Дрога ( Наркотични дроги )

SPAMS

Спејси нарко истражувач
Член од
25 април 2010
Мислења
78
Поени од реакции
5
Imas? Bravo, ajde spodeli so nas nekoe iskustvo, ama ne so los prevod od wiki ok!
Ne velam ne, ama daj da cueme!
Па немам обичај да зборам за нешо шо не знам т.е. шо не сум сетил...
А иначе за сите тие халуциногени супстанции што гледам дека дури денес стануваат кај нас "шема" само сакам да кажам дека ако дојдете во близок контакт со нив бидете доста претпазливи..
Во сите нив се крие една древна тајна и мислам дека треба да бидеш доста спремен за да идеш у тоа школо бидејќи како што кажуваш ти тоа не е само искуство , тоа го менува твојот живот на доста посебно ниво и чуството ни најмалку не е пријатно но едукацијата скапоцена..
А иначе да ако збориме за искуствата од тие растенија можам само да кажам дека е супер што си жив иако нема некоја посебна причина за тоа..
И да , не збореше википедија збореше серотонинот во мене потикнат од секое искуство со овие магични растенија ..
Пробајте доколку имате шанса , сигурен сум дека ќе научите нешто од нив , но запаметете дека не се друштвени "дроги" (ок зависи и од дозирањето) :)
:eek:jea:

S

smart ass

Гостин
Не бев баш искрен со постот од вчера пред некое време = 3 години, за нова година. Еден другар зема 2 ипол и цело време бил закован за стол гледајки надоле му било страв да погледне право ,друг зема 4 и кажа дека скоро цела вечер неможел убаво да гледа. Скоро сите кој ги земавме овие таблетки сме паднале барем по еднаш,како покосени. Garfield не се секирај другар газот ми е здрав сум бил само со жени.Out Take какво лого имаа незнам некој викаа дека се мајмуни некој спирали во секој случај моето прво искуство со хемијата не помина баш онака како што очекував. Интересно што двајца од луѓето што земаа имаа направено полесна сообраќајка со кола во дрво за сабајлето да се разбудат во едно излетничко место без да знаат за сообраќајката земале по 2.
Кој го ебе логото-ОТРОВ е ОТРОВ!!!

Тој што зел 4 нека биде среќен што не ослепел-овде имало најверојатно т.н катинг на реакцијата па не испаднало ништо освен отрови и псеудоефедрин.

Така да се што сте имале е Псеудоефедрин+Бензен+натриум хидроксид+хлороформ метанол ваљда и по некој трицикличен антидепресант а ништо чудно и анестетик да имаат шибнато..и еј...релативно добро сте поминале,оти некои поминуваат и не се враќаат,или барем не се враќаат такви какви што биле:toe:

Значи станува збор за труење во права смисла на зборот!!

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
дрогата ти е како сексот, колку е подобар толку почесто го сакаш и толку потешко можеш да се откажеш од него...

I

Intex

Гостин
Мене пак, друго ме интересира...
Ја, на пример, имам 17 години, имам прилично големо познавање околу дејството и сајд ефектите, и имам пробано трева, практикувам, по еднаш или два пати месечно. Поради тоа што ми е убаво, интересно, а и знам дека ќе терам докај 30 години, се понатаму за мене е премија.

Што една осмоодделенка - металка од прилично мал град во Источна Македонија, одлична ученичка и примерно девојче го натерало да земе ЕКСТАЗИ и во секој втор форумски пост да се кае затоа што пробала екстази? Океј, си пробала еднаш, не ти го сфаќам филмот. И кој кур ако си пробала? Од еднаш ништо нема да ти биде. Ако се навлечеш, тогаш си го ебала ежот. Ама од еднаш...?

Ист случај. Имам другарка што се на се има 3 пати дувано. И тие 3 пати и беа доволен материјал да се фура низ градов како она е највечи џанак у маало, како дечко и најголемиот наркоман (ради него пробала), како она дува и само она дува а ние незнаеме како и било, како она идеше у школо надувана и неможеше да перцепира, како трипала и имала халуцинации...

Добро луѓе, што е со вас?
Од кај знаеш дека не и е убаво како тебе шо ти е? Од кај знаеш дека не пробала уште од тогаш до сега? Од кај знаеш дека воопшто пробала? ... може само се филма.
стварно? а знаеш за халуциногено дејство на mint?

Хм, ќе објасниш?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Klinjo, odi uci ckolija, ne tuku smaraj na temava. Ni matura ne si ovaa godina, setiki kenkas ko pciste nafurano na kontINJeri!

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.629
Ајде мало освежување, одмор за очите и духот:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
:vozbud::vozbud::vozbud:
има ли смајли шо му течат лиги :wink:

SPAMS

Спејси нарко истражувач
Член од
25 април 2010
Мислења
78
Поени од реакции
5
па некој е нафурен да а некој живее три и пол века :smir:
:pusk:

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Од кај знаеш дека не и е убаво како тебе шо ти е? Од кај знаеш дека не пробала уште од тогаш до сега? Од кај знаеш дека воопшто пробала? ... може само се филма.
Мала компарација...

Ја имам пробано нешто што во светски рамки се декларира како "лесна дрога", она тврди дека има пробано екстази.
Ја викам дека убаво се чувствувам, она тврди дека "екстазите и го уништиле животот".
И да, учтиво ја прашав дали некој ја излажал и и подметнал бонбони, а она се изнасмеа и не ми одговори. И покрај тоа што бев сериозна.

Тоа што досега го имам направено, не ми го има уништено животот. Напротив, имам профитирано. Ја ни живот си уништив, ниту пак се фурав во секој пост за тоа што имам правено и како ми било. Она го правеше тоа.

Искрено, мислам дека девојчето е очајно за внимание и тоа и беше измислица само за да биде центар на внимание. Комплекс на пониска вредност, па ќе збори за екстази.

Гледате каков е ефектот од рекламите "Животот е мојот филм"? Убави беа времињата кога зборот "Риталин" само на House M.D. се спомнуваше.

I

Intex

Гостин
mint=ментол, природна билка, се пуши, за чистење од секаков вид токсини и хемии.

подобро објаснување, здравје.
Значи затоа тајните алкохоличари јадат бонбони пред да одат дома? А ако се пуши кога си чист? Шо ефект има? Ко тој на травата или?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Jok be, samo smrdis na metol.

Aman, aj ne ja unistuvajte temata, OK.

I

Intex

Гостин
Аманте, па многу се курчите ебаве. Знаеш, и сакаме да знаеме и ние, ако сакаш објасни, ако не има и други кои се расположени за објаснување.

Kajgana Shop

На врв Bottom