Kajgano
Мразам филозофија! Немале попаметна работа и треселе глупости -.- ништо лично со нив, само ме нервирет секакви тупења, повторвење на едно те исто, мелење празна слама -.- пострашно е шо некој се клањат на то. Филозофски книги?! Најбрз начин да завршиш в лудница... или да сфатиш дека животот ти е навистина премногу мил и краток за да го губиш на безвредни реченици.
Посебно го мразам Кант... немам ништо против чоечето (а и да имам касно е xD), ниту против то шо го кажал... пошо факинг ништо не разбирам. Или се’ разбирам, ама од шо пишел толку очигледни работи дури си мислиме дека е то некоја јака филозофија. лееееееее. Сериозно, немам ништо против него, туку против проектот шо требит да го прам за него... ми се плачит! Во учебникон е све испомешано, или па јас сум толку глупа шо не можам да скопчам која е разликата меѓу првиот параграф и вториот, и третиот и четвртиот и се’ до крај на лекцијата... а се изнапишале господатаааааа. Ни со интернетов не сум во подобри односи пошо разбирам шо кажвит на англиски, ама ко ќе требит да преведам се тепам со термини и со некој нијансирани разлики во смислата на зборчињата.
Можда имам и олку многу против други филозофи, ама уште не сум се нашла на дереџе да требит убо да систематизирам материјал за нив. Се надевам немат ни да ми требит... уш еднаш со ваков ѓаол не се зафаќам!
Добро, не ги мразам до толку, само ова ми е некоја послаба афектна состојба xD исфрустрирана сум брееее, мислев одма ќе ги скинам овие проекти, тие се погодија најгрди... и сега не можам ништо друго да прам, туку требит да читам за Кант и за Аристотел -.-
Ко ќе си помислам дек ова некој ќе го читат... xD