Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
К

Кики.

Гостин
Драга,
ПСИХИЧКИОТ одмор што ти го зборев...
Епа, не добив психички одмор, туку замор, плус зезање на моја сметка.
I just hate them. :cautious: Now more than ever.
I also hate the guy with the rose...
И потсети ме друг пат да не одам на психички одмор кај што 90% од луѓето ги знам и кај што останатите 10% ги дополнуваат луѓе кои не сум ги видела 2 месеци, а ги знам цел живот.
Толку од мене, поздрав.
Еве ти песна, спотот е добар, не дека песната е нешто посебно, ама дефинитивно има многу добар избор на зборови.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Добив две опомени во три часа........хигиена на ниво - што би рекол Жика.
бувнете ми уште некоја пријава, нема да ме замолчите. Ова е форум. Нормално е да се има различни мислења. Што ќе правевме ако имавме заедничко мислење?
Ќе беше едноумие, што би рекле новинарите на една телевизија која веќе не постои.
Добра ноќ Кајги. И остани кул како што беше порано :)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Зар и тебе драга те расипаа... Ах што ти прави демократија... :(
Како и да е К, јас не шетам многу ,ама кога шетам знам во три дена да ја прошетам источна Македонија. Релација Скопје - Русиново - Берово - Струмица - Стар Дојран - Неготино - Скопје. И знаеш што - имаме прекрасна земја...

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Кајги
Вчера требаше да ти пишам ама ја затвориле темата привремено да ти кажам дека немам сон и по цела ноќ како вампир се шетам низ собите. Нешто тешко ми е овие денови изгледа таков е периодот а можеби и премногу се грижам за некои работи. Поздравче ти да ми бидеш добра, насмеана и весела како секогаш. :)

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Те глеам сабајлево затворена(а таман сакав да ти пишам како си поминав периодов и што све ми се исподеси)и ми се стужи онака.Арно ама одма ургирав кај Дарки и еве пак пишувам на твоиве жолти страници:rolleyes: .
Што убаво ми дојде шетањево Кајганче, мераци :) Како и членкава твоја погоре, и јас ја шетав источна Македонија али на подолг временски период. И повторно запознав многу интересни луѓе, и повторно си заредив прекрасни спомени и повторно си поминав одлично, ма и повеќе од одлично!
Струмица особено ме воодушеви, народот, позитивната атмосфера, мх мх :).
Уживам во животот и можностите кои ми се нудат.Имам време за себе, но и за дружба со фамилијата, пријателите и долгите муабети уз кафе/пиво ју чуз.
И уште нешто, многу ми недостига Кате, ама онака ептен сакам да ја видам, макар и да седиме на клупа со кафе од автомат и цигарче во рака. Уште таа средба ми фали за да биде периодов совршен :).
И така.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
DSCN6346.JPG

Ова беше одамна...

ама не и сега :)

B

BrunoFresh

Гостин
Драга,

додека јас размислувам за нејзе и неправдите кои ги нанесе на моето срце,таа минува. Ладнокрвно ја убива секоја надеж, секоја молња љубов, што се раѓа од темнината,од распорената светлина, која во себе ја содржи исконската љубов. Претпоставувам, би кажале: "Па нели само еднаш се љуби?"
Еднаш вистински се љуби, да.
Но, кога ја губиш првата љубов, трагаш по нова, го бараш истото чувство, но не го наоѓаш, затоа што тој еднаш се раѓа и никогаш повеќе, затоа што еднаш се љуби, а сето останато што доаѓа понатаму во форма на љубов е само бледа копија на првото, вистинско, би го нарекол исконско чувство на опиеност, екстаза, транс.Тоа е љубов.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Многу голема неинформираност владее кај народов. Во просек едно прашање се прашува на 10 различни теми и по 10 пати се одговара ама јок бе, тапа. Кајне прогрес. Уште ти немаш прашано каде ќе има шпанско годинава. Ќе прашаш?
Се разболев на 40 степена (аплауз). И она фервекс не да немало врска, златен зелен чај одма ме крена на нозе. Ајде гуднајт и да не видам више цитирања тука и расправии ко на тезга на пазар.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Кајгано, направивме мини собирче со Кајганџииве, поточно со рокериве :)
Од два часа и неколку минути дружба, час и половина замина во бендови, музика.
Закон народ во живо, ги тргнавме за момент оние виртуелните маски. Но времето како и секогаш не брка сите некаде, мораше некогаш и тоа чудо да заврши.
Моментално слушам песна од Goodspeed You! Black Emperor, на рипит е околу два часа, и ми кажува истата зборови кои ги пренесувам во вордов. То е то накратко.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,

