Кајгич, денска читав нешо од големиот Марки ( Твен) другарчето на Тесла. Паметно бате е ептен и бесмртен до лудило ( така нешо)...
Ако немаш шо да кажеш ондах нишо не кажувај. ( Хм доблест е ова да се има ко особина бе Кајгич. И да збориш кога нетреба али да молчиш гласно кога треба).
Кога си лут број до 10, кога си ептен лут пцуј. ( Ја бејб у вакви случаеви и пцујам и пеам и пијам. Чекај да видам дали сум се степал...?)
Она што секој си го мисли за себе ја одредува неговата судбина. ( Хмм Марки проклето си у право)
Биди претпазлив кога читаш книги за здравје, можеш да си испонаумреш ради печатарски грешки ( Мислам Марки нема да се лути ако се концентрирам на сајтовите и т.н списанија за здравје и нивните совети у кои денес те советуваат дека кафето е добро за депресијата кај жените, за простата на мажите, ја пердаши Алхајмеровата болест, му пркоси на дијабетисот и ги обединува срцето и црниот дроб. Али еве јас како деклариран непијач на кафе повише ја сакам оваа верзија кај шо истото тоа проклето црно кафе превише не дехидрира при или после пијанство, им се внесува ко брлив на јајниците ( кај жените) , ствара психолошка зависност и влијае негативно ( со транспаренти) врз апсорпцијата на магнезиум, калциум, цинк и остало. Мислам решете се. Марки јас да ти кажам брат не читам такви совети не му ја мисли за мене, за останатите незнам).
Улогата на пријателот е да биде со вас кога грешите, прибидејќи кога ќе сте во право сите ќе се со вас. Па ти Марки и ти Кајгич свакако, знаеш дека имам проблем со тоа да избришам пријател од мојот живот колку и да е педер. Се врзувам за луѓе не за места( мислам ти барем Кајгич знаеш) и си ги сакам. И кои се бе прави пријатели а? Муабетот, првиот алкохол, последниот алкохол испиен заедно, смеењето до експлозија на тестисите, пријател е форма која егзистира до тебе и која не познава ниту тело ниту род ниту пол ниту облека ниту диета ниту ебачки активности така не? Пријателите постојат ради глупости ради љубов заедно постоите ( превише мејби и егоистички зар не) али пријателите дефинитивно се битна ствар у животот наш насушен. Живели пријатели!!!
Човечката раса има само едно ефективно оружје а тоа е насмевката. ( Некогаш животот ме пердаши али неможам бе бејб да не се смеам. Бура у душа у пенисовиден орган у срце али насмевка на лице. Али не , не лицемерна, неееееееее. Не бе бејб онака најмадафакерски искрена до напад на слепо црево. Колку солзи колку гревови 2 пати повише насмевки. То е јбг баланс. Твенки знае шо збори).
Пис Сида. Пијам Кајгич.Те сакам...