Уауау,
Ти ги читам членкиве и ме враќаат во осмо коа читав глупи тинејџерски умозатупувачки скапоплаќачки коефициентнаинтелигенцијонамалувачки списаЊа, ко Таа на пример. Драги тин-манијаци, ве сака Данка Смотанка. Таа шо 15 години по ред е средношколка. :kesa:
Негооо, субота увече, ама од треската ни Т. Се остаив вчера по клубоине и денес неам сили ни жеља да акам. Другарките се фини и не ми се скараа.
Али тапа се осеќам, неам енергија, чак што више могуче е и да се разболувам.
Да си немаш појма како те зјапаат луѓе коа у 12 саат ноќе седиш на паркинг на сред Илинденска у Це тројка со уште 4 жени, а крај секое тркало има по едно шише сковинско на точење. Унатре димница, воздух на резерви, нозе у вис, мрднеш-губиш. Секоја наредна наточена чашка у тој тесен простор е ризик да си ги исфарбаш светливе фармерки со црвено вино.
Ама така налагаат условите, јебига. Надвор е коска, а по домите не може секој ден да се збираме. Да не беше оскудација, ко луѓе ќе си пиевме у некој локал пред да влеземе у клуб.
Ама да не навлагам.
Битно денеска ќе ја читам книгана од Ацо, што по се излеа дека е глупа. Ем ќе си ги средам ноктите, а може и собата, која е у тежок креативен хаос. Ако „креативен“ значи: ко бомба да паднала.
Утре работилница, немој да се успијам. Шо па толку рано мора. После ќе бркам работи, мора да најдам некој извор на средства, каков-таков.
Вака ретроспективно, ко за колоквиумска недела, неделава слабо се прибрав дома. Додуша, 80% за у декемвриска ми ги остаија. Ебати болоњскиот систем, коа не ми даваат избор да полагам на колоквиуми.
Има точно 13.676.298 луѓе онлајн на скајп у моментов, а единствениот шо би ми бил од некаква корист сеа, не е меѓу нив.
И ич не ми е гајле шо е скоро полноќ, ќе оам сеа да си скувам пудинг, дур сум у креативно-домаќински елеменат.