Малку сум си напиено. И шо..? Се осеќам ко пубертетлија кој едвај чека сабота за да се начука. Аха, а средата - се слуша у позадина...?
Добра варијанта: , Ама те сакам...
Лоша варијанта: Те сакам, ама...
Оти деновиве ме утепаа со брак и женачка затоа:
Koga }e mu go analizira{ potekloto, ispa|a deka brakot ne e ni{to drugo osven zdru`uvawe na gra|ani zaradi ostvaruvawe zaedni~ki interes. Verojatno vo nekoja faza od praistorijata ma`jakot i `enkata na homosapiensot se dogovorile deka im e pobezbedno zaedno otkolku sam-po-sam: toj }e ja brani od sabjastiot tigar, taa }e mu gotvi manxa od mamutska kolenica, a zaemno }e si se razveseluvaat gu{nati pod krzno od oposum. Em biznis, em ple`r!
- So premin od politeisti~ko vo monoteisti~ko op{testvo vakviot odnos prerasnuva vo mena`-a-troa, pa pod krznoto od oposum se vgnezduva po eden {aman, pop, rabin, oxa ili tibetski lama, koj{to ka`uval {to smee i {to ne smee. Daklem, Adam smee da se zadovoluva so Eva, ama Eva ne smee da se samozadovoluva so jabolko.
- Po likvidiraweto na mamutite i ideolo{kiot raskin so dinosaurusite, oposumskiot monoteizam preminuva kon svojata naredna faza: falsifikuvawe na praistorijata. Demek, svetov e star samo 5.000 godini i po bo`ja odluka predviden isklu~ivo za bra~na monogamija, pa ko druk~ije ka`e - ima da zapoma`e!
- No, ko {to sekoja zmija si ima svoj mungos, taka i sekoja dogma naebuva od svoja nauka. Pa taka, so razvojot na naukata (pred se medicinata)
homosapiensite zapo~nuvaat da `iveat bajagi podolgo, te odedna{ siot toj versko-bra~en koncept se doveduva pod znak pra{alnik.
Mislam, okej e ti da `ivee{ so nekoj anti~ki faraon ili srednovekovna princeza dodeka smrtta ne ve razdeli vo ~etirieset i pettata godina, ama aj probaj da `ivee{ so nekoj penzioniran zastavnik na koj{to na sedumdeset godini mu otka`uva be{ikata, a ima namera da tera do sto i edna?
Туку заеби патетики сеа, сакам да споделам сликчиња со тебе.
За да се угоде амбиентот прво Јуб Туб, а после секси пикчрс, еве држ :
Ова е Струга некаде 1900-тата...
Ова па е Охрида и препознатливото перење некаде 1962-та...
Велес негде 1863...
Велес аген али со се градскиот часовник овој пат...
Галичник ки знае кога...
Гостивар после1914 сосе носиите...
Ова ти е старо македонската овчарска игра Бишка од која потекнува хокејот
Спази ја тетовчанката у 1910. Е не..
А Свети Наум септември 1863...
И Канео истата 1863...
Битољи или Битола, една е
Септември 1863..
Кичевчани незнам дали има на форумов, али еве го Кичево после 1900-та..
Ова па ти е бејби како се вика тоа врачарка, јасновидка, магесница што да е, од селото Растец.Си држи рог од елен или срна. А уствари може и да е најобична бабичка. Не се знае...
И гратис цурава...
Завршувам со едно Влавче. Питу Гули енд компани ...
А Питу викаше: " Со песна другари...! "
Да не му кршиме атер на човекот, затоа завршувам со песна и тоа моите омилени...