I'm the part of the next universe: Иста приказна од нова замисла. Немам свое јас, тоа
јасно е. Заеби тоа не е предмет за разговор. Универзум, универзум, универзум. Го буди
она чувство на жеда да се дознае нешто ново, за другите непознато, нешто што е дел од
тебе, а толку тешко да се пронајде. Вистинска дрога за мене и мојот ум, па се впуштивме
во таа голгота. Стравот од непознатото е само бедна ограниченост, која ќе те остави
назаден и незапознаен за се што ти нуди животот, упс грешка, универзумот. Исто ко
Играта на Ангелот, кога на опасноста и се смееш во очи, а нејќеш да ја напуштиш. Те
влече за да ја запознаеш и веќе нема назад кога започнало. Викаат таков е патот на
интелигентните луѓе, никогаш од ништо не се задоволни и само копаат наоколу барајќи
нешто ново и уникатно што ќе се поклопи со нивните изопачени мисли и животни планови.
Јебига брат, јас не сум таков. Јас сум психопат, само за да се оправдам пред народот.
Исто како со ритамот, толку си уфилман што сликите во главата ти се менуваат со
брзина на светлината, за момент си го достигнал и крајот на универзумот. Не се сеќаваш
на него нели ?? Ни јас. Секоја приказна брзо се менува, а процентот на знаење често
и се намалува. This recording will become a living memory and a record of history in
a making of someone's lifetime. А онаа паралела на два света си ја осетил ли ?
Уреден човек, костим и актовка, наспроти guru и уличен мудрец, човекот со широка облека.
Нека биде попросто. Си со колата на раскрсница, а од другата страна графити на зградата.
Дури се препозна во темнината. Ја препозна и светилката на полицаецот, раширени раце,
детална проверка. Ти текна а ? Се наежи и дури помина на црвено, а колку сакаше да се
вратиш назад и да се оправдаш. За момент дури и ќе се запрашаш, каква врска има ова
со универзумот. Каква е поврзаноста со орбовите, полињата на енергија ?! Размислуваш
дури и за судбина, лежејќи на креветот со стомакот изваден и чешајќи ги стапалата
преку смрдливите чорапи, ставени минатата недела. Гледаш како фали константноста за
многу ствари во животот ? И на ова можи да добиеш контра удар и да те решат, да се
вратиш во нормала, заеби планови и чекор напред на скалилото. Чеј, а од каде знаеме што
е тоа нормално ? Зарем да работам според правила што некој ги вовел на следните поколенија.
Во што е тој подобар од мене ?! Ах, тој бунтовнички дух, моќта е во народот, хипи движења,
трева на тони. Денешните хипици се на трамадоли. Прашај ги зошто, зошто биле потешки
времиња. Prose and Concepts. Пропадна сета замисла. Памтиш ко му ја продаде душата на
ѓаволот ? А не си ни верник, нели метафорички. Или на пример шизофренијата. И тоа не само
обична шизофренија, туку акутната. Да, де пошо најпозната. Нема везе. На пример, џез
музиката, зошто ја евоулирале, нели е совршенство ?! Нели,нели,нели и го заборај универзумот.
Секогаш кога читам книги имам наплив од идеи, да започнам нешто и упс се гаси светилката.
Слаб напонот, а ? Од ладното ваљда. Пуста мрза. Let me get a dope B. Прашањето е како
ќе го дадеш одговорот кога си врзан во лудачка кошула ?! Заговор за уништување, или стварно
си забегал. Моментално ништо не е точно, ни читањето, ни пишувањето, ни начинот на
изразување. Губење на време, а ?! Неее, само ми се спие. I can't pee straight, I have pee on
my knees. Леле или илуминати. Многу ми е привлечно името, ко од Франција да се, да не
бидам погрешно сфатен. Универзумот. Plaedians. Микри Маус. Фосили. Таков е универзумот.
Требаше Notes, али кој ќе се расправа. Alone in the field, the alien abduction is about
to begin. Некој ден кога ќе се заозбилам, ќе ти ги исушам мозокот и ќе те доведам до
состојба да бараш решение со помош на математичка равенка за тоа како се викаш. Не дека
не сум озбилна личност, али мојата физичка кондиција е на залудно ниво. Биоритамот е противникот.
Ти ја црпи енергијата универзумот секојдневно, ако го имаш затворено изворот на енергија т.е. сонот
и секој ден стануваш се по немоќен и послаб. Јас опаднав 17 кила. But like the SUn, it is
burning me. I'm different. оНаа себечнисот, ќе не испие сите духовно, до еден. Ган за
да го осетиш најдоброто чувство на светот, ко да веќе си го немал осетено. А, да ти кажам
дека ја провалив смислата на животот ? Постојат одреден број на карактери, да речеме 5. И
сите луѓе на светот, имаат еден таков карактер. Значи 5 се и кога ќе дознаеш кој карактер
е твојот соговорник можеш да го поразиш и да завладееш со него, секако ако претходно ги
имаш разработено сите 5 видови на карактери. Ама и за ова треба да не ти е мака. Или за
да успееш во животот е доволно да си одличен ученик, верувај ми само тоа е доволно. Али тој
прв што го дознал ова, вовел obsticals за да ти ја уништи концентрацијата и за да ти го
намали времето за работа и усовршување. Веќе знаеме дека тоа се мас медиумите и оној ноќен
живот и забава, вештачки створени од тие паметни луѓе. Не дека се противам нешто,ама демек
треба да бидиме примерни членови на општеството и да ги почитуваме тие закони, ма да колку
и да биле тупи, глупави и да немаат смисла. Слоевите на луѓе.. Ма би го рушил Вавилон само
со еден удар. Ама ете не треба да бидам отпадник од општеството, додека некој шлајм пред мене
добива заслуги за мојот труд. Маме му ебам, кој прв почна. Јас немам против ништо, али
допрва не чека грдо. Се е трка сфаќаш ? Јас можам веднаш да излезам на чело али не го сакам
тој начин и стил на кој функционираат работите. И што ќе ми да сум таму, кога сега плукам по
сите што се таму. Зајакот никогаш нема да ја престигне желката. Trying to recall the refull
of my youth. Се е згрешено, се е заебано, се напнав сеа, ќе ти пукнам фристајл. Се зезам бе.
Мама е крива што некогаш имам скопски акцент. Таа само сакаше да ме научи да зборувам
културно, незнаејќи дека нејзините искази и зборови се на скопски. Не ми смета, имам шмек кај
скопјанки. Гол било она на Лазаров. Глеаш џабе со саати маубети коа се враќаме пак назад
на тоа како неколку мајмуни трчаат по топката. Јебига ама е интересно. Алал му вера на тој
шо не програмил. Сигурно се осеќа ко човекот што го измислил рулетот. Никој не ја знае
вистинската комбинација. Fuck you, fuck you, you're cool, fuck you, I'm out !!!