Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Драга Кајгана,

Зошто сите, о, сите мислат дека ако употребуваат сарказам и иронија во секоја блади реченица, се кул и брејниакс ?? o_O

Не е на одмет мало спуштање на земја. Оноа, од облачето на сарказмот, фиуууу, до тревичката на реалноста. Чисто колку да се отворат и промрдаат делови од мозокот способни за нормална, човечка комуникација. Дека, кога нешто е многу, ама многу, не е на арно. Ги ценам луѓето кои некогаш се водени од човечкото во нив, а не од делот за самовеличање и кревање на егото. И најголемите будали знаат да ценат кога ги третираш како НОРМАЛНИ и еднакви со тебе. Оти, човека се гледа од неговото однесување со послабите. Сите се клањаме на великани, ретко кој се клања на питачи.

Плус, не е интересно да се употребува во секоја ситуација и за секоја намена. Си има моменти, не викам не, кога ти иде да си го мавнеш екранот од глупавоста што значи од него, ама... осет луѓенца, осет.

Ма што ти е тебе, Кајгано гајле, за мене и моите филозофии, кога сите ти се најпаметни, најубави, најдобри.... ;)

Кил ме нау! :cool:
good one. Ja у задњи период се` повеќе се дивам на колешките. Повеќето не се критичка маса, не се хипстери, не се нешто културно-образовани, не размислуваат за своето место во светот... ама имаат душа (ако генерализирам). И ептен се диват на англиската свадба (пред неколку месеци), па што. Тоа само уште еднаш покажува дека имаат душа. Тоа фали во светов, една обична добрина или добра обичност.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
На ти песна Кајги!
П.С. Оздравев ваљда, и во вторник идам во Италија :)

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Драга
Еве да ти пишам пак. Се чуствувам одлично и не знам зошто е тоа така. И покрај многуте проблеми и ситуацијата во која се наоѓам си имам најдено некој мир и спокој и на секоја нервоза што ми претстои наместо да се нервирам и грижам јас напротив се смеам.
Дали тоа значи дека кренав раце од се и сешто па го живеам животот ден за ден или пак има нешто друго што ме прави среќна?
Што и да е се надевам ќе продолжи овој мир и спокој во мене секогаш и да не си го замарам мозокот за секаква глупост. Поздравче сега се читаме пак. :)

la mujer perfecta

María Eva Duarte de Perón
Член од
5 октомври 2011
Мислења
87
Поени од реакции
55
ДК
Се осеќам чудно. Нова сум тука и незнам што барам и како да го најдам тоа што го барам. Штотуку кркнав еден оброк со другарката од 7 и за казна вечер ќе вежбам саат море два. А дали ке го средам овој хаос во соба незнам само знам дека денес многу ме боли глава и сакам да го фрлам телефонот само ми прави големи сметки а не зборам многу

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Кајги,
Да ти се пофалам имам нова фризура, конечно ја скратив косава.Важно на мојон му се свиде мојот new look:)

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Драга, зошто никако не можам да престанам да ја слушам оваа песна?

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Драга

5.10.2007
случајно ми текна да скинам тревка на сред концерт на Тоше од теренот и си ја забутав во џеб.
И уште си ја чувам!
дефинитивно е најсмешната ствар што ја имам во соба ама не ја фрлам! ми значи...

Толку бев среќна, весела, пеев додека си идев дома, во следните дена по 3 пати го преслушував цд-то
ми фали, многу ми фали!!!!
фали во оваа земја проклето многу!:place:

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Драга,

Тоа ме јаде, тоа ме копка
ах што не сум дете, да се радувам на топка!! ♥ :):

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Г

Грејвдигер

Гостин
Абе кајги, ова хит на денот е или ... ?
Него само шо си ја зготвив првата вечера... сам... и највусна до сега, дека сам си ја праев. :)
Дур има, кој е за нека повели. :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Но, Драга. Толкава промена е премногу за мене !

К

Кики.

Гостин
Драга,
ти зборев нешто за универзумот претходниот пат? Глупост........
Сега сум толку осамена што си пуштив музиче и си ги слушам Buena Vista Social Club, Eric Clapton и Sting и уживам во осаменоста (колку што може да се ужива).
Се спремам за утре и се надевам дека полека, но сигурно некои работи конечно ќе се средат.
Еве ти малце од мојата атмосфера. Поздрав.

ljupkaivanovska

srcence
Член од
3 октомври 2011
Мислења
1
Поени од реакции
7
Здраво КАЛГАНА !
Просечен ден на работа, :cuc::cuc:
Со глава не се бутка ѕид !
Се чувствувам така,така !