Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Д.
главата ми прска еј, како бомба да имам.
цел ден во очите сум отечен и со подочници.......за спиење бе брат. во 5 легнав, а во 10 ме разбудија обврските.
дома се прибрав во 17.30 и ај реков да не легнувам (а телово не можев да го контролирам) многу глуп термин за преспивање :tapp: и сеа еве место да си легнам, ја седнав на компјутер. беља работа.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
This is the end
Beautiful friend
This is the end
My only friend, the end

Of our elaborate plans, the end
Of everything that stands, the end
No safety or surprise, the end
I'll never look into your eyes...again

Can you picture what will be
So limitless and free
Desperately in need...of some...stranger's hand
In a...desperate land
Да ме прашаат кој ти е омилен поет, со чиста совест викам Морисон. Не може секој да ти го опее животот во неколку стихови. А оваа богами деновиве, копи пејст на мојов.

S

StormRage

Гостин
Онака, малку подобар од стандардните сиви денови, освен што имав ужасен мамурлак сабајлето, па се рокав 3 саати до скопје. Работа преку глава, да куцаш 3 саати скрипта да ти кради слики од една страна (пошо те мрзи да спушташ 300 и нешо слики една по една) за да ги ставиш на друга.
Се замислив нешто за во иднина, што би правел, некако си поставив цел, некаква :) дури и поканив некои луѓе :)

ако има иднина...

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Sakam cel den da e kako sega vo momentov... vo 5:45 bez lugje, kade site spijat.... Sonceto ushte neizlezeno od istok.... Cel den Skopje da e prazno, bez avtomobili, lazni fejk faci.... aj da ne go tupam.

..

N

NikolaMKD91

Гостин
Кајганче добро утро, одамна не сме се читнале. Денеска ептен сум ранобудник :D Идам да полагам електорнски тестови за возачка. Држи ми среќа драга па кога ќе се вратам ќе ти се пофалам или пожалам што сум направил, да не зборам ништо пред рака - како што викаат старите прво рипни па кажи оп. ;)

N

NikolaMKD91

Гостин
Кајги значи немам коментар :mad::mad::mad::mad: ... пред малце се вратив од испитниот центар ! Абе не се нормални :mad: ...заради нивна техничка грешка може да не ми биде признаен испитот и повторно да полагам одново. Така мислат они парите на дрво растат, курот ќе си играат со мене по 100 пати ќе полагам иако целиот тест беше прелесен и за 10 минути го решив.

Отидов сабајле меѓу првите во испитниот центар позади рекорд, застанав во редицата. Не прозиваа сите еден по еден, со име и презиме. Прво ни правеа претрес со детектор за метал ко криминалци да сме . Па ми дадоа лозинка и корисничко име и ме седнаа на компјутер да полагам. Арно ама, компјутерот на кој ме седнаа нејќеше да ми го отвори профилот иако неколку пати се обидував. Дојде еден од тестаторите и ми рече дека ќе морам писмено да полагам бидејќи компјутерот не им бил во ред. Се согласив, нема проблем. Ми ги дадоа истите прашања испринтани на листови, почнав да ги решавам премногу лесни беа. Сите до едно точно ги решив. Но, јас наместо да го пречкртам точниот одговор, јас го штиклирав. Што е многу нормално и логично, точен одговор секогаш се штиклира, а грешен се пречкртува. На крај ми рекоа дека несмеело да се штиклира, туку исклучиво да се шкртне точниот одговор и поради тоа може тестот да не ми биде признаен, а дали ќе ми биде признаен ќе се знаело утре после 12 со резултатите.

Абе дали се нормални ?!?!?! :mad::mad::mad: заради нивен технички пропуст - расипан компјутер и необјаснување на писмениот тест имам шанси да паднам иако сите прашања точно ги одговорив, а во случај да ми ги признаат ќе имам 0 негативни.Абе незнаеш како ми иде да им влезам со калаш во испитниот центар како шипото пред 3 години и све да ги потепам до еден. - МАФИЈА !!!

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Кајги, да знаеш колку убаво звучи Zombie од Cranberries на флејта одсвирана.:vozbud:

Еве во комшии некое младо амбициозно дете си дува во флејтата и си свири еден куп добри песни. Ама Зомбито ми е една од најомилените на свет, па за тоа морав да ти се пофалам колку ме израдува кога ја чув со флејтаџиски звук. Мераци кајги, мераци. Да го дознаам кое е детево има да го частам, оти ептен ми го разубави денов денес. :pipi:

Еве ти ја посветувам на тебе, ама оргиналната верзија.;)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Д.
сакам да појдам некаде во планина (како што си бев минатата недела) ама овој пат сам.
да се изнавикам колку што ме држи гласот, да се изнадишам чист воздух и да ги наполман батериите оти скренав.
се гушам, треба под итно да го направам тоа.......

L-A-V

who cares? =)
Член од
2 декември 2008
Мислења
477
Поени од реакции
57
драга кајгана,

и јас мора да ти се исповедам.
едвај чекам да завршат тестовите. премногу дезинформации, премногу плашења, премногу глупости........и јас навистина се плашам ама повеќе за англиски.
прво полагаме македонски и сите некако за него како да запнале, а па мене ич гајле не ми за тоа. единствено е што сакам поубав есеј да напишам, а за друго ич не му ја мислам.
ама англискиот ме мачи бе.

п.с. треба деновиве да појдам и до школо. ги објавиле листите кај ќе се полага, кој со кого е у група и сл.
кој знае со кои копуци сум ставен :facepalm:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Драга,

Ќе ти пишував надолго и нашироко, али сега сфатив дека ме мрзи ... :sleep:
Ај до после, ако ме напушти мрзата.

Битно жива сум де. (y)

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Драга, го читам форумов секој ден, али се осмелив да се најавам, и да ја напишам мојата тага во кратки црти, бидејки знам дека ти, сигурно ќе ме разбереш.

Иако не те знаев многу време, сепак, чувствувам како да те познавам цел мој живот, те чувствувам како брат, те сакам како брат, ми фалиш како брат, иако ретко се гледавме. Дур сега сфатив, дека луѓето се ценат, откако ке заминат. Но тоа е..
31, Мај, се деси она што никогаш не би го замислил. Но сепак, се случи. Замина, не облеа во тага, плач, не остави овде, да не можеме да ги склопиме очите навечер, барем јас, тешко спиев овие ноки, иако не те познавав доволно, а те чувствувам како роден брат. А се прашувам, како ли им е на твоите најблиски, од семејство, роднини, па се до твоите најверни другари. Што ли им направи, ни самиот не можеше да замислиш. Вчера ги видов, сите со надуени очи, како да биле на некој фајт, и добиле тешки нокаути, сите до еден. Од тој ден, веќе ништо не е исто. А имаше само неполни 20 години. Животот беше пред тебе, а сега, тој е зад тебе.
Дур ова го пишувам, солзите ми се наполнија со солзи, и морам да престанам.
Незнам кога ова ќе престане, но мислам дека ќе трае. Кога ќе застанам да се потсетувам, ќе налета некоај слика пред мене, ќе налетам на некој статус на социјалните мрежи, посветен на тебе. Ќе налетам на некоја слика, од твојата младост, па се до твојот последен ден. Многу слики со тебе, но беше добро дете.
Ти не го заслужи ова.
Мислам, дека е доволно, бидејки, сум многу емоционално слаб, на вакви ??....

Се извинувам, можеби не е за овде, но некаде морав.
31.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Nadvor vrne.... e ako de koj kur na kurof pa ako vrne....

Ke rokam rapovini do sabajle do daska i ke slusa celo maalo !

My middle name must be Fuck You
Cause every time I walk by
niggaz be like, "F-U-UCCCK YOUUUUU!"

B

Blade Torch

Гостин
Да да да , најмили дечиња мои , и ти кајганице итра.
Не има нас , група оставени , а безглаво заљубени лица . Кои би дале се да сме заедно со саканите наши , но нивните планови не се совпаѓаат со нашите.
Тешко е да се живее со вакво минато , да чувствуваш како да си обесправен . Но човековата слобода и избор не смее никој да ги негира и обезвреднува. Така да , животот оди понатаму , а останува скршеното срце да го најде патот кон неговото ослободување од страшната болка

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Оу не повторно ...

Ouch I have lost myself again
Lost myself and I am nowhere to be found,
Yeah I think that I might break