Завршив со контроливе, осма по ред и се е како што треба, среќен сум. Малку живнав деновиве, ми се тргаат полека облаците од песимизам.
:)

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Драга,
немој да мислиш дека сум те заборавила, иако не пишувам те читам редовно не ми се секирај. Кај мене таа па таа, од септември ќе ја дувнам некаде настрана на недела дена, факултетот тапа се борам со материјалот секој ден само за да не ставам квадрат на еден предмет.
Еве ти едно песниче многу напнато делуваш сабајлево. :icon_lol:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
пак ќе го заебам испитот, немам војла за факс повеќе, преку се ми е скурчено
месецов 2ца мој познаници изгубија екстремитет, суров свет кајги, понекогаш сум среќен барем шо сум комплетен

посакувам да сум овде без разлика на која страна

A

AnFem

Гостин
Не ми се верува дека дојде денов да го кажам ова.

Т’га за југ!
Сакам да се шетам во пеколниот Велес. Сакам повторно да го осетам неговото сивило, сакам да го осетам простотилакот кај луѓето во него (тука ме удри културен шок, овие овде ни тон не повишуваат кога зборуваат), да го чујам велешкиот говор како „леале абе!“ или „ауф!“. Ама ако, какви-такви топли си се и си ги сакам. Сакам Дојранот да си го видам, па да фатам накај Черното море, па Јадранско...

Ех...

M

Moon Child

Гостин
Драга, тотално се заразив со Тјудорс, би ги изгледала во еден здив :love:

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Драга,

Хигиеничарките кај мене на работа се вистински феномен...
На прв поглед припрости, со трето одделение, наивни...А, во нив има толку сељачка лукавост и отраканост, што цела компанија што сме, за пет пари да можат ќе не продадат - без разлика што сите имаме факултети завршено, магистерски и сл...
Колку за илустрација...Те гледа разговараш со некој - или од надвор некој дојден или од колегите сеедно и тогаш во дел од секунда се нацртува во непосредно близина на твоето биро и брише прашина со крпата...Нема да се тргне све дури не го ислуша целиот муабет или ако е некој дојден од страна, таа мора да го измери од глава до пети, гледајќи го попреку...Во зависност од ситуација, точно знае каде да го пренесе тоа што го видела или чула...
Точно знаат во кој дел од компанијата не фаќаат камерите и попладне кога од претпоставените и управата нема никој ќе се заковаат тука со кафе пред нив и ќе се мрднат од седење, муабетење и одмарање...Не ретко излагаат и надвор во паркот и се забораваат...Толкава пауза немам видено некој да прави, при тоа да не е опоменат...
Трето...Меѓу себе се во роднинска врска, а единствената што не им "одговараше" во друштвото - ја клеветеа Бог знае каде све не и оваа во рекордно време ја избркаа од работа...
Абе вакво хигиеничарско лоби, немам видено у живот...!
За моето работно место све ми знаат...Кој ден која смена сум, кога ќе идам на одмор, колку ќе седам, што доручкувам, со кого зборам на телефон - што зборам, со кој од колегите си имам муабет - КАКОВ МУАБАЕТ се разбира...И за тоа кој во колку пристигнува на работа - имаат цели извештаи, кој е редовен, кој доцни, колку доцни...
Многу вакви имам сретнато во животот и без разлика кои се, што се или од каде се - АБЕ МИ СЕ ПОВРАЌА ОД НИВ!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom