Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Драга,
резултативе од последниот предмет ми се чини дека ги чекам доoooста долгооо. Да видиме каков ќе биде резултатот, дали натпреварот Anne. - Професорите ќе заврши со 31:0, или ќе примам гол у 90та...
Денов иначе доста напорен, ваљда до луѓето е.

п.с. си земав карта! Here I comeeee!!! :dance:

едит: не ти ставив песна :( wоша ја.

Flikson

Провинцијалец
Член од
27 декември 2012
Мислења
916
Поени од реакции
2.563
Магистер а работи како келнер!
Ах, мојата чудесна земја...

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Неделава турбо ми беше, викендов уште потурбо ќе ми биде. Го положив и официјално последниот испит, избрав наслов за дипломска, уште со документи да средам и имам зелено светло да почнам со пишување :).
Кога сме кај зеленото светло, се уште го чекам на еден семафор али никако да упали. Жолтоно ми се чини трае цела вечност:cautious:. Ако продолжи да трепка во истата боја, ќе го исклучам јас семафорот и ќе баталам.
Друго, последнава рата од стипендијата како очи во глава ја чувам, ја тинтрам. Чекам нешто што тотално ќе ми го помати умот за да ја истрошам. Не дека немало работи до сеа ама пак, се стискам ко Евреин:icon_lol:.
Малку неповрзани ми се муабетиве али добро, се тешам со тоа дека се понашам како еден типичен Италијанец:X3:.

п.с. само јас не осеќам потреба изгледа да го коментирам времево, чудно ми е дури :icon_lol:, ама битно молњата што ја фатив е лепотица:pipi:.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
kajgi pak vecerva ke ti dosagam pak sum 3 smena na rabota znaci deka pak cela vecer zaedno ke si ja pomineme ako ne naleta nekoj/a
ajde bidi mi pozdravena

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Си разговарале овошјата и секое од нив кажало на што личи: Ананасот кажал дека личи на чадорче со својата кора, лимонот кажал дека како што е елипсоиден личел на рагби топка, лубеницата се пофалила дека со нејзината форма личела навистина како топка. Кога дошло на ред бананата, таа кажала: Ај да смениме тема? :D
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Леле прснав од смеење :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Вака драга кајгана одмна се немам смеено :ROFLMAO: Иначе фала на прашење добри сме еве работиме :pos:

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Ова ќе биди досадна и долга вечер.
Имам вишок на енергија а немам шо да прам..
Спиење, амин.
Можда ќе ја изгледам последната епизода од револушн..

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Заебана работа бил животов.....

A

AnFem

Гостин
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
однеси ме на Занте сега и во овој миг :mad:

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Драга...

Не знам кој е во поголем ПМС... Времево или јас? :unsure: :D
Се се врти, се се менува, јас иста останувам. Е*ате белјата (n)

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
http://www.youtube.com/watch?v=BvELgw_SgKg
Само оние кои се дават во спомените плачат. Да секогаш кога ќе се присетиме на некој тажен спомен, започнуваат горките солзи да се леат по нашето лице. Солзи кои болат, солзи кои ја разоруваат нашата душа. Тоа се солзи создадени од нашите тажни спомени. Прочитав во книга. Плачењето е грешка, слабост. Па зошто плачам? Во кои спомени се давам? Плачам за спомени што ги имам длабоко во себе. Кога се присетувам на нив јас сум како робот. Сите случувања околу мене застануваат во истиот момент како да запрело времето. Како светот некое време да бил мој. Некогаш слушам збор или гледам лице. И имам чудни тажни чуства во себе си. Како тоа лице или тој збор да ме одведоа на друго место. Место како да гледам некој си филм. Нешто што создава немир во мене. Тоа создава ѕид голем ѕид во мојата душа и ќе кружи наоколу во како во некој друг свет. Повторно некоја друга приказна ќе биде откриена и тоа ме плаши, ме ја разорува мојата душа,срце. Се плашам да ги отворам портите на спомените.Се плашам што ли ќе најдам зад портите, на другата страна. Вистинското минато на човекот секогаш ќе постои, длабоко во нас ќе го носиме секогаш како некоја сенка приврзана за нас и ќе сакаме да се вратат некои нешта. Спомените не се убиваат секогаш. Не се ни кријат. Не можеш само да ги заборавиш бидејќи тие се длабоко во тебе. Но како да заборавиме нешто што што сме го доживеале? нешто што толку многу ни значи а толку силно,потсвесно посакуваме да станат повторно реалност. Со спомените се чуствуваме, како празни,како клов некој со две лица, забораваме кои сме, што сме. Како да живееме во лаги, како да не сме тоа што мислиме дека сме. Живееме и мислиме дека знаеме кои сме додека однеднаш обичен клуч не ја отвори врататана на некој си спомен. Каде што како сончев зрак наутро не враќа назад во минатото, не враќа да се потсетиме. А тоа толку не боли длабоко во себе и посакуваме никогаш да не се вратевме на старите спомени. Само кога ќе знаеш која си бил, ќе знаеш и кој си. Можно е некој да биде поинаков со спомени? Можно е да си поинаков од оној кој мислиш дека си? Можно ли е да живееш со спомени а да не се промениш? Спомените се како историја. Ја пишуваат победниците. Кои спомени беа победници во мојот живот? Кој ми го напишал животот?
Само знам никогаш не можат спомените да се преточат во зборови, бидејќи најтажните спомени не се преточуваат во зборови.

Тоа е тоа одам да спијам.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Probuvajki da se zastitam, zaboraviv na toa sto znaci da si sliboden. Ko nekoj da mi gi isece korenjata sto mi bea isprepleteni so najbliskite.
Ja zema najgolemata artilerija i me srusi. Duhovno.
I od togas se tepam za da preziveam. Se ubiv tepajki se. Site me napadnaa i site probaa da mi isecat uste nekoe korence, ako mozat.
Nemase nieden na koj moze da mu se veruva. A i nema ni da ima. Takov e mojot zivot.
Ali eve, soncevo mi gi obnovuva korenjata sekoj den. Rastat se podolgi i podolgi i podlaboki i podlaboki, isprepleteni se so malkumina ali cvrsti. Kako sto pominuvaat denovite, rastam se pogolema i pocvrsta, tolku silna sto nema da moze nikoj da me porazi. Moite korenja se mojata sila.
I vaka u 5 saat sabajle si lezam i si placam.
Stvarno, doktori i naucnici i gradeznici i advokati i politicari, site. Site ve mrazam.
Mi ja unistivte slobodata, mi ja unistivte ubavinata na zivotot sto sakam da ja pocuvstvuvam i cistiot vozduh na izgrejsonce sto sakam da go vdisam. Mi go unistivte cuvstvoto na zemja megju prstite, mi go unistivte zivotot davajki mi do znaenje deka mozam da ubijam nerodeno dete, mi go unistivte stavajki me tuka na ovoj dusek nikakov, megju cigli kako vo kutija, mi go ispravte mozokot, tvrdejki deka kukjata e podobar izbor.
Sakam da me snema od ovde, da se razbudam tamu kaj sto ima svetulki navecer, kaj sto ke go pocustvuvam zivotot, ne opirajki se na smrtta, ne plasejki se od nea.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom