Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
T

TaMчЕ

Гостин
Жолткаа мојаа,
добар ден..како си ми ?
јас сум си одлИчно! Најискрено сум мноогу возбудена за натпреварот Македонија-Вел.Британија на 23-ти и едвај чекам да одиме и да се изнавикаме со лудациве,и заа после Street Week и заа журчето на Штеф во Дежа ву! Добра завршница на летово..иако беше 2 и пол месеци мизерија,има добар завршеток....лајк ит ! :back:

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.413
Поени од реакции
2.547
Драга
Се надевам дека во понеделник ќе ја бодрам Македонската репрезентација,ама јбг,не зависи од мене

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
Драга кајгано,
Време беше. За некое чудо имам убо чувство за факултетот. Иако знам дека пред да почниме пак ќе почнам да паничам. Ама за сега убо е вака. И за стано. Се надевам и то нема да се смени. И пасење по ливадите и уживање во сонцето шо го мразам. Шо ми е? Појма немам, ама убо ми е :pipi: И времето ми е исполнето. Радости, смеа, кафиња и слики. И одвај чекам да дојди 22 да ојме на Кирета концерто.
Остани така.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Љубов е кога мажот пее серенади низ дома од 13 до 17!

Ви текнува на онаа епизода од Том и Џери, кога на Том му паѓа клавир на глава од една зграда? Трас! Е, па нешто ми кажува дека тоа бил омилениот цртан филм на оние што го составија урнекот за тоа како треба да изгледа еден куќен совет. Слободно преземете го на страницата на Министерството за транспорт и врски за да сфатите дека изреката „доме сладок доме“ е тотално демоде.

Да се навратиме на Том и Џери... Во предлогот за суперкуќен совет стои:
- Се забранува држење небезбедни саксии цвеќе и други предмети, кои со своето паѓање може да го оштетат или испрљаат минувачот или аутото под нив.

Ај да речеме дека не го забележуваме пуританскиот македонски јазик во зборовите „испрљаат“ и „ауто“, ама дефинитивно е воочлива носталгијата кон кутриот Том, кој доби клавир по глава кога поминуваше под една тераса. Е сега, ако дома си чувате маче, куче, гавран, желче или какво било друго домашно милениче, ќе треба да го воспитате да не вреви во периодот од 13 до 17 часот, кога ви е всушност забрането да чистите со правосмукалка. И не само тоа! Такви стутулени и неми не смее да ви текне да запеете! Да не го нарушите мирот во зградата... И за да не ви стегне тужба комшијата од трети со кого не се трпите баш...

Се прашувате зошто баш во овој период се налага четиричасовниот молк, кога сите се на работа? Баш затоа што овде пола од народот не оди на работа! Љубов е кога мажот пее серенади низ дома од 13 до 17 часот...

H

HITCH

Гостин
Драга Кајги,

Денес сум малку тапа! Требаше да одмарам, а наместо тоа јас слушав како ми плачат на телефон, оти синоќа направиле штета и загубиле нешто. Ич не ми беше гајле да ти кажам искрено. Туку, тоа и не е некој проблем за разлика од некои луѓе кои мислат дека можат да кажат се` и да направат се` без да имаат било какви последици за тоа. Навистина ми е мака некој да си билда его со мене. Многу сакам да и го срушам сонот на таа личност, оти веќе претера. Имам премногу работи да и кажам, но мислам дека не вреди да се мачам, се сомневам дека ќе се разбереме. Јас важно и кажав дека греши, а штом таа се решила дека тоа што го прави е исправно, тогаш нека си тера. Уморна сум од лаги и од кловнови. Сакам искреност, ако барем малку ти значам, не ме прави будала со глупостите кои ми ги изнакажа и за кои мислиш дека ти верувам. Јасно ми е, а ако не ми е јасно, ќе те прашам. Знаеш колку долго се познаваме, значи не мора да ми објаснуваш, само ќути. Порано некој да ми кажеше дека ќе го слушнам сето тоа од тебе немаше да му верувам. Не ти се смачи да бидеш толку бескомпромисна и толку сурова? Зарем после се` мене ли ќе ми објаснуваш каква си?! Те знам, подобро отколку што се знаеш самата. Многу добро знаеш како реагирам на вакви глупости. Ти кажав дека поминав премногу лош период оваа година и дека некои луѓе навистина треба да стојат малку на страна, а ти се правиш паметна. Мислиш дека можеш се`?! Почнав да менувам доста работи, оти очигледно сите кои ве пуштив во мојот живот си играте мајтап со моите чувства. Јасно ти кажав дека не можам да ги дозволам некои работи, ама ти неееее, требало да биде по твое. Епа јбг, сега седи и трескај глава што те снашло, мене ми е доста. Кој ме сака ќе го сакам, кој не... нека има прекрасен живот! Навистина немам ниту сила, ниту намера да објаснувам нешто. Не можам повеќе.
Дали ми е тешко? - Да!
Дали го заслужи моето внимание сите овие години? - Не!
Драга Кајги по не знам кој пат сум повредена. Уууууух колку многу сакам да бидам бар малку како некои луѓе. Сакам по некогаш да ги прегазам да не можат да се вратат во колосек, ама не можам. Навистина ми е тешко! Не ми требаше оваа, тамам почнав малку да се враќам во нормала.
Уште една непреспиена вечер.

Ш И Т!

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Само колку да ти кажам, мртва гладна сум а моите ми оставиле точно 5 пржени компирчиња.
Ќе морам да се жртвувам и да јадам само месо :/

Еј и да, се обожавам кога сум во право.

T

TaMчЕ

Гостин
Драга,
од толкава нервоза прееска ја изгризав устата.
Сега јадев домат и ептен печеше :toe::uvo:
и тапа е да знаеш
никој нема
и сакам да поминат деновиве.
и конечно да ја дознаам завршницата на кошмаров
веќе не е интересно
не можам да спијам!
како може некој да ужива во уништувањето на млади луѓе :uvo:
:salut:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Драга,
аууууу фала му на Господ. Бев верник ама од сеа па натаму сум ептен верник. Леле еј деновиве ко у транс да сум била. Страв ми беше и овде да пишем, пошто тоа е веќе признавање.
И фала му на него,што ме тинтраше и што ме тешеше и што ме поддржуаше у све и што ме разубедуаше у глупостите што ги трескав. И до сега го сакав, ама од сеа па натаму највише у свет го сакам.
Од утре се мењавам. Досеа најголема преокупација у животов (освен факултетот) ми била облека, компјутер. Ццццц еј можеше животов да ми се уништи у еден момент, се скинав плачејќи. Ауууу колку сум среќна, и сега ми се плаче. Моиве уште ќе бидат горди на мене. Еј немам јадено со денови, не сум ко што треба жими се, ослабев од нервоза, најозбилно ослабев, од нервоза днска компјутер одвај укључив, што е за мене wow.
И ќе напраем се што ветив, сега за инает не пием апче, нека ме боли стомак, заслужуам, викендов ќе се начукам, од сеа па натаму стриктно по правила.
Утре треба у банка да идем, па се мислим дали да ги орочам пак или кузнае што да правам.
Аууууууу фала ти драга што се издував

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Кара миа...
Уф колку луѓе ми фалат! Сакам да ги гушнаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааам! :cry:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
драга
цел ден денеска зборувам, зборувам и само зборувам :nesvest:
ова не ќе да е на арно, устава волна ми фати.
и кога ќе видиш што зборувам :kesa: едно исто та едно исто........
лол
чао
бацки
бакнежи
прегратки
гушки
срциња <3 <3

u r my bff....i loveeee uuuuu

ти реков не ќе да е на арно ова :toe:

T

Tetro

Гостин
ДК мор,

1 се стори, и 2 ќе дојде.
треба рано да се станвит, па после тииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииит
големо беше ова, нели?

епа има уште поголемо да биде. така да си знаеш.

п.с. ___-__-----__--__-__

L-A-V

who cares? =)
Член од
2 декември 2008
Мислења
477
Поени од реакции
57
знаев дека се најглупавите личности на планетава наша убаа, ама до толку бе????? :nesvest:

драга кајгана жешко ми е

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
После минатиот досаден пост, еве ви нешто што ке ве занимава до утре попладне, после ручекот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom