Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Би сакал да ги заборавам претходниве 2-3 дена. Таман кога ќе помислев дека повеќе нема што да тргне наопаку, ете ти, експресен демант... Баш е чудно како лесно може да се промени расположението а и текот на животот. Некои работи навистина се случуват преку ноќ.
И така...
не секоја работа што се случува преку ноќ е лоша :D :P
морам малце да те задрам.. гледам нешто тука не си ми ко шо треба

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Добро бре дрво пијан дење напладне и наместо да одиме кај што ти... смешки кои смешки големи смешки. А ти другиот не можам да лажам за тебе така ако прашаат јас вистината нема мрдање да удри нека заболи... смешки кои смешки големи смешки. Дај бе не ме заебавај срцето го дадов еј па за 1000 денари ќе се снајдам ситница него тоа што ме лажиш... смешки кои смешки големи смешки.
Добро бре не ти е жал за кучето дома што го чуваш, па и оправдување тој дојде и да видиме а, а кога ги заглавија вилиците трчај по лост. Тоа дека ќе ви врзам на двајцата по една шлаканица го мислев, а тој другиот да речеше нешто в контејнер ќе го пикнев ахххххххххх.... смешки кои смешки големои смешки.
Сакам да ме сакаш да уживаш покрај мене, онај битолчанецот шо е на јутуб можи вода да носи затоа што тоа неговото глума е, предвреме спремано и само настап, јас сум природно таков за тебе ете тоа. И кога ќе го добијам тоа чувство за деструкција рушење крв кога и демоните бегаат од мене, ти мене ќе ме смириш со допирот на врвот од показалецот на твојата десна рка.... смешки кои смешки големи смешки....

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
коооооооолку си спооооооора бре кајги:eek:
џабе те надградуваа, стокмуваа.....

S

Sattva

Гостин
Многу ми се забавни жени нее*ени така, подолго време, што фрчат со своите ултра мега гига радикални феминистички ставови! Get laid, ladies!
Не знам дали коментаров е упатен некому конкретно, ама не разбирам зошто некоја “радикална феминистка“ би се ограничувала сексуално, кога целта на феминизмот е “сексуална еднаквост“, која, нормално, имплицира и апелира и ослободување на сексуалноста на жената и нејзиното признавање (сексуалното) т.е. афирмирање и практика без грижа на совест и морално лимитирање, исто како во случајот на мажот :confused:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.062
Поени од реакции
24.976
Честит ден на Кромањонците и Австралопитекусите. Да не беа они држава ќе немавме.

За сите овци без мозок, за сите на кои им треба некој да им го држи курот дур мочаат, за сите кои немаат муда за одгворност, специјален поздрав за безрбетниците, сељаците, друмските разбојници, апашите...

S

Sattva

Гостин
Не знам зошто, ама најнепродуктивни се оние денови кога не си излегол од дома, зошто имаш толку работи да направиш и да напишеш и да научиш, што немаш кога да излезеш од дома.
И дома може да напишеш, научиш... и тоа да научиш многу повеќе отколку кога си во друштво на ограничени (не велам “глупави“) и кој знае какви се веќе не, луѓе. Повеќе може да се научи од некое филмско, литературно итн., дело, отколку од shopping, пијанчење, слушање секакви муабети, озборувања... трошење на времето и духот со некакви безполезни напори.
Барем јас не научив ништо од таквиот стил на живеење... ама баш ништо!
:)

К

Кики.

Гостин
Драга,
денес ме убија луѓево. ( сепак, изгледам прилично живо, штом ти пишувам)
Престанете веќе да ми викате да си фатам дечко. Убаво ми е вака, јас сама себе не можам да се издржам на моменти, а не па друг некој да малтретирам со себе. Ако нејќете, не ме дружете, воопшто не ми е гајле. Јас, ќе фатам некој тогаш, кога јас ќе сакам, не кога на вас ќе ви треба друштво за излегување. Знам дека во Македонија е чудно во денешно време да си сам, ама што да правам кога ми е добро вака.
Ај Драга, доста ти е замарање еве ти една глупава, ама вистинита:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
You can't fight city hall, death and taxes. Don't talk about politics or religion. This is all the equivalent of enemy propaganda rolling across the picket line. "Lay down, G.I. Lay down, G.I." We saw it all through the 20th Century. And now in the 21st Century, it's time to stand up and realize that we should not allow ourselves to be crammed into this rat maze. We should not submit to dehumanization. I don't know about you, but I'm concerned with what's happening in this world. I'm concerned with the structure. I'm concerned with the systems of control, those that control my life and those that seek to control it even more! I want freedom! That's what I want! And that's what you should want!

It's up to each and every one of us to turn loose and show them the greed, the hatred, the envy, and yes, the insecurities because that is the central mode of control - make us feel pathetic, small so we'll willingly give up our sovereignty, our liberty, our destiny. We have got to realize that we're being conditioned on a mass scale. Start challenging this corporate slave state! The 21st Century is going to be a new century, not the century of slavery, not the century of lies and issues of no significance and classism and statism and all the rest of the modes of control! It's going to be the age of humankind standing up for something pure and something right!

What a bunch of garbage - liberal Democrat, conservative Republican. It's all there to control you. Two sides of the same coin. Two management teams bidding for control! The C.E.O. job of Slavery, Incorporated! The truth is out there in front of you, but they lay out this buffet of lies. I'm sick of it, and I'm not going to take a bite out of it! Do you got me? Resistance is not futile. We're gonna win this thing. Humankind is too good! We're not a bunch of underachievers! We're gonna stand up and we're gonna be human beings! We're gonna get fired up about the real things, the things that matter: creativity and the dynamic human spirit that refuses to submit! Well that's it! That's all I got to say! It's in your court.

Had to share.

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Само ќе речам: Анастасија-Премин:cuc::cuc::cuc::cuc:

Статус
Затворена за нови мислења.