Здраво, Драга Кајгана.
Еј слушај шо сакам да ти кажам, да ова ќе е најголемиот текст шо ти го имам напишано, спреми се немој после да ми ломотиш и преговараш. Сакам да ти се пофалам дека ептен ми е кејф да стегам негативен коментар по новиве тастери, знајш и ти кој не се прај наудрена. Не знајш? Жити се, еве јас ке ти кажам тоа е еден тастер со три копчиња (знаш оно као нека плавичаста маса, магма...) јас оценуваш работата на оние скапанине изнапикани по државниве институции и без разлика на исходот ти си стегаш негативно, и така на секој шалтер ги гледаш стегаш и се потсменуваш, а тие ти се пуљат ко пишпирици. Ебави си ја та стопанката ваша. Многу сум среќен абе има секој ден да одам и да стегам.
Еј и ова сакам да ти кажам очекувам нешто деновиве нестрплив сум многу, уз пат на враќање си купив многу убо пенкало црно 120 денари

(из јапана брате, маде ин јапан), да си додадев уште 15 денари ќе си купев кило ослич и немаше сега да седам гладен ко пес овде и да прам муабет со тебе. Ама не бе кајги ми требаше многу убо пишит само пишит еве ак ме вервиш, сега во китапов напишав се шо требит и нема отстапвање наредниве 6 недели почнуваќи од утре, време е да го вложиме максимумот.
И се така ти викам додека случајно стегнав нешто на несакање на ова џузбиево и ми излегува следново
Марк Цукемберг скљафтенион бил Македонец, Марко , неможам да ти опишам колку многу сум се изнасмеал, неописливо е, ех мор Кајги тебе најмногу од сите те разбирам и можам да ти кажам дека тебе ама баш тебе не ти е лесно со вакви ликови. Сега јас ке ти кажам се кој е Македонец:
Наполеон Бонапарта - или Номче популарно име во Македонија, од Сенце Македонец,
Вилијам Шекспир - или Владимир популарно име во Македонија, од Октиси Македонец,
Абрахан Линколн - За овај не сум сигурен ама и тој е Македонец,
Џорџ Вашингтон - Џоко популарно име во Македонија, од Шипокно Македонец,
Адолф Хитлер - Не бил скроз македонец, ама веројатноста била голема шо значит Македонец,
Томас Џеферсон - Томе популарно име во Македонија, од Пожаране Македонец,
Аристотел - Аки не толку популарно ама, од Кочишта Македонец,
Чарлс Дарвин - Чедо не толку популарно, од Свињишта Македонец,
Вилијам Волис - Васиљ популарно име во Македонија, од Доленци Македонец.
Цезар Џулиус - Цветко популарно име во Македонија, од Ташмаруништа Македонец.
Кралицата Викторија - Вики/Викторија популарно име во Македонија, од Мислешево Македонка,
Мартин Лутер - Мартин популарно име во Македонија, од Стенче Македонец,
Сталин - Стојан/Столе популарно име во Македонија,од Врбјани Македонец,
Ајнштајн - Аце популарно име во Македонија,од Рајчица Македонец.
Кристофер Колумбо - Коста популарно име во Македонија, од Лабуништа Македонец,
Волфганг Амадеус Моцарт - Македонец со Австриско Државјаство.
Исак Њутон - Илче популарно име во Македонија, од Злести Македонец,
Лудвинг Ван Бетовен - Љупчо популарно име во Македонија, од Огорче Македонец,
Леонардо Да Винчи - Лазар популарно име во Македонија, од Претеча Македонец,
Франклин Рузвелт - Ристо популарно име во Македонија, од Вевчани Македонец,
Роналд Реган - Рубин популарно име во Македонија, од Дуње Македонец,
Чарлс Дикенс - сеуште не е познато правилното име, ама се верува дека е од Оризари,
Бенџамин Франлин - Бошко популарно име во Македонија,од Калишта Македонец,
Вашингтон Џорџ Буш - Џоко популарно име во Македонија, од Дрслајца Македонец,
Џингис Кан - Џоко популарно име во Македонија,од Дрсјаца Македонец,
Себастијан Бах - Стефан популарно име во Македонија, од Трново Македонец,
Галилео Галилеј - Ѓорѓи популарно име во Македонија, од Вапила Македонец,
Јури Гагарин - Јоне популарно име во Македонија,од Кривогаштани Македонец,
Едгар Алан По - Емил популарно име во Македонија,од Субо Грло Македонец,
Пјотр Илич Чајковски - Петар популарно име во Македонија, од Арабиново Македонец.
Елвис Присли - Елвис од Џепчиште, се важит Македонско државјаство имал.
Кралот Артур - знам дека од Македонија, ама власта ги држит во тајност фактите, Македонец,
Микеланџело - Марин популарно име во Македонија, Љубаништа Македонец,
Никола Тесла - Никола популарно име во Македонија, од Врапчиште Македонец,
Данте Алигери - Даниел популарно име во Македонија,од Ново Село Македонец,
Ото Ван Бизмарк - Оливер популарно име во Македонија,од Слатино Македонец,
Да живее Македонија ида се донеси петиција на сите овие споменици да им се направат.
Си се изнасмеав кајги со тебе.Драга ма немој не ми замерври најубо е да си будала најлесно ке си врвиш, знај дека те сакам и дека засекогаш ќе ти сум лојален. Те Сакам Кајги од проста причина шо можам да си се изнасмеам.
М-1.