Драга Кајгана!
Ете, почнав и тука да пишувам голема буква за почеток на нова реченица, затоа што случајно некој денес се навредил од еден мој пост и не знаеше што друго да искоментира освен да ме обвини за малите букви, па еве, си велам да и го исполнам барањето. Се надевам дека и таа ќе го исполни моето и ќе научи каде се става запирка, каде прашалник и сл., пред да се реши да им замери на останатите.
Сатори не оставала простор помеѓу точката и новата реченица... овој коментар го прочитав пред некој месец од не знам кој член на форумот. Што е битно дали остава или не остава простор, дали пишува кирилица и латиница, со кој фонт, големина, боја... се служи, кога ќе остави пост вреден да се прочита?! Правописот и сличните прашања се битни доколку се одлучиш да коментираш теми од областа на ЛИТЕРАТУРАТА и таму јас не простувам грешки од тој тип, барем не на оној кој се осудил да закачи некое негово дело, кој се послужил со стручни факти, кој цитирал некого... итн. Се додека се коментира надвор од овие теми и надвор од овие прашања, јас никогаш не би му замерил ни на Шутрак, ни на Глорија за начинот на пишување или би ги нарекол „неписмени“.
„грев4е“, вели таа... Е! Е, според мене, и тоа големо! Па не коментирај мајката, не труди се попусто да аргументираш, кога си во потполна немост! Зошто таа нескротлива желба за навредување? Толку лесно ли се навредувате кога некој не се согласува со вас, не го дели истото мислење со вас, па ајде веднаш да возратите со апсурдна нечовечност, која нема врска со темата? Арогантна гадост! Па дури и да си во право, па дури и Џоли да е единствената која би можела да го одигра ликот на Олимпија, како би можел јас тоа да го знам кога се што имаш да кажеш е: „Не знае дека после точка се пишува голема буква, па уште он ќе ви сугерира мене и на сите вас за лош вкус.“ („он
ќе ви сугерира мене и на сите вас“
) и „грев4е“? Па речи бе мајката, речи „Тапа си од филм!“, објасни зошто, исто ко што јас сега ти го велам тоа тебе, исто ко што јас веќе ти објаснив зошто, а досега не сум употребил ниту еден единствен збор кој наметнува навреда. Нелуѓе со рането его! Нелуѓе!
Колку и да ти е полна главата со интелигенција и интелект, тоа нема да го промени некои факти што те сместуваат во ќошот НЕЛУЃЕ. А ќе имаш подржувачи таму, 99% од форумската маса, доволно е само да постираш еден смешко. Мнозинството секогаш води, секогаш ќе води! Нечовек си, навистина. „грев4е“ велиш... зошто на крајот, јас те жалам тебе Рокенрола или како и да се потпишуваш?
Драга Кајгана... благодарам што ме ислуша