Passed down to you...
Петата година ја затеков тука. Заокружен број 5ка. Ко вчера да беше коа барав нешто во врска со комјутер/мобилен. Бог ме питао. Бооо пола деценија, чоече. Некој ќе рече “Кајгана“ е само пролазна ствар. Јас би рекол дека е повеќе од оброк посабајлечки. Има членови со кои утринското кафе иде послатко. Иако собиранките се the real deal.
Ех да коа сме вака кај собиранкиве – според мене еден вид на прозорец кон општеството, да не постоеја можеби немаше да сретнам супер луѓе. Би започнал со оние првичните – (кај Некрофилија во мобилара, 2 x Diamond, 2х Велес Dinamique) кај шо упознав неколцина од денешниве ветерани (и по некој ас). Луѓе као Некро, Тончи, Ада, Crazy in love, Маweчко, Виктор ГГ, Сусаро, Земзи, Скај Дог, Burn84, Вотка, Гижо, Леандра, Псајтисфекшн, Велешанките, (Сатори, Goddes of Chaos, и мистериозната Razorblade – кај е девојчево ептен фали).
За да следи 2рата ера на собири – ерата на Романтизмот. Тука би ги додал Вокерка, Natural-girl, Mac)) Korun, Џену, Reactive, Ханзо – шо не знае да игра билијар, Еmma, Магде, Тонинтер, Најтвокер и нормално најдобрата другарка шо ја сметам као сестра – bebush.
Третата ера или попозната као ерата на Паркот (собиранките на истоспоменатото место) каде што упознав ликови како Дарки, Статус Кво, Гадот шо хејта сол, ДонЈас, Пауер МКД, Виктормак, Гладиус, Pokerface, Тетовчанска багра (Шорти, Г@ro), маарко, Стефи и светото тројство – Новинарка, Вештица и Красулка.
4тата ера или постљубовна ера, драстичните промени во начинот на животот, прифаќање на егизстенционализмот како основа, станување на моменти повеќе дрзок. Тука немаше некоја ептен свежа крв но имаше остварување на контакт со еден од членовите кои највише ги поштувам и ги читам увек, тоа е Џимеј. Исто би ја надополнил листата со уште пар членови – Рокенрола, Силен, Brog_drone (мада мислам дека еднаш го видов во првата во Дајмонд), Џиш, Хич, Alex_the_great....
И нормално ова немаше да се деси да не постоеа главните од Администрацијата, луѓето као Acid, Bidikov и Мистичен.
Од моево 5 годишно искуство на форумов можам да кажам дека не` има секакви. Читајќи по мислењата има луѓе со кои не се сложувам, но тоа не ме прави крвнички непријател со нив. Сепак и тие имаат свое мислење. Има и онакви кои не сум ги запознал (во живо) а имаме навистина многу заеднички сфаќања за животот општо. Но затоа оставам на собиранките. Животов на форум денес можеби не соодведствува со она што беше пред 3, не па 5 години, но сепак се наоѓа сеуште квалитет во портокаловите страници. Сите сме биле помалку активни, што поради обврски или приватни причини. Некои си одат, нови се појавуваат, некои па се враќаат. Секогаш ќе не` има.
So says Saladin.
(требаше во мали и големи љубилеи, не? Шомиегајле.)
Болдот важи за луѓе кои чат пат се наоѓаме на партија пиво/кафе.