Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
16.942
Поени од реакции
16.259
Драга моја улошко, нов сум на форумот, ама иам манијачено по дискусиите и ми се види ко интересен форум, со нафурани дечки и така натаму пуфли :pipi:

И сеа профилот ме боли оти пред малце го скина Зајчето....се гледаме у наредната епизода :helou:

:smir:

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
ХалуЉ

Љ- Мојата омилена буква денојве. :back:
Вчера. Еее вчера.... :)
Убо ми е, радосна сум цел ден.
Ама кај да е морам да фатам физика :/
И да, морат да го победам биљард некош. Држи ми среќа. :)
И така... јас си одам, брат ми ќе глеат филм на компјутеров а јас ќе „учам“. Чао.
:salut: POZDRAV!

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Драга ...

го искинав 223-305 и тоа без префикс. Ич не ни е лесно!

Ете ја да те поздравам само, искрено поубаво ми е без тебе. :smir::smir::smir::smir:

T

Tetro

Гостин
Драга,

гледам у последно време многу препукувања тука, :toe:

ми иде да се делитнам и да се поштедам од читањето на ненормални фаци што се изгубиле во времето и просторот, и после ќе биде вака:
п.с. видеото е единствено :helou:

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Honey морам да закочам малку...деновиве сум како мува без глава и самата не знам веќе шо правам(и планирам уште вечерва да се глупирам :pos: па од утре натаму ќе бидам озбилна).

Пекав,пекав за машко и ЕТЕ ТИ!!! I'm sick of them. Не е за мене мобилен посебно ако има кредит :) .Треба семинарски да куцам а ме мрзи не знаеш колку.
Тек сеа приметив дека не сум го свртила календаров,си стои на јануари...

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]When things go wrong, as they sometimes will, [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]When the road you're trudging seems all uphill,
When the funds are low and the debts are high,
And you want to smile, but you have to sigh,
When care is pressing you down a bit,
Rest, if you must, but don't you quit.
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Life is queer with its twists and turns,
As every one of us sometimes learns,
And many a failure turns about,
When he might have won had he stuck it out;
Don't give up though the pace seems slow--
You may succeed with another blow.
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Often the goal is nearer than,
It seems to a faint and faltering man,
Often the struggler has given up,
When he might have captured the victor's cup,
And he learned too late when the night slipped down,
How close he was to the golden crown.
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Success is failure turned inside out--
The silver tint of the clouds of doubt,
And you never can tell how close you are,
It may be near when it seems so far,
So stick to the fight when you're hardest hit--
It's when things seem worst that you must not quit.
[/FONT]​

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Драга,
Во врска со телевизиските канали сакам да кажам по не знам кој пат дека се катастрофа. Два дена гледам вести и чат-пат по некоја шкљ демек забавна емисија и напната сум претерано. До кога вака бре ало неписмени луѓе без грам мозок!
Во врска со државата и нејзиниот врв сакам да кажам ... да им се плукнам на сите по ред. Бива ли бре да го малтретираат народов на начини на кој малтретираат? Бркаат луѓе од свои домови, земаат деца од родители, ги осиромашуваат и тие што имаат барем по некој денар в џеб, ги казнуваат и најпоштените... Абре се` тоа на плоштад да се обеси!
Во врска со луѓето сакам да кажам дека ставот ми е непроменет. Од лош - полош. Секој за себе си гледа и се труди, буквално се труди да направи се` што е во негова моќ да те види поразен и во лошо. Добро, ова не е ништо ново, ниту па само јас го мислам и сфаќам така, ама ај, да го спомнам колку да помине редот.
Во врска со љубовта сакам да кажам ... што ќе велев упм? А да ... добра е кога ќе му се погоди на некој илјадити пар, но пак е грда кога истиот ќе ја уништи. Се` останато е е*иветар. Си има ова врска со претходно кажаното ... секако дека си има кога се` е до луѓето. Никој не знае што и кого сака, секој гледа да си ги задоволи само моменталните ниски страсти, секој се труди повеќе да изневери и расипе, отколку да одржи една врска и кај остава сето тоа простор да зборувам за љубовта? Пф.
Во врска со сите природни катастрофи во последно време сакам да кажам дека се во ред. На цел човечки хаос, на цела злоба по светов, на цела алчност, малодушност и гадно лицемерие - малку се сите поплави и земјотреси. Треба еднаш да се рефрешира цел свет ... всушност не треба, туку задолжително мора! Е сега страв ни е да умреме, е страв ни е ама мора кога не знаеме ни да живееме како што треба.
И за крај драга, не дека не сум нервозна и си немам проблеми, ама овој пост дефинитивно не е последица на тоа. Едноставно ми дојде да ти кажам се` што ме оптоварува деновиве. :pipi:

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Драга.

И тебе те упропастија..
Ништо интересно нема ни кај тебе (освен на стефан фејспалмот)..

