Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Драга Шенка,

Не можам да се соземам од вчерашниот ден како целина и како ентитет, од Дебелиот момак тенок, од вино, ласери и цигари, од расправии и смеење. Од љубење и гушкање и несакање да си одам.

...и така дојде следниот ден...

Двојноста во светот, се манифестира во овој ден, каде се` е тргнато наопаку, ги чувствувам потребите за спиење и се чувствувам дехидрирана. А дома слава имам, надвор на две слави треба да одам, снегов си вее, сите сме прекрасни. Ај.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Е ова што врне, веќе се признава за снег и личи на снег и тоа ми се допаѓа. :pipi:Инаку, смрзнувачка е надвор бре, вчера кога си дојдов вечерта дома сум се топлела со шишиња топла вода. :icon_eek: Инаку убава вечер имав вчера, на роденденот си поминав убаво, стварно топ ни беше.:vozbud:И во недела сум на роденден ломење ќе биде. :manikir:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.061
Поени од реакции
74.695
Кајги се накурчив:tapp: Таман се израдував дека нападна снег и мајка ми ми вика дека моите чизми ги дала на некоја пријателка пошто наводно мене ми биле мали:tapp: Сега на снег со патики DC:vozbud::nesvest: Сабајлево станав ко вампир уште во 8:tapp: И земав да учам нешто и налетав на една тетратка од четврта година во која си зебележував од кои часови кидам :):) И во четврта сум киднал 157 пати, плус 14 работни дена сме штрајкувале против матурата и плус седум работни дена сум отсуствувал "oправдано" :pos2::pos2: Сега ми стана јасно зашто не се сеќавам на ништо од четврта година средно:tapp::tapp: Вечер кајги треба да идам на слава, али ме мрзи :kesa: Што да правам :) кажи мииииииииии:P:P
Чаос кајги:back:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Го сакам снегов ќерко...многу е убаво надвор. ФАНТАЗИЈА! Сакам да се лизгам, да се тркалам, да се маваме со топки ухуу убавини...вечер на Владо Јаневски ај е тоа ке бидат веќе романтитки...
Почнав нова фаза од животот(барем мене така ми изгледа) поубава, посрекна фаза каде решив да се посветам целосно со срце и со ум на една личност. Сфакам секојдневно се повеке и повеке дека ми значи многу.тоа е добар знак...
Секојдневните обврски како да ги запоставувам...морам малце да се уозбилам не бива така, иднината ми зависи од тоа...
Уше малце и роденден ми иде. Ниш посебно...
Посебно ке биде на Нова Година знам. Не оти е нг туку дека ке ја чекам со личност што си ја сакам...
На мојата најдобра другарка(екс за жал) денес и е роденден нека и е среќен и посакувам да биде срекна целиот свој живот...ми недостига, сега со неа на вакво убаво време што се ке правевме, ми се плаче...
Но нема причина за плачење, ми велат не сум изгледала убаво така натажена. Решив да ги слушам и да не плачам веќе без причина, ама како кога сами навираат солзи.Тешко е понекогаш да се сфати дека покрај себе имаш се за да бидеш срекен, а сепак бараме уште и уште...
Сонцето е убаво се додека не зајде, животот додека не згасне,а снегот се додека не се стопи...
И да тешко е да се сака, ама уште потешко е таа љубов да се одржи во живот!

поздрав од лудата...

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Драга Кајгана

Снегов ми е преку полов орган и неможам да го издржам па некој уште на форум го стаил.
Така да , земам одмор од Кајгана до крај на зима ако не се тргне снегов.

Поздрав. Те сакав без снег...

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Ах. Ех.
Се шетав со мајка по снегов. Кеј, по работ на Вардар. Убавини. Сега слушам некои предновогодишни иритирачки музики, во комплет со мојата пасија за Ирски фолк во ова време од годината.
Јадам костени.
Св Никола нема да биде никогаш повеќе ист.
Не прашувај зошто, а и онака одговорот е безначајно несмисловен.
Вечер ќе одам некаде.
Ми се пие чај со рум, ама немам рум, имам нешто налик на бренди.
Почнав со театарската критика, и ќе видиме до каде ќе ме дотера. Во понеделник ќе одам да го израдувам мојот драг. Во вторник ќе одам на Хармсова претстава, а потоа на читање Слики од Зборови од мојот мил професор.
Во среда ќе фотографираме гугутки, шарени шалови, црвени носиња и обравчиња, а вечерта во амбиент на греено вино, ќе ја дочекаме ноќта со Игор И. и неговата дражествена поезија.
Јас не сум уметник.
Само манипулирам со сегашноста и традицијата.
Верно на себе... Ми треба кеш.
И да не се разболам зимава, плус да не ми се враќаат психо флешови.
Вчера ме разбуди во 3:47 и ми рече дека ме сака.
Се разлигавив, од што ми требаше тоа. Ич не си го сакам тресењето колена, во метафори.
Кајгано... Тоа е.
Ми фали едно добро натрескување со другаЧките. Вчера на кратко во Соул се заседнавме, ама не е тоа такво доживување.
Чола, ѕенѕ, ФТС недочекано, а и ништо познато. Нема зошто да се мрзнам, а богами и да се фејкеришам, кога не му знам ни 3 песни. Една можда.
Ете така.
Продолжувам да си живеам.:back:
Медеа.

Lucy in The Sky

A girl with kaleidoscope eyes
Член од
8 март 2009
Мислења
304
Поени од реакции
34
Ахх.. снег. Преубаво. Ќе си имам бел роденден :)
Ми недостасува уште некој да излезе надвор, да правиме снешко, да си играме со снегот.. и послем тоа.. чајче :)
Не ми се седи дома.. не сакам да сум дома, покрај ваква убавина надвор :(

Д

ДаркхарТ

Гостин
Мила...
Гледам Велешани не кажале импресии од денешнава кајганџиска собиранка.Ќе се пофалам прва :pipi:
Прекрасен помин многу муабет и многу радост на снегот...И слики со елката во паркот.Почна да се осеќа предновогодишната еуфорија и во нашиот град:pipi:
Те сака Темното срце :back:

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Анано
Лудана ме вика кај неа а косата ми е сеуште водена од претходното излегување.Не сум јадена од сабајле.Немам ни збор најдено за семинарската а и нема ништо на повидок.Ај објасни и дека колку и да ја сакам не можам да летам, немам монтирано перки на мене.ОК, семонарската ке ја оставам за подоцна, ама морам бар да се исушам и да јадам.Кој и е крив што не иде на собиранки кои ги организира.
Ладно е Анано.
Вчера бев на слава и го малтретирав најубавото бебе што постои.И сака да биде малтретирано.Сакам едно такво за дестина години.Ке ја прашам мајка и од каде ја купиле.
Ај ке одам да јадам оти ке ме силува онаа ненормалнана.Вечер ке си играм со снег.А да и си купив честитки со снешковци.:back:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Мила...
Гледам Велешани не кажале импресии од денешнава кајганџиска собиранка.Ќе се пофалам прва :pipi:
Прекрасен помин многу муабет и многу радост на снегот...И слики со елката во паркот.Почна да се осеќа предновогодишната еуфорија и во нашиот град:pipi:
Те сака Темното срце :back:
Еве и јас да се надоврзам, стварно доличен помин. Смеење, сликање, заебанции, абе шо се уште немаше:)
За некое време мора уште еднаш да се организираме да го направиме овоа:):vozbud:

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Драга Кајгана

Викаат ако на св. Никола врнело снег, бериќетна ќе била годината. Ај нека им е честит именденот на Николовци/Николини:smir:

Инаку драга, Сартр бил кај нас. Да во Скопје бил момакот. Ти викам јас у погрешно време сум родена :uvo:

И фала им на Владимир и Ѕоне и Алек и Тони шо ја правеа со мене семинарската во 3 саат сабајле:back:

И да знаеш ако не знаеше, ако ти ја откинат главата и ја прицврстат за канали кои и даваат доток на крв таа ќе покажува примарни емоции:nesvest:

Ај чаопријатно

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Тууу дур да стигнам до дома 2 дена поминаја :).

Али јако беше по пат :)).
Сеа се мислам на кој да му се тупнам на име, а во меѓувреме надвор лапајци и снег нек си ибе мајката.

†GODLIKE†

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Драга

Преморена сум некако и истоштена се прашувам зашто м?
Ми фалат луѓе и комуникација со истите (фаце ту фаце и тоа комуникација)
пошто ако уште малце се поизолирам ќе збеснам.
А најпосебно ми фалат посебните људи во мојот живооот.

За неко чудо ми се свиџа и го сакам снегот.Само кога дојде ред за чистење на мојот двор-тогаш не го сакав баш баш.Иако многу ми беа интересни децата што се маваа со топки и правеа снешко на улицата.Јас чистев снег...со лопата три пати потешка од мене....Жално е знам...

Само му ја мислам како ќе се одвива сообраќајот низ нашата метропола знаејќи колку се брзи нашите служби за чистење на патишта.
До душа и онака не се движам нигде така да...

Това еееееее
И такааааааа
Доста ти е

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Драга Кајга

Out on a date again. Wish me luck dear! :vozbud:

Како што сум спонтан целиот, не е ни чудно нешто да заебам.

Не знам како ќе оди, не е ни важно, но се надевам се ќе биде супер!

Neptunelli Over & Out!

Член од
6 август 2007
Мислења
4.063
Поени од реакции
175
Еј драга,

Ти здосадивме со снегов знам, ама морам и јас да ти кажам па :pipi:
Преубаво е тука :wub: Не престанува да врне.. пред малку дојдов дома. 2 саата шетав :pipi: Сакам уште.. вечер сигурно пак ќе излезам. Ехх :pipi:

Бај драга, само тоа сакав да ти кажам.

:back:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom