Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
28 февруари 2025
Мислења
58
Поени од реакции
61
Легендо,март месец беше твој месец кога дојде и го донесе твоето волшепство и замина кралски
Легендо ќе бидеш добра меморија секогаш

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.971
Поени од реакции
25.579
Му ѕвонам на стариот да се видиме, мојот вечен критичар на физички изглед и интелектуална (не)способност. Се немавме чуено од мината година.
Првата реченица му беше: Што си ма оваква? Да не си се шприцала со ботокси?

А не сум.

И така, човекот кој најдобро знае да ми ја наруши самодовербата денес ми го направи денот.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.875
Поени од реакции
6.523
Кеј,

јас сум ужасен. Прво им го мотам умот со теми за љубов и долговечност - дури и самиот развивам чувства, убеден во себе дека тоа е така. Се до моментот кога тие не развиле чувства. Тогаш следува гостинг, гас-лајтинг и ред други безвеза американизми. Од Декември до сега,на 3ца им го направив истото. На 3иот бар му забранив да се вљубува во мене, му објаснив како стојат работите. Можеби му личи дека сум заљубен до уши, ама ако сетам дека и тој развил чувства, уште еднаш нема да ми ги види Бамби очите. Ова, баш вака му го кажав. Сета среќа, психолог е.
Секогаш мислев дека мене ќе ми е скршено срцето. Испадна дека јас сум срцекршачот. Дека ми треба психолог, знаевте одамна. Сега сериозно размислувам за еден, ди-кеј кајгана терапија не е доволна.

Поздрав со песна од оригнилното балканско Бамби, со очи ко срна, ил византиско Барби.
Ражнатович беше нешто друго кеј. Живот шо виде, у пичку матер, колку уба - толку страдана. Како шо вели во една од поновите песни, од тих олоша постала сам и ја лоша - толку ужасна реализација.

Последно уредено:
Член од
28 февруари 2025
Мислења
58
Поени од реакции
61
ај да зборуваме за работи што сакаме да ги имаме, но никогаш нема да се остварат.
Мојот најголем сон уште како дете беше, да имам ќерка која ќе ја крстам Матеја. Која ќе биди комплетно размазана татина принцеза. Која ќе израсни неверојатни метро и 86цм, ако не и повеќе. Ќе има права балканска снага и сила во незе, и покрај изгледот ко срна.

Инаку роџаци

Прва посета на Босна.
Ако мислите дека нас не мразеле Албанците, ако сте сетиле дека посакуваат да исчезни се Македонско од светов, тргнувајќи од јазик и писмо свето Кирилично. Тогаш треба да видите како Хрват мрази Србин. За Босанец не прашуваме, овие се идентификуваат со албанската Голема, од тоа што сум видел овде. Само Косово им е в уста, бетер од на просечен Алби.
Се што можат е само да ги мразат. На овие грбот им го чува еден друг бел двоглав Орел, таму јужно, кај Атина.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
590
Поени од реакции
1.299
Bidejki nemozes so Makedonec da zakazis sedenka, nemas nova kola na kredit ili ne zimas 3k kako niv, narediv sedenka so
Avgana kolega
Pakistanec ITto so tiketot 20k
Kurdi od Iran eden posalam drugiot pie samo Absolut..
Iracanec Frizeur po profesija.....
I vikam na zenata ke odam tamu, ne me racuna vo zivite veke so denovi.....
Odam jas na pijanka so vakvi budali.....
Vidov tipot roka Absolut vikam druze podaj znam ednas piev Absolut mozokot prestanuva da ti raboti vednas, negativniot potsvesen glas se isklucuva posle 2 goltki i se cuvstvuvas blagosloven ali posle 0.3 ne te spasuva ni Alax ni blagoslov......

TIPOVITE rokaat na Arabish vikam bitte deutch moze planirate da pravite so mene Kanibal da znam da bidam na oset..... i pak trojva od niv ke gi razglobam vo sekoj moment ali edniot kurda doaga od degestan.... znam deka nemam sansi.....

Koga pocnaa Ramadan Mubarak Ramadan, edniot dal 50 evra na siromasna familija i toa znacelo deka moze da gi pravi site grevovi, vtoriot postel do zajdi sonce ali ne vazelo za alkohol i kafe, tretiot vikal na zenata deka posti ali se jadel.... Me pitaat mene dali sum pravel Ramadan/Ramazan jas ne znam ni kako se vika ni sto znaci.... vikam zenata tamu jade nesto bez zejtin samo ovosje zelencuk marmalad i leb ali toa nema veza so vasiot post.....

Ispiv 0.1-0.2 absolut se napraviv deka utre treba rano da stanam i da me nema doma....

Член од
13 април 2021
Мислења
3.549
Поени од реакции
11.557
Тоа што за нас во околината изгледа како слика за совршено и среќно семејство, не знаете колку често претставува само фасада на една тажна реалност исполнета со страв, срам, безнадежност и безвредност. Секој ден ми се откриваат нови примери на млади жени кои завршуваат во такви врски и бракови во кои има искривен модел на љубов и разбирање. За жал, во почеток не го прифаќаат лесно советот да побараат помош, а и малку е специфично да им се пристапи затоа што тоа не е само борба со насилникот, туку и со самиот себе, бидејќи стравот, срамот и безнадежноста може да направат да се чувствуваш како да си во ќор сокак во кој не можеш да бидеш сфатен.

Секој пат кога ќе видам или слушнам дека некој трпи такви работи, ми се расипува цел ден. Ни фалат многу дебати за љубов, почит и партнерство кај младите, за да се прикажат здрави модели на однесување.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.549
Поени од реакции
11.557
Никогаш не сум мислела дека нешто толку едноставно може да ми го разигра срцето и да ми ја растрепери душата. За осми март од моите внуци добив еден прекрасен цртеж (ние тројца како гледаме тв и јадеме пуканки) и букет со цвеќиња, на кој имаше картичка со натпис “за нашата најзабавна тете”.

Можеби и не се свесни колку ме прават среќна, но секој пат кога ќе ми речат тете, се осеќам како да летам и ми се раѓа најубавото и најпријатното чувство на светот. :pipi:

Член од
6 ноември 2024
Мислења
713
Поени од реакции
1.317
Кајганиус Глориус,

Го поминав времето и безвременото. Циклусот од 28 денови заврши со носење на Мечот. 28 бескрајни денови.

Kajgana Shop

На врв Bottom