Mark Renton
I live by the tune, I die by the book
- Член од
- 12 ноември 2009
- Мислења
- 5.373
- Поени од реакции
- 4.904
Self note: Еби се и ти и твоите предвремени заклучоци. Ти и твоите глупави ставови. Ебате клошарот.
Лајкот е nice touch...that awkward moment koga kurot ne mozhe da ti stane.
Опасно, одлично Исто и кај мене периодов.К,
Доаѓа период во животот кога сфаќаш дека всушност си сама на овој свет. Сама се раѓаш, сама растеш, сама се вљубуваш, сама се лутиш, сама уживаш во вкусови на храна, сама уживаш во музика, сама доживуваш оргазам, сама се разболуваш, сама се лечиш, сама плачеш, сама се смееш, сама умираш.... Сите луѓе кои на случаен или не случаен начин се нашле во твојот живот само ти помагаат во сите наброени работи, но ти како единка сама ги искусуваш нештата. Се трудиш преку целиот свој живот да научиш да живееш со нив, да ги направиш горди, да им покажеш добрина, да не ги навредиш, да ги насмеваш, да ги љубиш, да им бидеш „психијатар“ и рамо за плачење, да им бидеш добар другар и пријател, да им бидеш колешка, љубовница, мајка, сестра, ќерка ... И во сето тоа трудење се обидуваш, не, се учиш како да бидеш свој, како не менувајќи го својот карактер, да ги постигнеш сите тие работи и да ги направиш сите среќни... Многу пати не успеваш во тоа, зошто секој е среќен на свој начин, секој чувствува среќа сам.
Помина пола година (од кога си ја дадов новогодишната резолуција) и во овие 6 месеци ми се случија такви трагедии и страдања што на никој не му ги посакувам. Некој ќе каже дека е карма, но и пред да те повредам, срц, несреќите беа тука, чувството на немоќ беше тука, чувството дека не вредам беше тука, чувството дека залудно го трошам кислородот на оваа земја беше тука. Можеби тоа е објаснувањето за моите постапки во изминатите месеци, сакав да се почуствувам дека живеам, а не дека егзистирам. Неможеш сите да ги направиш среќни, (како што ми кажа нашиот пријател Хептаграм XI ) можеш само сам да се направиш среќен. И кога сам ќе се направиш среќен ќе заклучиш дека твоето однесување не е веќе хедонистичко, егоистично, суетно и монструмско, како што било претходно. На тој начин и другите што се околу тебе ќе може да уживаат во твојата среќа. Затоа ми треба нова полу-новогодишна резолуција, во која главна цел ми е да се научам да бидам човек. Затоа прости ми за моето несовесно и егоистичко однесување, но тоа е само заради фактот што мислев дека ми треба некој друг за да ми покаже како се живее, а не самата јас.
Е такви ти се денешните девојки, да не кажам девојчиња, а ќе кажам.Кајганче!
Значи, мислам дека само ја се зачудив од ситуацијата вечерва што се деси.Седиме, се зезаме, смееме со друштвово.Девојчево што служеше завршува порано со смена и искача надвор облечена во екстра минијатурно парче облека уз високи потпетици со намера да оди во парадизо.Ало, девојче!15 години имаш што се замислуваш?! Најтрагичното беше што, татко и со кола ќе ја носел до парадизо кај што ја чекале другарките.Леле Кајганче да бев јас на негово место шамарите ќе играа и ќе ја натерав да се облече ко часна сестра за казна.. Не сакав да погледнам што се дешава со младинава до сега, но ова соочување стварно ме извади од кожа и сфатив зошто уствари не сум сакала.
Во едно нешто сум сигурна.. нема ни под разно да дозволам сестра ми да биде една од нив, бар не додека не ги наполни соодветните години.