Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.650
Поени од реакции
39.022
Драга,
Толку време објаснуваме, во првото мислење е напишано и уште 1000 пати потоа, сите знаат и пак ги прекршуваат правилата на темава. Ај по 1001 пат, да се потсетиме:

ВО ДРАГА КАЈГАНА Е ЗАБРАНЕТО:
1. ЦИТИРАЊЕ ДРУГИ МИСЛЕЊА
2. НАДОВРЗУВАЊЕ НА ПРЕТХОДНО МИСЛЕЊЕ
3. ДИРЕКТНО ОБРАЌАЊЕ (ОЗНАЧУВАЊЕ) НА ДРУГИ ЧЛЕНОВИ

До сега само бришевме. Од сега, по овој редослед ќе следува:
1. Опомена
2. Привремен бан од тема
3. Перманентен бан од тема

Зашто очигледно инаку не иде.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.736
Поени од реакции
31.643
Ми фалат темно зелените пиперки што ги растевме. Со вкус толку сочен.
Во маркетите никогаш ги немам видено. А и на пазар треба да ги бараш, веќе се реткост. Еден ден ќе се родат генерации кои нема да знаат дека има повеќе врсти од ајварска и обична светло зелена пиперка, дека има повеќе врсти на домати, повеќе врсти на јаболка и така натаму.
Еден ден јас ќе си ги растам, да дочекам.

corban83

Corban
Член од
22 јули 2024
Мислења
85
Поени од реакции
75
Драга Кајгана,

Не знам дали уште ме памтиш, ама јас те памтам тебе. Ми ги зедоа смените, ама ти си уште тука. Си најдов друго место, па дали би сакала да дојдеш? Ти си единствената која ми нема ништо штета направено. Толку си воспитана што ме чуди кога ќе те видам споредено со другите девојчиња. Дали си од некој друг свет? Дали некоја надворешна мајка те родила? Ако сакаш да си со мене, те молам кажи ми.

Член од
2 април 2025
Мислења
30
Поени од реакции
98
Мe уби мене за тие да не умрат.
Ама не ти се лутам, јас ќе се борам сама и ќе успеам, а ти барај мир и простување од бог оти само тој може да ти прости за се сега што ми се случува, сите нервози, болести си крив ама ако... Тие нека уживаат, кармата е кучка.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.882
Поени од реакции
24.971
Draga povekjeto ne ni znaat koj kef e koga ke uspees da si ja zapalis cigarata so cakmak koj e proglasen za umreno, ama ete po nekoja slucajnost uste ne e frlen, a primarniot ili se rasipa ili pojma nemas kaj e. Tarasfas niz kukja so cigarata vusta, baras nesto za palenje, i op go zdogleduvas nego. Nemas izbor, ke mu se probas so nadez deka ima tronka dusa vo nego, taman kolku da zapali na nekoja sekunda, kolku zarce da fati. Probvas ednas, nisto, probvas dva pati nisto, probvas i tret pat, vekje nadezta poleka te napusta i op success , od prva zapali :ojeaa:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.064
Поени од реакции
22.642
Драа

Ск на јутуб ми искача тој такфо кратко видео.
Џорџина му поклонила на Роналду две луксузни афта за едну годину...

Купени, сс његови паре.
Ааааhahahahhahahahaaaaaaaa...

Член од
13 април 2021
Мислења
3.690
Поени од реакции
12.075
Правиш сто чекори назад, се трудиш да разбираш иако не си разбран, да премолчиш кога ти се урла и вика, да простиш кога боли, да слушаш кога не ти се слуша, да се извиниш кога не грешиш…и се тоа со надеж дека се трудиш доволно, да биде се како што треба, да има поента, да биде целина. И секој пат кога мислиш дека си на граница да го постигнеш сето тоа, почнуваш да сфаќаш дека сите компромиси се едносмерни, дека добар дел од туѓите грешки се обвинувања насочени кон тебе, и дека ти се гушиш во сопствената вина, како последица од потискањето на сопствените чувства. Тако је, како је.

Член од
7 септември 2016
Мислења
22.315
Поени од реакции
38.428
Кајг,
денес ама баш ништо не ми идеше од рака, не поради себе, туку поради други кричери, па дури и серверот зезаше и се блокираше, аман бе компјутерче и ти ли!

...кога не иде така денот се сеќавам на народната „убајна со сила не ја бива“ па ич не се грижев за вакво одвивање на денот, се облеков и си реков ајде да те почастам едно пиење да се релаксираш, оти то што не ојт, ќе ојт!

...сипатично ресторанче, па си реков ќе удрам и еден доручек/ручек, со народната „рани душа да те слуша“, кога тоа цврц прц мобилниот...кај си ма бијонс те нема, кај се изгуби...ами ете излегов од работа, кога не иде не иде, па да си се почастам едно пиење...аааааа каде тоа пијалокот...ам таму знаеш каде идам често....ааааа чекај ме доаѓам за пет минути баш и јас да натопам уста....ааааааа чекај си одам не иди, бааам мобилниот го затвори и за пет минути навистина се нацрта пред мене. :confused:

...е ај штом си тука седни си, ама јас си нарачав за јадење....аааааа и јас ќе нарачам баш ми се пријаде, што нарача ти ќе нарачам и јас...ако де... и додека џвакаме, колегава се скина фалење дека терал напоредно со државната работа и приватна работа и то во америчка фирма платен олку онолку добра пара, ова она ...фалење што да ти кажам Кајг,

...и таман дојадовме се напивме, му ѕвони мобилниот...алооо да да...веднаш...доаѓам за 5 минути, ајде бијонс и онака дојадовме, морам да идам „бизнис зове ќе фатам добра пара“, се гледаме и слушаме, чао!

surprise-woman-looking-food-table-restaurant_960396-537322.jpg

... WTF, си замина, без да каже ништо за тоа кој ќе плати што јадел и пиел, демек се знае кој останува последен финтава и после од толку фалење за америчкиот бизнис, ова она, си замина онака педерски, е ај биди пак добра бијонс и кажувај каде си во моментот, ама цел ден беше таков накуречки!

Kajgana Shop

На врв Bottom