Ај да не те замарам.. Чао!

ivana87

magic is everywhere
Член од
7 јуни 2007
Мислења
1.613
Поени од реакции
220
Хелоу Кеј :helou: многу сум уморна сакам добар сон :toe: ајде позззззз

M

Mussolini

Гостин
драга кајгана, помина и тај ден... конечно утре ке ми вадат конците :vozbud:

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Meow, meow.
Rrrrr
Owowowow.

Зошто едноставно, не можам да станам мачорец? И да си мцкам рипки и да зборувам со сите мали бубалки кога сакам да ги ловам?

Не можам. Морам да читам Раскази од шести спрат на Драгиот Драги Михајловски, да печам кифли кога за ручек има зелка и да си го шетам умот накај Кисела Вода.
Чучуууу.

Си спиевме гушнати. Абе пуста милина. Сабајлето - здивои ко камили, ама што ако, љубовта е сјајна и со тоа! :pipi::baeh: Го сакам скроз, и покрај тоа што се искраде во 6 саат сабајле и си ксна еурокрем. Ми легна после и ме баци во образ и осетив чоколада.
Можда Џони Деп после го сањав, не се сеќавам.
Денес сум затрескана некако скроз, и ми одговара. Плус, гледав филмче мутаво со Ерика и Опал и цел ден правам фишка фишка фууун... Доти Инглс ми беше идол едно време. Еја, од шминкерка, стана комичар?! Закон.

Ја уште го откривам светот, а он мене не. Ама ако. Можда ќе се обидам во Блесок, да ми издадат троа песМички, па да делам на учителките од основно, кои ми го открија потенцијалот за рими уште на 9 години. Демек!
Се бранува собава. Мириса на Ленор новиот. Плус има куп хартии и ѓубренца, што од чипс, што од изедени крем банани и на повидок е нов алигаторски вид да искочи од клетоно цвеќе што ме вади од памет дур спијам.
Ќе го откорнам и фрлам од балкон.

Како што чичко Рингелхут и Конрад фрлаа саксии врз коњот. Лектира - 35 Мај.
Уште од тогаш ми е омилена книгата.
Психо-вска, ама крајно интересна. Ќе ја набавам и ќе ја прочитам деновиве...

Ми се ждрига од Швепс, некако. Во кафиќон истеравме уште една свирка. Ништо посебно, ја и онака веќе не паѓам во несвест. Компаратист сум генерално, а негенерално сум тиквар што само јаде и мјаука.

И да се вратиме на содржината бр 1. Мјау, мјау на македонски.
Плус еве ти ова. Нормална сум, само се анималишам, пошто да се биде човек, е некогаш напор невиден.
Медс :

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Драга Кајгана,

Полесно е здраво да ги натепаш луѓето отколку да ги убедиш во нешто,да ги натераш да поверуваат во нешто многу реално и остварливо,или барем малку да ги замислиш за да се посомневаат во оправданоста на нивните бетонски зациментирани ставови.Но,не ги обвинувам,и јас бев една од нив до неодамна.
Сега само ги гледам,да не речам си ќутам и си свиркам зашто најмалку од се имам желба да ги лечам од "јас си знам" синдромот,само сфаќам дека имало многу заболени и не сум била само јас,нешто како епидемија да е.......

А јас...немам ништо што да изгубам веќе и се однесувам така,како да немам што да изгубам.Не треба да споменувам каква конфузија создава таквото мое понашање во непосреднава околина,понекогаш ми е дури и забавно.Ама не ми е гајле,мене воопшто не ме збунува и со оглед на моменталнава позиција,која мора да признам дека не е баш најпожелна,и која оневозможува секаква проценка дали нешто е правилно или погрешно,можам да кажам само дека е поинаку.Поинакво,различно на најразличен можен начин,иако најиронично е тоа што токму рутината е тоа што ме одржа во живот после потресот што го доживеав.

И не знам ни која сум ни во што се претворам,а немам ни некоја особена желба да се занимавам со такви истражувања.Иако по малку е разочарувачки фактот што не знам каква сакам да бидам,барем во моментов.Али тоа може да се смени во секој момент,никогаш не сум била страдна за глупосни фикс идеи и нивна реализација,а всушност најверојатно тоа ме доведе на ова дереџе,но некои нешта не се менуваат или не сакаме да се сменат.

M

marsovka

Гостин
Дк
Не знам што да ти пишам и да ти кажам али нет просторов е загаден до даска и идеме кон америчка дебилизација каде врв на денот е слушање на разговори како некој тип на кој му било платено да им каже на дечкото/ девојката зошто се откачени.Priceless

Што друго да кажам кајџи most of the people are kids, if you met a grown up stick to him. Не за друго барем се знаат себе си кои се и што се ...

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Драга,
Не е хумано ова се остаив 12 саата на менаџер.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Kajgano koj me prokolna u pm nemozam da fatam 2 meseci:mad: i vcera i deneska po 1 utakmica :mad:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom