Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Јас сум од тие личности кои секогаш оди до крај, но постојат моменти кога треба да се откажеш од нешто затоа што немаш сили за борба.
Да, советувам личности кои имаат проблеми и на крај им велам Don't give up но овојпат ова не е случај со мене...
Ете се откажувам... немам желба за борба, немам сили за борба и да кажам: Ете и овој пат одам до крај..
Исцрпена сум и потребен ми е одмор. Добар сон. А и одбив да одам на роденден кај моја најдобра другарка.
Не сакам да гледам пијани фаци. Пијани и уфилмани а утре да ми се жалат како ги болело глава од премногу испиен алкохол. Сеокој со своето галје.
Само сакам да ми се среди проблемов. Друго ништо не сакам. Нека замине тој облак еднаш. Доста ми е од проблеми.

Л

Лигеја

Гостин
Моја Драга Poison K...по неколку чаши бурбон доаѓаш до моментот кога сфаќаш дека конечно си сериозен и одговорен човек,дека мораш да ги стиснеш сите спомени и болки во минатото и да престанеш да патетизираш но во исто време чувствуваш како личноста ти се слизнува од раце,дека не си повеќе истиот човек,немаш повеќе на што да се навратиш,изменет си и не ја помниш ни сопствената сенка која некогаш била луда и разиграна а сега едвај се поместува од креветот за да те следи во твоите роботизирани дестинации.Додека се топеше мразот во чашата за миг ги затворив очите и жолтиот филм ми се загреа во умот,како скица од проекција на Чарли Чаплин помешан со урбана трагедија се врати назад.Ми се слоши од видикот и сознанието дека премногу луѓе ми украле дел од душата без своеволно да ја продадам но види ме денес Драга.И денес сум Прометејска целина а сеуште во мене гневот не зараснува.Посакувам да беше толку лесно да се прости.Посакувам некој додека бев дете да ме научеше да простувам.Вака сум само несредена,произволна нихилистичка реченица.И патетична поетеса кога не сум роботизирана кучка.

*си ставам уште една чаша бурбон*
Живели Драга!

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.394
Поени од реакции
2.795
DK zaso si kj mene posledna od pozadi? :)

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Драга К,

Кај ќе одиш на одмор? Јас уште од сега планирам Копер - Словенија... и знаеш ли што? многу се нервирам што во карактер што тоа го сакам, сакам одма да го направам. Проблемчич овде е што јас треба да чекам..

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
I jas ke idam na odnor. Koa ke zavrsi odbranata :-D
I daj neka se stopli ne moze covek da zivee asalno! :-D
Ne znaev deka na pmf teraat starci da trcaat i posle toa gi merat hahaahah :-D
Budali zimi se :-D
Idam aj cao :-D

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Draga , 13, uste dragoceni 13 denovi. Edvaj cekam, uste nekoj den i vozbudata kje se krene

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom