Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
И кога животот ќе ти пројури како молња во лошо време, ти сети се дека вредело и смењето и плакањето ... Кога ти се чини дека се е лошо , и дека нема враќање, ниту среќа, сети се дека некому му е грижа за тебе и дека Бог има свои планови... И сети се дека има смисла и тогаш кога ја нема... И дека има надеж и тогаш кога ќе исчезне... Твојот живот не е залудна битка, секој момент е вреден... Сети се, животот е само еден...

ДА, ЕДНАШ СЕ ЖИВЕЕ!

П.с До кога бе ќе ги толерираме дегените шо дилаат слики од светци по фејсбук (за мочан лајк) ко тефтерче од Касандра? Инстант поезија и инстант консументи на истата. Ср*ње!

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Драга,
Тоа претчуството шо го имав, испадна да е едно големо изненадување! Пријатно, замисли. Не знам како ми е сега и што сакам и што мислам итн. Во секој случај, добро што се случи. Во иднина полесно ќе биде да се одлучува за тоа, кога веќе бидна првиот чекор. Којзнае... можеби ќе ме стрефи невидена среќа... којзнае...:oops:
Иначе, еве скапувам на работа и пречекувам и испраќам луѓе што одат на плажа. Ама добро е... сите ми ветија дека ќе се фрлат во вода еднаш за мене. Ако се собере тоа, денес ќе се скапам од капење!:icon_lol:
Друго... виде ли вчера само јас ја погодив Чешка x-1? Кога не ме слушаат луѓето, јас ли сум им крива?:cool:
Ај доста ти пишам, одам да мијам чаши. Тоа деновиве навистина ептен ме радува. Шлапкање во ладна водааа, оу јеее.:vozbud:

Песна рече сакаш? Добро...
Нема повеќе вакви песни, мамата...

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Ако ти значам јави се на фиксен, јави се на фиксен. Ако ти требам барај ме фиксеееееен.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
kajgi ke prestanam li nekad da se glupiram
ni jas nezznam.....

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Дк,
Многу сум нервозен па еве да си кажам шо ми лежи на душа.

Значи како ме нервира кога некој ќе ми се прави експерт во нешто што и тој самиот нема врска што е! Се работи за овој македонски феномен "експерти" за се ! Незнам зошто така ама едноставно некои луѓе сосила се прават глупави со тоа што мислат дека знаат се. Ехх, кога ли ќе разберат дека не се во право. Прв пат во животот гледа фудбал - оп експерт за фудбал ми кажува 300 небитни работи и шо не ти знам.
До кога вака бе ?!

Ај чао !

К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,

Притисокот ме вози овие два дена и ми смета, а имам задачи за вежбање, ме удара у тил а ја кренам главата точно у мал мозок...
Ми текна на сцената од Сенки, кога разговараа Менка и Лазар во куќичката покрај пругата, кога Менка му зборува на Лазар:
-Приквечер имаше светулки, триесет, четириесет светулки како соѕвездија трепкаат и летаат. Ти одиш и влегуваш меѓу соѕвездија. Влезен меѓу соѕвездија тие околу тебе, под тебе, над тебе. Се движиш ти, се движат и тие...
:(

К

Кики.

Гостин
Драга,
има нешто во старите македонски филмови, што прави да не може да се споредат со ниеден друг филм. :)
И покрај сите нервози викендов, се помина ок. :)
Поздрав, Драга. :)
Еве ти една: - Денови на искушение... :)

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Посакувам да немам никаква емоција, никакво чуство.Посакувам да не давам значење на глупи банални работи кои ми се случуваат, посакувам да не сакам, посакувам да не се грижам, да не се секирам, да бидам индифирентна кон секаква емоција.Сакам да бидам како робот, работите да ги извршувам механички, без една трошка емоција.Ама многу сакам нели..?

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Кајги,
На моменти се ме нервира, на моменти се ми е убаво, не знам и јас што сакам. Кога си имам се, не знам што барам уште, мислам немам баш се, ми треба некоја работа, зашто вака залудно го трошам времето, морам и јас да бидам нешто од корист. Сакам да одам на шопинг да се изнакупам се:pos: си имам некоја заштеда, ама не ми се троши, затоа најдобро ќе биде да најдам нешто во поскоро време, цела година залудно отиде.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ми иди да си фатам женска за седум дена, појдам на легачки одмор со решавање крстословки Бла Бла 3 за 50 динари и излежавање на плажа покрај море, и пак да и се се скарам кога ќе си дојдам дома. :cool:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom