Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
К

Кики.

Гостин
Драга,
цел ден ми е супер, освен кога само што дојдов дома видов гости... Тука се уништи денот ... да не продолжувам, ама мразам ненајавени гости.
Инаку, како за промена, пак ми течеше крв од нос. Ако нервозата не ме убие, анемијата ќе ја заврши работата.
И како што е модата со поздрави и честитки до месеците, еве ти една од мене за декември.

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
Драга,
се заслушав музика што ја имам слушано пред 3-4-5 години :)
Денес денеот ми беше зафатен, и што е уште полошо имам милион задачи за завршување а мотивацијата ми е -1. Како и да е looking forward for tomorrow! После некое време конечно на 3D филм во кино :D

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Кајгииииииии
бе брат xD

Некош ми се чинит дек досадата не е нешто шо реално постојт меѓу љуѓево. Јас вечито немам време да донапрам то шо сакам. А далеку од то дек лошо сум организирана :)Ебати пасивните :D
Иначе, осеќам некоја мала, али преуба еуфорија. Ах, планоj планоj, и миљон пречки шо ќе требит да ги убијам по пат. Аnd this is just the easy beginning, oh yeah!
Бај д веј, мамичка денес од библиотека ми зеде две книги од Венко Андоновски. И конечно, од утре почвам да го читам... а планирав уште од пред 6 месеци, али изгледа стално некој други ствари ми се наметвеа на дневен ред. Ама сега еве им .!.
Катастрофа сум во пишењево. Али ај, ќе се ваѓам со "we'll never survive unless we get a little crazy"...
И ме нервират компјутеров, не дај боже да отворам појќе од две прозорчиња, одма заглавуват и работит на рати... да не објасвам :D
Си слушам сега Били Холидеј и ме смирвит :)

А сега bonne nuit!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Драга Кајгана,
Си приметила ли дека има нови ликови кој наместо да поминат ден два на форумов, да почувствуваат што и како функционира, да ги разгледаат опциите, они веднаш се пуштаат со реплики во Драга Кајана или во Во врска со љубовта сакам да ти кажам...
Потоа дали си приметила членови кој се банирани по било кој основ, се зачленуваат и те цитираат на сите можни теми као сега ќе видиш ти што ќе ти направам.
Дали си приметила членови кој незнаат како да ти вратат и те ословуваат со сите можни „описни зборови“ во стилот на ороспија, курва, педер, сељак... као демек види како ќе те навредам.
И за крај дали си приметила дека има членови кој не се вреѓаат па макар му ги напишеш сите навредливи зборови од речник? :)

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Како -> :D овој сум. :D

Само помалце зелен, и помалце ретардиран. Убав ден. :D

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
1 Декември, тежок ден, да сончев со ладен воздух, кога го вдишувам тој воздух не осеќам ништо, бидејќи јас сум поладна од него!
Надеж - цел живот се тешам со неа, но да не се лажеме ТЕШКО оди. Тежок ќе биде овој месец. Времето ми е кнап, почнува уште една недела колоквиумска недела... а јас немам желба да учам. НО МОРАМ!
Малку сила ми дава вчерашната вест што ми ја кажаја мојте, на 19 ќе дојде тетка ми од Германија после цели 13 години...Едвај чекам да ја видам. Но освен неа доаѓа уште една личност која многу ми значи,а ме разочара...Во моментов кога го смислував текстов бев на час по кинезиологија и учевме за СИЛА! Сакав пажливо да слушам. но таа личност ми ја одземаше концентрацијата. Ќе ми треба многу сила да го издржам ова, на самата помисла срцето ми трепери... ќе излезе мислам во секој момент, очекувам тахикардија:/
Секако дека нема да ме викне да се видиме на кафе, но некое проклето чувство во мене ми кажува дека ќе ја сретнам, а нема да знам како да изреагирам.... Многу сакам да ја гушнам да знае дека од секогаш ми значела, но во истиот тој момент би сакала да ја удрам, да и се развикам, бидејќи многууу ме повреди, а не го заслужив тоа... Ништо не барам од неа, само да ми каже зашто прекина да се дружи со мене да ја знам причината и ќе спијам мирно.... но никогаш нема да си добијам одговор. ЈАС имам грижа на совест наместоо таа, дури не ни размислува на тоа како ми е на мене. ДА, ТОА БОЛИ! БОЛИ плачењето без солзи.. напната сум, се осеќам осамено иако околу мене има многу луѓе... незнам кому да верувам, понекогаш не си верувам ни на самата себе. Болното е исто тоа што сите бараат од мене да ги разберам, а мене некој да ме разбере???!!!
Она проклето чувство кога неможеш да земеш воздух, и таа проклера грутка во градите не ти дозволува ништо, ниту да дишеш, ниту да јадеш, ниту да пиеш... За ништо немаш желба затоа што не си разбран !!!! Трпам во себе пред другите глумам дека ми е добро несмеана сум, но во сее се дробам, плачам, вриштам, и сето тој бес го истурам дома... НАЖАЛОСТ!
Имам уште многу за пишување но неможам срцето не ми дава, затоа да прекинам додека е време....

Благодарам Драга, сега се враќам на осаменост, болката и тагата !(n)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.717
Поени од реакции
13.428
Passed down to you...
Me likes the new life.
A lot.
As long as the river flows. And the mind stays in shape.
Gone to get rid of some pages from a book that represents a great mind traveling,
Until later....
So says Saladin...

P.S. What makes a single thought a great change to the future?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Драга ...

нешто чуреше под мостов, ја будам мајка ми и ми вика да не ја замарам ... јас продолжив да се замарам што чури, цел стан ми смрди, остај другото. Се јавив на 193 и го пратија најстарото возило што постои кај нив ... излезе уште МНОГУ чад додека беа тука и еве си отидоа. Појма неам што се деси и што воопшто имаше, али како и да е МИ СМРДИИИИИИИ!!!!

П.С. Голем поздрав до WildMan што ме бодреше :D

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Кајгано вака пред спиење со слушалки на уво и уклучен јутуб ме стрефи телефонот,ќе го треснев од земја телефонот
Бројот што ми звони од странство си викам дали да кренам или не...и после малку размислување кревам.
Кога ќе го чујам гласот,срце ми затрепери.
Чичко ми од Австралија ми се јавува само да ме праша дали сум добар...а рака на срце го немав чуено долго време.
И почнавме муабети да си редиме,скини па сврзи како и секогаш.
И во следен момент од позадина се слуша музика и многу луѓе како се веселат,а тој пак да си го собрал цело македонско маало на веселба,онака од ќеиф :pos:
Кога ќе се сетам дека требаше да одам летово и јас со нив,кога ќе се сетам само колку им е тешко таму на сите далеку од своите близни,кога ќе се сетам дека на свадбата на син му,а мој братучед на една песна фрли 2000 евра од ќеиф и на истата песна почна да плаче како мало дете,кога ќе се сетам дека не сакаа да си одат од тука...тажно Кајгано тажно.
Само ми рече се би дал оваа веселба што сега е тука да ја префрлам таму кај вас во дворот да се собереме сите како летото...
Во таа чест ја поставувам неговата песна.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Скурчено ми е од се во државата. Kако ми се бега од тука, а неможам :place:.Најтешко е да сакаш нешто да направиш, а да неможеш. :place:

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Осеќам дека многу напнато ќе е идниов период, обврски еден куп, ќе се раскинам на пола.Ама ќе издржам, ќе има одмор и за мене:свиркам:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom