво нешто... на нив само една црта им дај од што и да е, и за 2 мин имаш блоуџоб. Иначе тоа си го прават они редовно по седенки кај некој дома што живее сам, после некое афтерпарти.
За ова си потполно во право:)

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Ах бре деца....за шо се замарате.За трави.Имате у дворо сите освен тие шо се циментирани - наберејте си.Тава ке идаш мааалце подалечко.На пр ке си почнеш со екстази(тие ептен јаките 2000 денара 1 шаренко апче).Е после тва сеа зависи и до организмо шо как поднесуе.Ак сакаш на кока, ак не остани си на екстази некоо година така убавко.После то погребо идит.Спремејте си црни руби за најблиските.Колку на не мора да купуват.И осигурајте си парцела на гробишчата тваа најбитно.Ак не ке завршате как мене шо дава совети на клинци да не зимат екстази :jaj:

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Ах бре деца....за шо се замарате.За трави.Имате у дворо сите освен тие шо се циментирани - наберејте си.Тава ке идаш мааалце подалечко.На пр ке си почнеш со екстази(тие ептен јаките 2000 денара 1 шаренко апче).Е после тва сеа зависи и до организмо шо как поднесуе.Ак сакаш на кока, ак не остани си на екстази некоо година така убавко.После то погребо идит.Спремејте си црни руби за најблиските.Колку на не мора да купуват.И осигурајте си парцела на гробишчата тваа најбитно.Ак не ке завршате как мене шо дава совети на клинци да не зимат екстази :jaj:
Дај за мене 2-3 шаренки апченца.
П.С. Имаш 14 години зарем не си и ти клинец или ти си сеуште шајка?
П.П.С. Кога реков апчиња мислев на пиковит апчиња.

Член од
19 април 2010
Мислења
763
Поени од реакции
28
jas rekov deka si totalno gay hehe totalno gay a sakas da bides top ama tesko ti odi toa hehe nemozes da bides top bidejki zimas hemija hehe a ne si beris trevka od kaj cicko stojan vo komsii hehe :pos2: pozdrav :)

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Дај за мене 2-3 шаренки апченца.
П.С. Имаш 14 години зарем не си и ти клинец или ти си сеуште шајка?
П.П.С. Кога реков апчиња мислев на пиковит апчиња.
Клинац сам и јас, ама искусен клинац :).Инаку дај ми ја адресата, одма ти давам пиковит.И дуовит ако сакаш.А и септолете може(и они се шаренки).

Член од
1 мај 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ја следам темата долго време би ги поздравил SMART ASS,GARFIELD i OUTTAKE и би поставил едно прашање пред некое време земав теблета по боја бела . Одприлика еден час после земањето имам дупка во меморијата околу 7-8 часа јас и уште неколку другарчиња што земаа. Со луѓето со кој сум бил ми кажаа дека сум бил многу блед со подочнаци, и на моменти сум се губел (сум правел навистина непромислени работи ).После ова 4-5 дена јадев само портокали и банани ништо друго неможев да јадам. Ако може некој да ми каже што отприлика сум земал бидејќи ставрано незнам.
bratuched... ti motoroli si jadel... chim si so dupka od 7-8 saati... i chim si imal posledici 4-5 dena... nemozhe da bide drugo... reshen ti e problemot... motoroli... ako sakash mozham da ti ja kazham i cenata... :):baeh:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Све било легално...наркоси...ретко

Many of the substances prohibited today were legally available in the past. This small exposition contains samples of the many psychoactive medicines widely available during the late-19th century through the mid-20th century.

Значи си одиш во аптека фино лепо и си бараш кокаин или било што...по нормална цена :pos2:

http://wings.buffalo.edu/aru/preprohibition.htm

Шампон...:pos:

Денес власта се грижи за нашето здравје, наркоси има далеку повеќе, цените се меѓу 600 и 2000 пати поголеми во однос на производните...и се потешко наоѓале дрога во хероинот...
Кој има корист од ваквите закони? Дилерите,Нарко-картелите,организираниот криминал и политичарите кои не сакаат сите нас и се грижат за све она што би можело да ни штети...:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom