Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
П

Пепси_

Гостин
:pos:

naj aktivni temi na forumot se kade za nova godina,kade za prvi maj,kaj se padna parata,kaj ce odime na skijanje.....

a diskusijata e svedena na ........

dosaden i mrzliv narod sme....:sneaky:

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
драга, победата на Милан ми дојде одлично пред Бадник, нек се угоде.

Инаку среќен ви празник на сите.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.149
Поени од реакции
25.763
Епа денес е денот. Мене и на овој што го носам на аватар.
Една од ретките песни која го усреќувала
Што се тиче мене сеуште не е доволно и после ова време
и она шо ме дига од комда

Бонус

И нешто против болова, нешто за воздигнување и носење во еденските градини

Децо, no need to run, and hide...

Да сте ми здрави и живи

D

Daedalus

Гостин
Прв пат во животот бев хипокрит и отидов контра моите ставови.
За прв пат јас ги правам и мислам работите кои ми беа патетични, глупави и неразбирливи.
Заклучив дека луѓето се менуваат, со сигурност. Волците стануваат овци и обратно. :)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
како до сега не сум ти кажал,дека и јас едно време сум бил Коледар,
е ама тогаш Маршалот беше млад дечко од 67 години,а ние со црвени марами за 1 мај.
Зборот беше за Коледе,си одевме во наше маало,си ги знаевме границите на маалата,
не влегувавме во другите маала оти таму може да си останеш со празно торбиче и со некоја змучка на главата. Имаше ли рекет тогаш од маалските фраери,ние си знаеме.

2

~2A

Гостин
Пробав пилешки нарезок и душава ми смрди, ниту пасти, ниту доместос или арф не ме чисти извесен период. :sick:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Драги

Денес е Бадник, но ќе зборам за западњачка приказна, за време на Благодарник (Thanksgiving де!). Имено, налетав на на човеков сосема случајно дур барав рецепт за готвење (од сите други инстанци на кои можев да налетам, нели?)

Се работи за типов кој оди под никот Elan Gale на твитер. До минути и секунди во "живо" ја раскажува на твитер неговата анегдота со чудна, себична и лесно вознемирлива жена за време на неговиот лет до одбраната дестинација. Интересно, занимливо и смешно. Но да не раскажувам со мои зборови, еве го преку негови (во слики):

Остатокот од приказната можете да го дочитате овде :D (или да ја почнете од почеток до крај). Дали длабоко во себе чувате некоја "Diane" која од време на време покажува знаци на живот во дадена ситуација? Дали знаете да бидете себични и да гледате повеќе за себе а не толку за другите? Или сте повеќе Elan-people? :P Како вие би реагирале во ваква ситуација, без разлика на кој крај се наоѓате? Како македонецот во вас, море балканецот, ќе постапи во ваков случај? :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
Д.
Се сетив на Тоше Проески ....

Таква људина од човек мајка еднаш раѓа никад више .

Остани ми поздравена ја сум од 9 на одмор така да почесто ќе се дружиме . Ај наздравје :D

Z

Zoza

Гостин
Najmnogu mrazam koa ke mi odbijat na povik a pri toa ti rekle da vrtis posle...a use pa nema ni sms da ti objasnat so e rabotava :mad:

M

Muranyi

Гостин
Драга,

Денот по утрото се познава но јас го заебав утрото правејќи ескиважа во последен момент зашто се повикав на - "крајот го краси делото"...и го спасив денот.

Не велам дека требаше да чекаме да дојде прилика каква што е денов за да се помириме и опростиме еден на друг, но подобро е вака отколку никако. Впрочем, најдобро е. И можеби во тоа е и убавината на ваквите празници.

Не ми се падна паричката, но денов ќе го паметам по тоа што бев посебно почестен и поласкан да добијам покана за другарување со еден посебно почитуван форумџија од моја страна, пред се како интелектуална величина и префинета смисла за поентирање на своето преку цинизмот и тролањето. И мило ми е поради тоа, навистина. А денов ќе го паметам најмногу по тоа што, денес конечно го добив првиот лајк од Сунѓерот Боб, што ми претставува уште поголемо задоволоство:) No hard feelings dude, али Боб си е Боб:D

Најважно од се е што апсолвирав две мудрости, колку и да звучат клише:

1. Патот до Пеколот е поплочен со најдобри намери,

2. Простувањето е единствен начин да ја надминеш болката.

Добро е, ќе биде уште подобро, секако.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Драга

Христос се роди !

За многу години Македонци, да сте ми живи и здрави, и да си го славиме празников уште многу години !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom