Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
S

Stef Bachatero

Гостин
Се чувстувам најдобро, мојот тренинг и клиентелата расте.
Се надеваме на повеќе оваа година, 10 ми е целта до март :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Draga bi gi viknala @Hurin i @Anne. kaj mene vo soba zosto ne deka e ladno, naprotiv, ucela sestra mi vo nea i mozes sipanici da vadis (od 365 dena vo godinata, 379 e bolna), tuku tmurna e i plus mi fali filmsko drustvo vo momentov. : - )

I dobro be ebati decistata, stvarno li vi smetaat deca koledari? Ke zaklucuvale stan omg :facepalm: Ona smeta, ova smeta, tie smetaat... da ne ne ve guskale kako mali ili? Samo spartansko vospitanje za vas. Ne mi se veruva kakva nacija sme stanati.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Кајгано, овие атеистиве шо се замараат повеќе за религија него „вернициве-паганисти“ изглеа не љубат греана ракија, расол и грав у воени количини.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Драга,

Мажите се ѓубриња. Штета што сме зависни од нивните полови органи, иначе реално, за ништо друго не вредат. Да ви и**м тоа шовинистите гнасни, да ви и**м. Се враќам на феминизмот. Заеби ти еднакви родови права. Говеда едни. Никогаш нема ни да ни бидите достојни. Ни до глуждовите.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Првиот пат кога го чув настапот ми беше чуден, затоа што сум навикната на Тоше. Навикната на таа насмевка, на тие топли очи кои велат: ВЕ САКАМ СИТЕ.
Но, вечерва, постојано ми е настапов на рипит и сфаќам колку ми е прекрасен. Затоа што не се обидував да го замислам Тоше, туку да го замислам Даниел и веднаш прекрасно звучи. Со емоции, прекрасно.
Не, одбивам да ги споредувам, одбивам да го викам наредниот Тоше, одбивам да велам како Тоше никој не може да ја отпее. Да, како Тоше никој не е, како Тоше никој не може да ги отпее неговите песни. Тоше беше еден и засекогаш ќе биде еден. И наместо да ги рушиме и убиваме сите надежи на луѓето кои се обидуваат да изградат кариера, може да престанеме сите да ги споредуваме со Тоше и да им ставаме товар на грб дека треба да бидат како него. Баш треба да ги поттикнуваме да бидат свои, да остават свој печат. И многу ми е драго што кога ја слушам изведбава во која уживам, не го слушам Тоше, туку го слушам Даниел.
Тоше беше прекрасен човек и сега да беше со нас, ќе беше првиот што ќе го гушнеше Даниел, кој ќе му дадеше топли зборови и по некој совет.
Затоа кога веќе толку го сакате Тоше, обидете се да бидете 1/3 од човекот кој беше тој и поддржете ги луѓето околу вас наместо првите зборови да ви бидат цинизам и иронија. Одвоете време да сакате, да љубите и да се смеете. Наместо цинично да ги отфрлате сите кои нешто се обидуваат да направат, станете и дадете им аплауз, наместо намќоресто да типкате на тастатура.

Многу ми беше убав денов и огнот и моите блиски кои многу ги сакам. И фамилијата и пријателите и сите. Имам љубов во мене за сите нив. Сакам кога имам љубов во мене. Сто пати е поконструктивно отколку набилдана негативна енергија. А се ближи февруари, па да споделам што повеќе љубов додека се уште не сум се повлекла во себе. :)

Ви посакувам повеќе насмевки и пеење и дружење, а помалку лепење етикети на другите и навредување. Гледајте си го својот живот и работите што ги сакате, наместо да ги омаловажувате другите.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Драга,

Изненадена сум од моево тело бе, си фатило некој друг ритам очигледно. Али ок, види колку е саат, јас абер неам за спиење, па и јас ќе се чудам после што се случува.
Али мирно е сега, сега можам нараат да си читкам, што да правам кога ми треба мир, а веројатно и темно. Не сум вампир, без грижа. Сеуште.

Гледам дека сум станала многу рамнодушна на некои ситни нервози предизвикани од луѓево, што секако е добро. Меѓутоа, бидејќи рамнодушноста е ваљда ко меч со две острици, не ни сакам да помислам дека и за добрите работи сум останала рамнодушна и дека ми е гајле. Страв ми е од ова, искрено. Најлошо е кога не чувствуваш ништо, а посебно е тешко да си далеку од некој што би го сменил тоа моментално.

Не памтиме што ни рекле луѓето, но памтиме како сме се почувствувале тогаш.
Вчера татко ми оставил благо во елката. Едвај го најдов, но кога го најдов ... се осетив ко мало детенце, за шест колачиња бе, за шест. :D
Колачињата одма отидоа, но тој гест ќе го памтам.

Тој со гласот. Осеќам оти ме разбира и го знае начинот да зборува со мене. Што е тешка работа, не е едноставно тоа. Единствен што умее и му успева од рака да ме смири е гореспоменатиот, но тој ме познава цел живот, имал време да го усовршува тоа.
Овој Кајги, овој ваљда има природна дарба за тоа. Знаеш колку е добро чувството кога си нервозен или во дилема, некој да те смири, да ги каже сите тие потребни работи за тоа? И да биде искрен за тоа. Да го почувствуваш вистински онака, секој збор?
Па, ми недостига. Физички. Ментално, иам 6-7 реда кои ми се во нотес пикнати, си ги препрочитувам кога ќе ми здосади ЕМУ.

Ах, долг пост излезе.
Го пишав ова ко да ми е гајле. Не ми е. (y)

P

PewDiePie

Гостин
Врага.........

Како да не ти се одвратни бре тоа циганите,ѕвонат и на христијански и на муслимански празници,незнаат ни да испеат ко што треба,и кај си излегол да им дадеш нешто уште пребираат и допираат со тоа ГАДНИТЕ прсти,и уште пари бараат.
Мрш таму племе неблагодарно,смрдливо.

Едино позитивно е што се поретки од порано а повеќе наши дечиња има.

П.С. Во ред е тата терези под мене,не мудрувајте.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.548
^
Ocigledno postot ne bese namenet za tebe, no Izgleda sam se pronajde vo napisanovo

Sto vi smetaat koledarite...? Covek ke pomisli deka sekoe sabajle vi dosagaat na vrata. Ebavi neiziveanite stvorenja, ko vie da ne ste odele kako pomali na vrati cekajki nekoj da vi dade bonboni, ovosje ili pari. Greota e na dete vrata da ne mu otvoris,da mi dades nesto, da im gi vidis licata dodeka im stavas slatko vo torbite.
Kamo sreka kaj mene vo Cair da dojdea decinja so torbite, pa da mi zapeea nekoja pesna, straden sum takvo nesto da osetam : (. A vie seljacite ne otvarate vrati, gasete zvoncinja, samo da ne vi go poremetuvaat vasiot son.

Sramota, na vaseto dete taka da mu napravat, pa da videte kako e...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom